Κογκαλίδης: «Αριστη η… χημεία στο παιδικό του Αρη»

Συνέντευξη έδωσε στο Aris Basketball Academy ο αρχηγός του παιδικού τμήματος του Αρη, Δημήτρης Κογκαλίδης. Διαβάστε τι δήλωσε:










Πως ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το μπάσκετ; Είχε καμιά επιρροή πάνω σου η μεγαλύτερη σου αδερφή;

«Η ενασχόληση μου με το μπάσκετ ξεκίνησε από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Πρέπει να ήμουν πρώτη δημοτικού όταν οι γονείς μου με πήγαν στην ΜΕΝΤ. Το γεγονός ότι και η αδερφή μου έπαιζε μπάσκετ με επηρέασε σε μεγάλο βαθμό, καθώς βλέποντας την να αγωνίζεται, μεγάλωνε όλο και περισσότερο η επιθυμία μου να μπω στο γήπεδο».

Έπαιζες στην ΜΕΝΤ, πως ένιωσες όταν ήρθε η πρόταση από τον Άρη;

«Ενθουσιάστηκα. Από μικρός υποστηρίζω την ομάδα του Άρη και έτσι όταν μου έγινε η πρόταση την είδα και σαν μια ευκαιρία να ανέβω επίπεδο μπασκετικά. Έτσι δέχτηκα αμέσως».

Είσαι αρχηγός της παιδικής ομάδας του Άρη. Έχεις κάποια μεγαλύτερη ευθύνη από τους υπόλοιπους παίκτες ;

«Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και οι ευθύνες συλλογικές. Πιστεύω πως, αν, ως αρχηγός έχω μεγαλύτερη ευθύνη, είναι στο ψυχολογικό κομμάτι. Πρέπει να βοηθώ τους συμπαίκτες μου να αποδίδουν στο 100% και να διατηρείται το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα μας».

Εκτός από την παιδική ομάδα, έχεις πάρει χρόνο συμμετοχής και στο εφηβικό. Ποιες είναι οι διαφορές των δυο τμημάτων ;

«Οι διαφορές τεχνικά είναι λογιστές. Ωστόσο, λόγω της ηλικίας τα σώματα είναι πιο δυνατά. Έτσι χρειάζεται ακόμα περισσότερη συγκέντρωση και μαχητικότητα για να ανταπεξέλθεις».

Υπάρχει χημεία μεταξύ των παικτών. Μπορείτε να καταφέρετε το κάτι παραπάνω (Πρωτάθλημα ΕΚΑΣΘ, καλή πορεία στο Πανελλήνιο).

«Όπως είπα και πριν η χημεία στην ομάδα είναι άριστη. Αυτό όμως δεν αρκεί. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και με κατεβασμένο το κεφάλι. Ο συνδυασμός όλων αυτών θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τον φετινό μας στόχο, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Αγαπημένο χρώμα: μπλε
Αγαπημένος αριθμός: 13
Αγαπημένο τραγούδι: Οne man can change the world-Big Sean

Αγαπημένος προορισμός: Νικήτη Χαλκιδικής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια