Στην ΑΕ Σαντορίνης ο Χρήστος Κωνσταντινίδης

Το ΔΣ της ΑΕ Σαντορίνης ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας της με τον έμπειρο Έλληνα προπονητή Χρήστο Κωνσταντινίδη.









Όπως αναφέρεται «ο κ. Κωνσταντινίδης με την εμπειρία του ως Διεθνής παίχτης με την Εθνική Ελλάδας αλλά και την 15ετή εμπειρία του στους πάγκους μεγάλων ομάδων ως προπονητής (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Γ.Σ. Λάρισας) θα βοηθήσει την ομάδα μας στην επίτευξη των φετινών της στόχων. Το Δ.Σ. της Α.Ε.Σ. καλωσορίζει τον κ. Κωνσταντινίδη στην οικογένεια της Α.Ε.Σ. και του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του.

Βιογραφικό: Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης είναι γεννημένος στις 26/2/1963 και ως παίχτης έχει αγωνιστεί για περίπου 15 χρόνια στην Α1 με μεγάλη καριέρα στον ΠΑΟΚ όπου αγωνίστηκε επί σειρά ετών μαζί με μεγάλες μορφές του Ελληνικού μπάσκετ όπως οι Φασούλας, Πολίτης, Αλεξανδρής κ.α. Επίσης έχει αγωνιστεί στις ομάδες του Γ.Σ. Λάρισας, Απόλλων Πατρών, Νίκη Βόλου και Φίλιππος Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετοχές σε όλες τις Εθνικές ομάδες (Παίδων, Εφήβων, Ελπίδων, Ανδρών) με σημαντικές διακρίσεις.

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1999. Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/κης με ειδικότητα την καλαθοσφαίριση και απόφοιτος της σχολής προπονητών Α1.

Από το 2001 κι' έπειτα διετέλεσε προπονητής του ΠΑΟΚ στην Α1, του Ηρακλή στην Α2 καθώς και των Στρατώνι, Ελευθερούπολης, Αναγέννηση Φλόγας, Χαλκηδόνα και Γ.Σ. Λάρισας.


Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ακαδημίες εκμάθησης καλαθοσφαίρισης και συγχρόνως είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας που έχει ως σκοπό την διοργάνωση αγώνων φιλανθρωπικού χαρακτήρα και τη συγκέντρωση χρημάτων για σημαντικό σκοπό. Οι αγώνες γίνονται με τη συμμετοχή των σημαντικότερων παιχτών μπάσκετ της σύγχρονης ιστορίας του αθλήματος».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια