Επέστρεψε στα παρκέ με τεχνητό πόδι η Κοβάσεβιτς

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2013, η 19χρονη τότε διεθνής Σέρβα αθλήτρια Νατάσα Κοβάσεβιτς μετά από σοβαρό τροχαίο που είχε το πούλμαν της ομάδας της  αναγκάστηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του αριστερού της ποδιού (κάτω από το γόνατο).









Δύο μήνες αφού ακρωτηριάστηκε έγινε ένα παιχνίδι μεταξύ των δύο προηγουμένων ομάδων της του Ερυθρού Αστέρα και της Ουγγρικής Γκιόρ για να τιμηθούν τα πρόσωπα που χάθηκαν (δύο Ούγγροι Τάποντι και Άκος )  και φυσικά  η ίδια.

Όπως γράφει το http://www.sportshero.gr σε αυτό το παιχνίδι μεταξύ άλλων η Σέρβα αθλήτρια δήλωσε «αυτό είναι ένα παιχνίδι που δεν σημαίνει το τέλος, αλλά μια νέα αρχή». Πολλοί ίσως δεν κατάλαβαν η δεν έδωσαν βάση στη δήλωση αυτή, η ίδια όμως μέσα της είχε βάλει στόχο να ξαναπαίξει. Η γαλλική ομοσπονδία τη βοήθησε να βάλει τεχνητό πόδι... Μέσα στην ατυχία της ήταν τουλάχιστον «τυχερή» και είχε σώσει το γόνατο της…

Περίπου δύο χρόνια μετά, πριν λίγες ώρες, πάτησε το παρκέ και έπαιξε το πρώτο της επίσημο παιχνίδι (είχε παίξει πρόσφατα και σε ένα φιλικό προς τιμήν της στην Γαλλία).  Πλέον ανήκει στον  Ερυθρό Αστέρα  και γίνεται η δεύτερη αθλήτρια παγκοσμίως με τεχνητό μέλος που παίζει σε επαγγελματικό πρωτάθλημα!


Η ιστορία της  εμπνέει κάθε άνθρωπο πόσο μάλλον αθλητές, αθλήτριες και προπονητές και δείχνει το μεγαλείο και τις αστείρευτες δυνάμεις και δυνατότητες της ανθρώπινης καρδιάς. Η Νατάσα  αποτελεί πρότυπο για όλους και δικαιολογημένα! Μπράβο της ...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια