Μακεδονικός και «ΑΡΣΙΣ» το διασκέδασαν μαζί

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου τα τμήματα εφήβων και νέων του Μακεδονικού είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε φιλικά παιχνίδια διαφορετικά από τα άλλα, αντιμετωπίζοντας τα παιδιά από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Ανηλίκων «ΑΡΣΙΣ».






Τα παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Μακεδονικού σε πολύ όμορφο και χαρούμενο κλίμα με τις ομάδες να το διασκεδάζουν με την ψυχή τους.

Η «ΑΡΣΙΣ» είναι Κοινωνική Οργάνωση η οποία λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2009, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, με σκοπό να παρέχει πρωτίστως την βελτίωση των συνθηκών διαμονής των ανηλίκων αιτούντων άσυλο και έπειτα την ανεξαρτητοποίησή τους και την ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία. Οι υπηρεσίες που παρέχει ο Ξενώνας συνίστανται στην κοινωνική, ψυχολογική και νομική υποστήριξη των ανηλίκων αιτούντων άσυλο.

Στην παρούσα φάση φιλοξενούνται στον ξενώνα 28 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες και προέρχονται από διάφορες χώρες, όπου επικρατούν δύσκολες συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική και την ψυχική τους υγεία, όπως ο πόλεμος. Τα παιδιά που συμμετείχαν στα φιλικά είναι ο Αλιράζ και ο Μοχάμεντ από το Μπαγκλαντές, ο Αλί, ο Ζαχέρ, ο Ναζμάν και ο Ισμαήλ από το Αφγανιστάν, ο Καμράν και ο Αλί από το Πακιστάν, ο Αμίρ από το Ιράν, ο Άμερ και ο Ραμί από το Ιράκ, ο Αγιούμπ από το Μαρόκο, ο Αχμάντ από την Αίγυπτο, ο Αουρέλ και ο Κωνσταντίνος από την Αλβανία.

Ο Μακεδονικός με υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης, δείχνει εδώ και χρόνια έμπρακτα την στήριξή του σε τέτοιες οργανώσεις και πολύ περισσότερο όταν έχουν να κάνουν με παιδιά, ανοίγοντας τις πόρτες του για την πραγματοποίηση διοργανώσεων που κύριο σκοπό έχουν την χαρά και την διασκέδαση των παιδιών, μέσα από το παιχνίδι.


Το μήνυμα ήταν ηχηρό. Τα αθλήματα δεν έχουν σύνορα, δεν έχουν χρώματα, δεν έχουν μειονότητες, δεν γνωρίζουν από φυλές και διαχωρισμούς. Παίζονται ελεύθερα και ισότιμα από όλους. Μάθετε περισσότερα για την «ΑΡΣΙΣ» στο www.arsis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια