Στο Βόλο οι εθνικές νεανίδων και νέων γυναικών-Φωτορεπορτάζ

Οι εθνικές ομάδες νεανίδων και νέων γυναικών βρίσκονται από τη Δευτέρα στο Βόλο για τριήμερη προετοιμασία, με τους ομοσπονδιακούς προπονητές να έχουν την ευκαιρία να δουν ορισμένες παίκτριες και να έχουν πλήρη εικόνα για τις δυνατότητές τους.





Στην προετοιμασία (οι προπονήσεις γίνονται στο κλειστό της Ν. Ιωνίας) συμμετέχει και η γκαρντ του Ολυμπιακού Βόλου Χαρά Ντελή, ενώ στις προπονήσεις συμμετέχουν και η Σταματία Διαμαντοπούλου, επίσης του Ολυμπιακού Βόλου και Κατερίνα Λιάσκου της ΑΕΒ Διμηνίου. Οι αθλήτριες που συμμετέχουν στην προετοιμασία είναι οι εξής:

Ευαγγελία Τζουγκράκη (ΠΑΟΚ), Μαρία Κοντογεώργου (ΠΑΟΚ), Μαριλένα Γεροστεργίου (Ηρακλής Θεσσαλονίκης), Μαρία Κατσαμούρη (Άρης), Χρύσα Κυλαζίδου (Άρης), Ελευθερία Γαϊτάνη (Τιτάνες Δράμας), Σταυριανή Βιντσιλαίου (Γαλάτσι), Αγγελική Τζανετάκου (Κρόνος), Γωγώ Σταμάτη (Αθηναϊκός), Ζωή Νίξινα (Αθηναϊκός), Κυριακή Καλημέρη (Παναθηναϊκός), Χριστίνα Θεοδώρου (Δάφνη Αγ. Δημητρίου), Λία Ντάνου (Αμύντας), Αναστασία Τσουκαλά (Άμιλλα Τρίπολης), Σήλια Αντωνοπούλου (Αναγέννηση Λαμίας), Πηνελόπη Λογοθέτη (Νίκη Λευκάδας), Παγώνα Ράπτη (Ολύμπια Λάρισας), Μαρία Ντριστέλλα (Ολύμπια Λάρισας), Χαρίκλεια Ντελή (Ολυμπιακός Βόλου), Σταματία Διαμαντοπούλου (Ολυμπιακός Βόλου), Κατερίνα Λιάσκου (ΑΕΒ Διμηνίου).

Η προπονήτρια της Εθνικής, Ελένη Καφαντάρη, με δηλώσεις της στο goalpost.gr τόνισε:

«Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία της ΕΟΚ να διοργανωθεί ένα τριήμερο προπονήσεων για τις εθνικές νεανίδων και νέων γυναικών, περίοδο εορτών. Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Βόλου για τη φιλοξενία και την ΕΣΚΑΘ για όσα έχει κάνει για να έχει επιτυχία το τριήμερο προετοιμασίας. Θέλουμε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται κάποιες αθλήτριες στο μέσον της χρονιάς, οι οποίες θα συμπεριληφθούν το καλοκαίρι στις εθνικές ομάδες νεανίδων και νέων γυναικών. Να δούμε ποια είναι τα μειονεκτήματα των κοριτσιών για να δουλέψουν κάποια πράγματα, μέχρι να ξαναβρεθούμε το καλοκαίρι.

Από την ομάδα νέων γυναικών λείπουν πολλές αθλήτριες στην Αμερική, οι οποίες δεν μπορούσαν να βρίσκονται εδώ, καθώς το ρεπό τους από τα κολέγια είναι μόνο τέσσερις μέρες. Υπάρχουν και πολλές νεανίδες που δεν επιλέχθηκαν να έρθουν στο Βόλο, καθώς τις γνωρίζουμε. Επιλέξαμε να δούμε κάποιες αθλήτριες, οι οποίες θα δοκιμαστούν σε υψηλό επίπεδο, για να μην αδικήσουμε καμία παίκτρια».

Από την πλευρά της η κ. Ευγενία Φραγκούλη, μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ, της επιτροπής γυναικών της ΕΟΚ και υπεύθυνη του γυναικείου μπάσκετ στη Θεσσαλία, τόνισε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε στην πόλη μας τις Εθνικές νεανίδων και νέων γυναικών. Όσες περισσότερες διοργανώσεις γίνονται στο Βόλο, τόσο μεγαλύτερα είναι τα ερεθίσματα για τα παιδιά. Έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε τις αθλήτριες στους ξενώνες και ο Δήμος βοηθά σημαντικά σ' αυτό το κομμάτι, το γήπεδο είναι υπέροχο και δεν χρειάζεται μετακίνηση των αθλητριών.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγαλύτερη εξέλιξη στο γυναικείο μπάσκετ και στην περιοχή της Θεσσαλίας. Λειτουργούν τα κλιμάκια της ΕΣΚΑΘ με εθελοντές προπονητές, τις Ελένη Παπαθανασίου και Γιάννα Ράμμου στο Βόλο και τους Κώστα Ναούμ και Σπύρο Παππά στην Καρδίτσα, τα οποία σκοπό έχουν την αναβάθμιση του γυναικείου μπάσκετ στο θεσσαλικό χώρο και την ανάδειξη ταλέντων».



































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια