Κανονίδης: «Σημασία έχει να νικά η ομάδα»

Ένα δικό του καλάθι χάρισε στη Δόξα Λευκάδας για δεύτερη συνεχή αγωνιστική νίκη στον πόντο. Την πέμπτη αγωνιστική ήταν ο Σάκης Καρύδας κόντρα στη Λιβαδειά, την έκτη ο Ανδρέας Κανονίδης απέναντι στο Παγκράτι. Ο 24χρονος φόργουορντ μίλησε για τα ψυχολογικά οφέλη από αυτές τις μεγάλες νίκες, τους στόχους των νησιωτών και τους δικούς του.

-Πώς αισθάνεσαι ως ήρωας της αγωνιστικής;

«Είμαι χαρούμενος πρώτα απ’ όλα για τη νίκη της ομάδας. Ήταν συλλογική προσπάθεια αυτή που μας οδήγησε στη νίκη κι όχι μια ενέργεια ενός παίκτη. Εξάλλου, σημασία δεν έχει ποιος βάζει το νικητήριο καλάθι, αλλά να κερδίζει η ομάδα».

-Περίγραψέ μας τη φάση που σκόραρες γιατί δεν έχουμε εικόνα…

«Είχαμε την κατοχή και σχεδιάσαμε να κάνουμε ένα πικ εν ρολ με τον Καρύδα. Περιμέναμε πως οι αντίπαλοι θα κάνουν παγίδα πάνω του επειδή πίστευαν πως θα πάρει εκείνος την τελευταία επίθεση. Εκείνος μου έδωσε την μπάλα απέναντι σε κοντύτερο αντίπαλο και σκόραρα».

-Ο τρόπος που νικήσατε τα δύο τελευταία παιχνίδια ανεβάζει, υποθέτω, και την ψυχολογία σας για τη συνέχεια…

«Σίγουρα. Μας δίνει ψυχολογία αυτή η νίκη. Είχαμε κάποιες ήττες στην αρχή, ειδικά εκείνη από τον Πανερυθραϊκό που ήταν εκτός προγράμματος. Θέλουμε να καλύψουμε πλέον το χαμένο έδαφος και οι νίκες αυτές ήταν μια καλή αρχή».

-Ο στόχος της ομάδας παραμένει η άνοδος;

«Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα αυτό της Α2, με πολλές καλές ομάδες και ιδιαιτερότητες, αλλά και μεγάλο σε διάρκεια. Στόχος μας είναι να μπούμε στην πεντάδα και μετά βλέπουμε. Όλα θα είναι πιθανά αν τα καταφέρουμε».

-Επόμενος αντίπαλος, το Σάββατο ο Εθνικός…

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που παίζει καλό μπάσκετ και έχει πάνω-κάτω τους ίδιους στόχους με μας. Θέλουμε τη νίκη, ειδικά από τη στιγμή που παίζουμε μπροστά στο κοινό μας».

-Μιας που ανέφερες και το κοινό, βλέπουμε πως ο κόσμος της Λευκάδας είναι κοντά στην ομάδα.

«Το νησί βοηθά πολύ την ομάδα. Σε κάθε παιχνίδι το γήπεδο γεμίζει, συνέβαινε αυτό ακόμη και στα φιλικά. Αυτό μας γεμίζει χαρά, αλλά και ευθύνη να ανταποδώσουμε την αγάπη του κόσμου με νίκες».

-Από την άλλη, όμως, έχετε και το μειονέκτημα των μεγάλων ταξιδιών σε κάθε αγωνιστική που παίζετε εκτός έδρας.

«Αυτό προσθέτει μια έξτρα κούραση, αλλά είμαστε επαγγελματίες αθλητές. Έχουμε μάθει σε τέτοιες συνθήκες και οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες».

-Πολλοί παραξενεύτηκαν με την επιλογή σου μετά από καλές σεζόν στην Α1 να παίξει σε μια κατηγορία παρακάτω.

«Όντως, είδα κάποιους ανθρώπους που τους ξένισε η απόφασή μου, αλλά εγώ νιώθω δικαιωμένος. Η Δόξα Λευκάδας είναι μια πολύ υγιής ομάδα, με καλές συνθήκες για κάθε αθλητή, ενώ το πρωτάθλημα της Α2 αν όχι ισάξιο της Α1 είναι πολύ κοντά σε επίπεδο».

-Οι προσωπικοί σου στόχοι για τη συνέχεια;

«Θέλω να κάνουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με τη Δόξα και να βοηθήσω όσο μπορώ από την πλευρά μου την ομάδα. Μακάρι να ανέβουμε μαζί στην Α1. Ακόμη όμως είναι νωρίς και χρειάζεται πολλή προσπάθεια».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια