Δουβίτσας: «Μεγάλη ικανοποίηση από τη Νίκη Λευκάδας για το 2015»

Σε μια μεγάλη συνέντευξη στον Πανονίκο Κατωπόδη ο προπονητής της Νίκης Λευκάδας, Νίκος Δουβίτσας, κάνει τη δική του ανάλυση στη χρονιά που πέρασε με τη Νίκη Λευκάδας να κατακτάει αήττητη την άνοδο, μιλάει για την μέχρι σήμερα πορεία της ομάδας, αλλά και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο συνεργατών, διοίκησης και παιχτών.


Η ομάδα του, η Νίκη Λευκάδας, είναι η έκπληξη της φετινής Α1 και είναι σε όλο της το μεγαλείο, αυτό που λέμε....η δύναμη της παρέας. Απολαύστε την:

Το έτος που φεύγει σίγουρα θα μείνει βαθιά χαραγμένο στο μυαλό σου έτσι; Περίμενες ότι θα έρθει ποτέ αυτή η στιγμή; Πόσο χαρούμενος είσαι που οδηγείς την ομάδα του τόπου σου σε τόσες επιτυχίες;

Το 2015 που φεύγει μας αφήνει όλους ικανοποιημένους.  Η ομάδα μας ανέβηκε στην Α1 και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό. Τελείωσε ο πρώτος γύρος της νέας σεζόν και οι πέντε νίκες που έχουμε είναι πολύ ικανοποιητικές. Οι στιγμές αυτές ήταν αναμενόμενες σαν συνέπεια της σκληρής και ομαδικής δουλειάς που έχει γίνει. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ένας κρίκος αυτής της επιτυχίας για την τοπική μας ομάδα.

Αλήθεια, πως τα βγάζετε πέρα με τόσες γυναίκες; Πόσο ευτυχισμένος είναι ένας προπονητής που βλέπει τις αθλήτριές του μια παρέα;

Εγώ τις αθλήτριες τις αντιμετωπίζω όπως θα αντιμετώπιζα και άντρες αθλητές. Είναι πολύ σημαντικό που οι αθλήτριες έξω από το γήπεδο είναι μια παρέα και αυτό βοηθάει και την δουλειά μας μέσα στο γήπεδο.

Πέρυσι η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα της Α2 και την άνοδό της στην Α1...αήττητη, περίμενες ένα τέτοιο ιστορικό επίτευγμα και πιο ήταν το μυστικό της περυσινής πορείας;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ήθελα πολύ. Πίστευα στην ομάδα μας και ήξερα πως είχαμε την δυνατότητα να ολοκληρώσουμε την σεζόν πρωταθλητές αλλά όχι αήττητοι. Η οργανωμένη και σκληρή δουλειά από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας μέχρι και την τελευταία εβδομάδα, η στήριξη της διοίκησης στο οικονομικό κομμάτι και το ότι τα κορίτσια ήταν μια παρέα μέσα και έξω από το γήπεδο ήταν οι βασικοί συντελεστές της περυσινής μας πορείας.

Πιο παιχνίδι από πέρυσι είναι αυτό που θυμάστε περισσότερο;

Σίγουρα το παιχνίδι μέσα στην Δράμα δεν θα το ξεχάσω. Είχαμε μια καθυστέρηση πολλών ωρών, μεγάλη ταλαιπωρία για όλη την αποστολή, και παρόλα αυτά πήραμε ένα πολύ σημαντικό διπλό για την πορείας του πρωταθλήματος.

Κάνατε 1-2 φορές απόπειρες για άνοδο στην Α1. Αν και τα βήματα έγιναν βήμα-βήμα....Τελικά, είναι αυτό που χρειάζεται μια ομάδα για να έχει το μέταλλο του πρωταθλητή;

Η απόπειρα για άνοδο στην Α1 έγινε μόνο πέρυσι. Τις προηγούμενες χρονιές ο στόχος της ομάδας ήταν  μια καλή πορεία και μια καλή θέση στον πίνακα βαθμολογίας.

Ο σχεδιασμός του ρόστερ το καλοκαίρι, ήταν κάτι που σας προβλημάτισε ιδιαίτερα ή ξέρατε από την αρχή τι θέλατε και πάνω εκεί κινηθήκατε; Η διοίκηση σας έδωσε εν λευκό επιταγή;

Θα ξεκινήσω από το τελευταίο. Η διοίκηση μας έδωσε το ελεύθερο όσον αναφορά τις αμερικανίδες, ότι ζητήσαμε μας το πήραν. Ο σχεδιασμός του ρόστερ μας προβλημάτισε πάρα πολύ γιατί δύσκολα μετακινούνται οι Ελληνίδες παίχτριες σε ένα νησί. Ο τραυματισμός της Κανταρά μας δυσκόλεψε επίσης καθώς έπρεπε να φτιάξουμε ένα ρόστερ που με την επιστροφή της Γωγώς θα γέμιζε χωρίς να έχουμε όμως πριν από αυτό κενά.

Πόσο σημαντική είναι η στήριξη της διοίκησης στην όλη πορεία;

Οι άνθρωποι της διοίκησης από την αρχή μέχρι τώρα δείχνουν αποφασιστικοί, πιο έμπειροι και προσπαθούν να είναι συνεπείς σε όλες τους τις υποχρεώσεις. Και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα κάνατε αν σας έρχονταν πρόταση από άλλη ομάδα;

Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ικανοποιημένος από την Νίκη. Οι συνεργάτες μου είναι και φίλοι και προσπαθούμε όλοι μαζί το καλύτερο για την ομάδα του τόπου μας. Αν κάτι με ενοχλήσει και δεν με ευχαριστεί σε αυτό που κάνω, πρώτα θα το συζητήσω μαζί τους και μετά θα σκεφτώ μια ενδεχόμενη πρόταση από άλλη ομάδα.

Παρότι νεοφώτιστη, σε ένα πρόγραμμα - παγίδα .....Περιμένατε ότι η ομάδα θα τερμάτιζε στο α΄ γύρο πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό; 

Όχι, είμαστε μια άπειρη ομάδα στην κατηγορία και περιμέναμε πως θα ολοκληρώναμε τον πρώτο γύρο με 3-4 νίκες.

H A1 είναι έτσι όπως την είχατε στο μυαλό σας; Ή αλλιώς την περιμένατε και άλλα συναντήσατε μέχρι τώρα;

Την παρακολουθούσα πέρυσι όλη την χρονιά για να έχω μια εικόνα αλλά με τη δεύτερη ξένη η κατηγορία άλλαξε σημαντικά.

Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τις κατηγορίας....Ήταν και αυτό ένα στοίχημα που είχατε βάλει;

Ο κόσμος στα τρία ματς με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό κυρίως ανταποκρίθηκε και περιμένουμε στο δεύτερο γύρο να μας στηρίξει και στα παιχνίδια που δεν θα είναι τόσο δυνατοί αντίπαλοι.

Πιο παιχνίδι ήταν που σας έδωσε ώθηση και είπατε με τους συνεργάτες σας ότι...οκ έχουμε καλό σύνολο και θα παλέψουμε;

Σύνολο ξέραμε από την αρχή πως είχαμε καλό αλλά άπειρο. Μετά το παιχνίδι του πρωταθλήματος, όμως, με τον Αθηναϊκό νιώσαμε πιο δυνατοί σαν ομάδα.

Η πρώτη ήττα μακριά από την Λευκάδα, μέσα στον Κρόνο, με μισή ομάδα στην παράταση...Σας πείραξε το γεγονός ότι δεν αναβλήθηκε το παιχνίδι;

Με πείραξε το γεγονός ότι πήγαμε με μισή ομάδα και δεν μπορέσαμε να παίξουμε το παιχνίδι ίσος προς ίσο. Από την άλλη είδα κάποιες αθλήτριες να ανταπεξέρχονται άξια στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα.  

Κατά γενική ομολογία, οι μεταγραφές είναι λαχεία...Εσείς παρότι και η Κρουκ και η Σμιθ έχουν αποδειχθεί λίρα 100, τι σας έκανε να αντικαταστήσετε την πρώτη σας σκορερ;

Για μένα η Araya έχει πολλά ακόμα να δώσει στην ομάδα και περιμένω να τα δω στα πρώτα κιόλας παιχνίδια του δευτέρου γύρου. Από την άλλη η Smith μας έδειξε από την αρχή το πλούσιο ταλέντο της μέσα στο γήπεδο αλλά η εξωαγωνιστική της συμπεριφορά οδήγησε τη διοίκηση της ομάδας να πάρει μια δύσκολη απόφαση, να την αντικαταστήσουμε με μια παίχτρια εξίσου ταλαντούχα.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της νέας παίχτριας, της Gill;

Η Gill είναι μια έμπειρη παίχτρια στην θέση 3. Τα αθλητικά της προσόντα και η εμπειρία της σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι αυτά που την χαρακτηρίζουν σαν παίχτρια.

Πιο στυλ μπάσκετ σας αρέσει περισσότερο και αν η ομάδα πλησιάζει τον τρόπο παιχνιδιού που έχετε μέσα στο μυαλό σας;

Μου αρέσει το στοχευόμενο και πειθαρχημένο μπάσκετ το οποίο το διαμορφώνουμε μέσα από το scouting κάθε αντιπάλου. Η ομάδα μας πλησιάζει πολύ αυτό που ζητάω.

Εκτός από τα λάθη και τα σωστά στις αθλήτριές σου...Κάθεσαι καμιά φορά και σκέπτεσαι τι θα μπορούσες να είχες κάνει ή να είχες αποφύγει, στην τάδε φάση ή στιγμή;

Αυτό που με χαρακτηρίζει σαν προπονητή είναι ότι δεν στέκομαι στα λάθη κάθε αθλήτριας και κάθε φορά, είτε μετά από νίκη είτε μετά από ήττα, προσπαθώ να δω τι έκανα σωστά και τι λάθος. Θέλω να ελπίζω ότι και οι παίχτριες κάνουν το ίδιο.

Μίλησε μας λίγο για τον Βαφειά, το δεξί σου χέρι σου και τον ακούραστο και άμεσο συνεργάτη σου...που δεν πέφτουν πολύ τα φώτα πάνω του

Με το Θεοδόση έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και ο καθένας προσπαθεί να είναι εντάξει με το κομμάτι που έχει υπ’ ευθύνη του. Είναι ένας προπονητής με το δικό του στυλ και δουλεύει για το καλό της ομάδας.

Πείτε μας δύο λόγια για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες....Ήδη δύο κορίτσια, Μπάρκα και Λογοθέτη έχουν προεπιλεχθεί για την Εθνική;

Τα τμήματα των ακαδημιών δουλεύουν πολύ καλά, οι προπονητές είναι από πάνω τους και αυτό φαίνεται από τα τελευταία χρόνια που οι ομάδες των κορασίδων και νεανίδων συμμετέχουν σαν πρωταθλήτριες ΕΣΚΑΒΔΕ στα προκριματικά Πανελληνίων. Είναι ο μεγάλος στόχος της ομάδας, να διακριθούν αθλήτριες από τον σύλλογό μας, να συμμετέχουν σε Εθνικές ομάδες και στο μέλλον να πλαισιώνουν άξια την γυναικεία ομάδα.

Μίλησε μας λίγο για τη Δόξα, αν και λόγω φόρτου εργασίας δεν την παρακολουθείς πολύ;

Η Δόξα τα τελευταία χρόνια κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια με στόχο την άνοδο στην Α1 και με λίγη υπομονή στο τέλος θα δικαιωθούν και θα επιτύχουν αυτόν τον δύσκολο επίτευγμα για μια επαρχιακή ομάδα.

Τι θα ήθελες να σου φέρει ο νέος χρόνος και προσωπικό επίπεδο, αλλά και στην ομάδα;


Όσον αναφορά την ομάδα εύχομαι πρώτα απ’ όλα υγεία σε όλη την οικογένεια της Νίκης και κάποιες γρήγορες νίκες στον δεύτερο γύρο για να εξασφαλίσει η ομάδα την κατηγορία. Σε προσωπικό επίπεδο υγεία και καλώς να υποδεχθούμε το νέο μέλος της οικογένειας μου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια