ΑΣ Πλατεία: «Φαρσοκωμωδία των διαιτητών ο αγώνας με τους Ιππότες Χαριλάου»

Από τον ΑΣ Πλατεία πήραμε και δημοσιεύουμε την κάτωθι ανακοίνωση για τον αγώνα με τους Ιππότες Χαριλάου:








«Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στο κλειστό του Φοίνικα, στον αγώνα του ΑΣ Πλατεία κόντρα στους Ιππότες Χαριλάου, γίναμε όλοι μάρτυρες μιας φαρσοκωμωδίας από πλευράς διαιτησίας άνευ προηγουμένου.

Οι διαιτητές, οι κύριοι και οι κυρίες που καλούνται να υπηρετήσουν το ερασιτεχνικό μπάσκετ, αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, εμπαθείς και κάθε άλλο παρά αμερόληπτοι, γεγονός που μας λυπεί όχι τόσο διότι προέβησαν σε ενέργειες ενάντια στην ομάδα μας, αυτό είναι το λιγότερο άλλωστε, αλλά πολύ περισσότερο διότι συμπεριφορές όπως αυτές που βιώσαμε, διώχνουν ανθρώπους από τα γήπεδα, ανθρώπους όπως εμείς, που αγαπάμε το μπάσκετ, τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι.

Αν αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν οφείλονται στην άγνοια των κανονισμών, τότε εκτός από άχρηστες, είναι και επικίνδυνες.

Καλούμαστε λοιπόν σε αυτή τη συγκυρία, να απολογηθούμε για φανταστικές «απειλές» περί σωματικής ακεραιότητας, ακόμα και για «κινδύνους» που προκαλέσαμε μόνο και μόνο επειδή οι συγκεκριμένοι διαιτητές αποφάσισαν να εξαντλήσουν την άγνοια ή την εμπάθειά τους σε ένα και μοναδικό παιχνίδι.

Δυναμίτισαν από την αρχή του παιχνιδιού την ατμόσφαιρα, όχι μόνο με ανάποδα σφυρίγματα, όχι μόνο με ανύπαρκτες τεχνικές ποινές, αλλά και με την εν γένει προκλητική συμπεριφορά τους προς τον προπονητή, τους παίκτες και τον πάγκο της ομάδας μας.

Ειδικότερα, διέκοψαν τον αγώνα επικαλούμενοι φόβο για τη σωματική τους ακεραιότητα και κάλεσαν τις αστυνομικές δυνάμεις για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ξαφνικά αποφάσισαν και πάλι ότι κίνδυνος για την ακεραιότητα τους δεν υπήρχε και συνέχισαν εκ νέου τη ροή του παιχνιδιού. Παλινωδίες και αντιφάσεις, που αν δεν δηλώνουν την άγνοια και την μπασκετική τους γύμνια, τότε σίγουρα χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης από τα αρμόδια όργανα της ΕΚΑΣΘ.

Εν συνεχεία απέβαλλαν αναίτια τον αρχηγό Δημήτρη Κίνη με την πρόφαση της απειλής της σωματικής τους ακεραιότητας ενώ απέβαλαν τον Γιάννη Παπαϊωάννου, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από κανέναν μέσα στο γήπεδο και ενώ ο παίκτης βρισκόταν στον πάγκο, όταν αποφάσισε ο coach να τον βάλει μέσα σαν αλλαγή, σαν να ήρθε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, θυμήθηκαν και οι δύο ότι τον έχουν αποβάλλει και ζητούσαν με παρρησία να αποχωρήσει από το γήπεδο, για να συνεχιστεί ο αγώνας.

Αν όντως τον είχαν αποβάλλει εξ αρχής γιατί δεν επέμεναν με την ίδια θέρμη και την πρώτη φορά να αποχωρήσει; Εν γένει τα σφυρίγματά τους βρίθουν λαθών και αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό με μια γρήγορη ματιά στο φύλλο αγώνος και στα στατιστικά που διατηρούμε ως ομάδα.

Με την λήξη του αγώνα η κυρία διαιτητής, όχι μόνο δεν δέχθηκε την πληρωμή της αλλά προέβη και σε ανάρμοστους χαρακτηρισμούς, προς τους παίκτες, τον προπονητή και την διοίκησή μας, υβρίζοντάς μας σκαιότατα και με τρόπο που δεν συνάδει ούτε με το ήθος του αθλητισμού, αλλά ούτε και με το ήθος ενός ανθρώπου που σέβεται την προσωπικότητα του διπλανού του. Η συμπεριφορά αυτή αποτελεί απόλυτη δυσφήμιση του αθλήματος και αυτό είναι που μας λυπεί περισσότερο.

Κλείνοντας, δεν αποζητούμε κανενός είδους τιμωρία των εν λόγω διαιτητών, δεν επιθυμούμε καν την επίπληξή τους, άλλωστε η άγνοια δεν μπορεί και δε θα πρέπει να τιμωρείται. Ο ΑΣ Πλατεία σέβεται και τιμά τις αποφάσεις της ΕΚΑΣΘ και ουδέποτε διατύπωσε παράπονα ή διαμαρτυρίες μέσω ανακοινώσεων ούτε ζήτησε εξαίρεση από συγκεκριμένους διαιτητές.

Τέτοιου είδους διαιτησίες όμως με την λογική της "διόρθωσης" ενός κακού σφυρίγματος με ένα εξίσου κακό, όχι μόνο χαλάνε το κλίμα φιλίας και ευγενούς άμιλλας ανάμεσα στους αθλητές των ομάδων, αλλά οδηγούν και σε τραυματισμούς, αφού το παιχνίδι φεύγει εκτός ελέγχου. Θα θέλαμε όμως να κάνουμε μια έκκληση τόσο στους ίδιους τους διαιτητές όσο και στις υπερκείμενες αρχές, που αυτοί, λογοδοτούν. Θεωρούμε την διαιτησία καθρέφτη του αθλήματος, είναι κρίμα για όλους μας κοιτώντας στον καθρέφτη, να βλέπουμε τη μορφή του τέρατος».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια