Κεσαπίδης: «Στόχος του Εσπερου, τα παιδιά από τις ακαδημίες στην αντρική ομάδα»

Θέλοντας να αλλάξει το αγωνιστικό προφίλ του Έσπερου ΑΟΠΑ ο Κώστας Μαρλαφέκας, το περσινό καλοκαίρι προσέλκυσε στο κλειστό της «Παναγίας Αλεξιώτισσας» τον Ανδρέα Κεσαπίδη.





Έναν άνθρωπο, ο οποίος στην 11χρονη παρουσία του στις υποδομές του Άρη, διαχειρίστηκε άψογα τα... καμάρια των «κιτρινόμαυρων». Όπως ήταν φυσικό ο 32χρονος τεχνικός αποδέχτηκε την πρόταση αφήνοντας τη Θεσσαλονίκη, κατεβαίνοντας στην Πάτρα.

Μαζί του από το Βορρά όμως, έφερε τη φιλοσοφία του για την ανάδειξη ενός συλλόγου μέσω των υποδομών του, η οποία μάλιστα βρήκε απόλυτα σύμφωνο και τον πρόεδρο των Πατρινών. Έτσι αφού πρώτα κατάφερε να προσαρμόσει την ομάδα στα δικά του θέλω, έκανε το πρώτο βήμα οδηγώντας τον Έσπερο στην Β' Εθνική.

Το πλάνο του όμως δεν τελείωσε εκεί, καθώς όπως εκμυστηρεύτηκε στο Basketaki.news υπάρχει σχεδιασμός για τα επόμενα τρία-τέσσερα χρόνια, ο οποίος βασίζεται στα «σπλάχνα» του συλλόγου και στοχεύει σε ακόμα περισσότερες επιτυχίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έσπερος ΑΟΠΑ παίζει παράταση τη φετινή σεζόν, σε αντίθεση με τις άλλες (Φιλαθλητικό και Κορωπί) αυτή τη φορά γνώρισε την ήττα, ποιο ήταν το λάθος που εν τέλει, σας στοίχισε την 6η νίκη στο πρωτάθλημα;

«Ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο θεωρώ ότι το ευχαριστήθηκε ο κόσμος, ένα ματς, το οποίο πήγε στην παράταση. Για εμάς είναι πλέον γνώριμο αυτό γιατί τα τελευταία τέσσερα ματς τα έχουμε παίξει στην παράταση, τα τρία τα κερδίσαμε, σήμερα (29/11) χάσαμε. Όταν ένα ματς πάει στην παράταση, κερδίζει ο πιο τυχερός. Έβαλε ο Εργοτέλης δυο σουτ, χάσαμε εμείς δυο σουτ, εκεί κρίθηκε το παιχνίδι.

Παρόλα αυτά για εμάς, το παιχνίδι χάθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν ο Εργοτελης μας ξέφυγε με 16 πόντους. Κάναμε μια προσπάθεια, το φτάσαμε το παιχνίδι και πάλι στα ίσια. Έπρεπε να είχαμε πιο καθαρό μυαλό στην παράταση. Θεωρώ ότι αν κάναμε δυο-τρεις καλύτερες επιλογές θα μπορούσαμε εμείς να ήμαστε οι νικητές. Αυτά έχει το μπάσκετ, συνεχίζουμε.

Ο Έσπερος έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, να παίζουμε με νεαρά παιδιά να παίζουμε ένα μπάσκετ που μας αρέσει, που μας εκφράζει, να στηριζόμαστε και στα νέα παιδιά του συλλόγου, αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Πέρα από τα αποτελέσματα, πέρσι ήρθε μια νέα μεγάλη επιτυχία, κερδίσαμε το πρωτάθλημα στη Γ' Εθνική, φέτος προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο στη Β'. Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι να παίρνουμε ότι μας αξίζει σε κάθε παιχνίδι και η προσπάθεια αυτή έχει πλάνο, τριετίας-τετραετίας. Δηλαδή να εντάξουμε νέα παιδιά από τις ακαδημίες μας στην αντρική ομάδα».

Δηλαδή ο Έσπερος ΑΟΠΑ κυνηγάει φέτος την άνοδο;

«Ο φετινός στόχος είναι αυτό που είπα και πριν, είναι να διεκδικούμε το κάθε παιχνίδι. Δε μιλάμε ούτε για παραμονές ούτε για αρχές ούτε για τέλος. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι, να προσπαθούμε να παίζουμε καλό μπάσκετ, να το ευχαριστιόμαστε πρώτα εμείς οι ίδιοι και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Μου είπατε τον στόχο της ομάδας, ο δικό σας όμως ποιος είναι;

«Ο δικός μου στόχος είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ομάδα, θέλω η δικιά μου εξέλιξη να είναι συνυφασμένη με την εξέλιξη της ομάδας».

Εσείς μπορεί να μην έχετε συνεργαστεί άμεσα με ομάδα του τόπου μας, παρόλα αυτά έχετε κοουτσάρει παιδιά από την μεγαλόνησο. Και ο συνεργάτης σας φέτος Μιχάλης Κασικτσόγλου, έχει περάσει από ΟΦΗ και ΟΑΧ, ποια είναι η άποψη που έχετε διαμορφώσει για το μπάσκετ της Κρήτης.

«Είχα Μποχωρίδη και Βενζέκοφ στις ακαδημίες του Άρη, τα Καλαϊτζάκια και τοΝ Βασιλειάδη που παίζει τώρα εδώ (Εργοτέλη), οπότε η κοινή μου παρουσία με την Κρήτη είναι μόνο σε πανελλήνια πρωταθλήματα.


Το κρητικό μπάσκετ θεωρώ ότι ανεβαίνει, είναι κρίμα που ο ΟΦΗ φέτος δεν αγωνίζεται στις εθνικές κατηγορίες καθώς είναι μια ιστορική ομάδα. Παρόλα αυτά, η Κρήτη έχει δυο ομάδες στη Β' και άλλες τόσες στη Γ' Εθνική. Η Κρήτη φαίνεται ότι αγαπάει το μπάσκετ και θα είναι καλό να τη δούμε να ανεβαίνει και πιο ψηλά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια