Παναγιώτης Καλαϊτζάκης: «Μπορούμε να φθάσουμε ψηλά με το εφηβικό του Αρη»

Συνέντευξη έδωσε στο Aris Basketball Academy, ο παίκτης του εφηβικού τμήματος του Αρη, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης. O 16χρονος γκαρντ, που είναι βασικό στέλεχος των εφήβων, βρίσκεται από την περσινή αγωνιστική σεζόν στην οικογένεια του Άρη. Διαβάστε την:








Ξεκίνησες το μπάσκετ σε πολύ μικρή ηλικία. Πίστευες τότε, ότι θα καταφέρεις να πάρεις μεταγραφή σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, όπως είναι ο Άρης;

«Ξεκίνησα το μπάσκετ στην 6η δημοτικού σε ηλικία 11 ετών και η αλήθεια είναι πως τότε τα όνειρα μου δεν έφταναν τόσο μακριά. Βέβαια η απόφαση των γονιών μας να μετακομίσουμε από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη μας έδωσε την ευκαιρία να βρεθούμε στην μεγάλη οικογένεια του Άρη».

Είναι η πρώτη χρονιά που παίζεις μακριά από τον αδερφό σου. Πως είναι για εσένα αυτό;

«Δεν είναι καθόλου εύκολο. Είμαστε μαζί 16 χρόνια, είχαμε μάθει να δουλεύουμε και να παίζουμε μαζί, να κοντραριζόμαστε ,να γινόμαστε καλύτεροι. Βέβαια η απόφαση αυτή είναι για το καλό και των δύο μας, αφού μας δίνει περισσότερο χώρο για να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Είναι, εξάλλου, πολύ καλό και για τους δυο μας, ότι είμαστε σε δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες στη Ελλάδα. Αν και μακριά, μιλάμε καθημερινά για τις προπονήσεις και τα παιχνίδια μας».

Πόσο διαφορετικό είναι το μπάσκετ στην Θεσσαλονίκη από ότι στην Κρήτη;

«Είναι αρκετά διαφορετικό για να πω την αλήθεια. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν πολλές περισσότερες ομάδες, υπάρχουν πιο ψηλά κορμιά . Το παιχνίδι είναι πιο δυνατό και γενικότερα το επίπεδο εδώ είναι υψηλότερο από ότι στην Κρήτη».

Έχεις κάνει αρκετές προπονήσεις με την αντρική ομάδα του Άρη. Τι εμπειρίες αποκόμισες;

«Οι εμπειρίες είναι απίστευτες , να κάνεις προπόνηση με μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και να παίζεις δίπλα σε πολύ έμπειρους και καλούς παίχτες. Σίγουρα είναι ένα πολύ καλό κίνητρο για να συνεχίσω να δουλεύω πιο σκληρά».

Τώρα αγωνίζεσαι με τους έφηβους. Θεωρείς πως θα καταφέρετε κάτι καλύτερο από την περσινή σεζόν (4η θέση);

«Σίγουρα μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλύτερο αυτή τη χρονιά. Πέρυσι ήταν μία δύσκολη χρονιά αλλά φέτος πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Έχουμε καλή ομάδα και γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι».

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό και ποιο το πιο αδύναμο στοιχείο πάνω σου;

«Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να δυναμώσω αρκετά για να μπορώ να αντεπεξέλθω σε υψηλό ανταγωνισμό και φυσικά έχω ακόμα πολλά πράγματα να δουλέψω για να γίνω όσο πιο καλός μπορώ. Για τα δυνατά μου στοιχεία προτιμώ να μιλάνε οι προπονητές μου».

Αγαπημένο χρώμα: Μπλε
Αγαπημένος αριθμός: 7
Αγαπημένος συμπαίκτης : Αλέξανδρος Μαστροδημήτρης
Αγαπημένος προορισμός: Γερμανία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια