Μαρία Χωλοπούλου: «Ενα αυθεντικό ταλέντο»

Ένα από τα λαμπρότερα παραδείγματα του μπασκετικού θαύματος του Απόλλωνα Πτολεμαϊδας, αλλά και του ταλέντου και της δουλειάς που διακρίνει το γυναικείο μπάσκετ της πόλης, αποτελεί αναμφισβήτητα η Μαρία Χωλοπούλου.









Προερχόμενη από μια οικογένεια που έχει προσφέρει τα μέγιστα (η αδελφή της Νίκη διαπρέπει επίσης στο μπάσκετ, και ο πατέρας της Βένος υπηρετεί τον ίδιο χώρο διοικητικά, δεκαετίες τώρα), έχει ήδη διαγράψει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία, παράλληλα με τις ακαδημαϊκές της σπουδές.

Ξεκίνησε από πολύ μικρή το μπάσκετ πρώτα στις αλάνες και τα ανοικτά γήπεδα της πόλης (πολλοί θυμούνται εύκολα τις «μονομαχίες» ανάμεσα στα «Χωλοπουλάκια» στην Γκιόλα και σε άλλα σημεία της πόλης, την όρεξη και την τρέλα που είχαν αυτά τα παιδιά για το μπάσκετ).

Διακρίθηκε από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας της στην ομάδα, ενώ σε πολύ μικρή ακόμα ηλικία, είχε συμμετοχές με την γυναικεία ομάδα του Απόλλωνα στην Α1 Εθνική κατηγορία. Έχει να επιδείξει πολλές παρουσίες σε τελικές φάσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων, με κορυφαία στιγμή την πρώτη θέση με τις κορασίδες το 2006, ενώ στο πλούσιο παλμαρέ της ξεχωρίζουν οι παρουσίες της στις εθνικές ομάδες παγκορασίδων και κορασίδων.

Τα τελευταία χρόνια παράλληλα με τις σπουδές της αγωνίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία στην πολύ αξιόλογη ομάδα του ΑΟ Σερρών, που διακρίνεται στην δύσκολη κατηγορία της Α2.Βασικά στοιχεία της, η έντονη προσωπικότητα και οι ηγετικές της ικανότητες, πλεονεκτήματα που την καθιστούν μια ιδιαίτερα υπολογίσιμη παρουσία σε οποιαδήποτε ομάδα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια