Ν. Αγγελόπουλος: «Πρωταθλητισμός χωρίς πίεση δεν υπάρχει»

Με το… καλημέρα στο πρωτάθλημα της Α2 ο Φάρος Κερατσινίου έδειξε τις διαθέσεις του κερδίζοντας με το εντυπωσιακό 105-79 τη Λιβαδειά.










Ο Νίκος Αγγελόπουλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους και αποτελεί ένα από «γερά χαρτιά» για την άνοδο της ομάδας στην Α1, που είναι και ο στόχος της. Ο έμπειρος φόργουορντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τις νίκες στο Κύπελλο (με Παγκράτι, Κολοσσό, Λαύριο και Τρίκαλα), την πρεμιέρα με τη Λιβαδειά και τον προημιτελικό αγώνα κυπέλλου (την Πέμπτη 8/10) με τη Νέα Κηφισιά.

-Ξεκινήσατε με 100άρα στο πρωτάθλημα. Αυτό δείχνει ότι είστε έτοιμοι για μεγάλα πράγματα…

«Η 100άρα (σ.σ. 105-79 τη Λιβαδειά) δεν λέει από μόνη της τίποτε! Σε κάθε αγώνα πρέπει να δίνουμε το 100% για να φτάνουμε στο τέλος στη νίκη. Αν τώρα το θετικό αποτέλεσμα συνδυαστεί και με καλό μπάσκετ, αυτό είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα, γιατί το πρωτάθλημα έχει δρόμο».

-Ο σχεδιασμός του Φάρου έγινε με μια επένδυση-ανόδου. Εσύ και οι συμπαίκτες σου μπορείτε να αντέξετε την πίεση;

«Πρωταθλητισμός χωρίς πίεση δεν υπάρχει. Αν παρατηρήσει κανείς τα περισσότερα παιδιά που είναι στην ομάδα έχουν μεγάλη εμπειρία σε ομάδες που πρωταγωνιστούσαν στην Α1 και στην Ευρωλίγκα. Έχουν μάθει από μικροί να έχουν πίεση για το αποτέλεσμα. Η εμπειρία είναι τέτοια στην ομάδα, που είναι όλοι συνειδητοποιημένοι και ξέρουν ποιος είναι ο σκοπός. Γι’ αυτό δεν νομίζω ότι υπάρχει πίεση».

-Ποιο θεωρείς το δυνατό σημείο του Φάρου Κερατσινίου στο πρωτάθλημα;

«Σε όσα παιχνίδια παίξαμε ως τώρα το ατού μας ήταν η πολύ καλή άμυνα, η ποιότητα των παικτών στην επίθεση και το πάρα πολύ καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ παικτών, προπονητικού επιτελείου και διοίκησης. Κι αυτό που λέω δεν είναι κλισέ. Είχα χρόνια να το ζήσω. Όλο αυτό το καλό κλίμα βγαίνει και στην ομάδα μέσα στο γήπεδο».

-Κερδίσατε ήδη στο Κύπελλο το Παγκράτι και τρεις ομάδες της Α1. Τον Κολοσσό, το Λαύριο και τα Τρίκαλα. Τώρα έχετε τη Νέα Κηφισιά, θεωρείς ότι μπορείτε να κάνετε την έκπληξη;

«Αν αυτή η ερώτηση γίνονταν πριν τα ματς που έχουμε ήδη δώσει στο κύπελλο στον κάθε αθλητή ξεχωριστά θα σου έλεγε ότι όχι δεν είμαστε αουτσάιντερ! Μπορεί να είμαστε στην Α2 κατηγορία, αλλά εμείς αντιμετωπίζουμε την ομάδα και τους εαυτούς μας όχι σαν αθλητές ομάδας Α2. Όσον αφορά την αναμέτρηση με τη Νέα Κηφισιά, είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, ίσως είναι η πρώτη φορά που φαβορί είναι η Κηφισιά στους αγώνες που δώσαμε ως τώρα, αλλά έχουμε δείξει ότι στο γήπεδο μας είμαστε πολύ δυνατοί και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη και να βρεθούμε στα ημιτελικά. Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους ανθρώπους της ομάδας».

- Τη φετινή σεζόν πηγαίνοντας στο Φάρο θεώρησες ότι κάνεις ένα… διάλλειμα ενός χρόνου για να επιστρέψεις στην Α1;


«Από την ημέρα που υπέγραψα στον Φάρο, αυτό που είχα στο μυαλό μου είναι του χρόνου η ομάδα να είναι στην Α1. Από τις 20 Αυγούστου που μαζευτήκαμε στο γήπεδο ο στόχος είναι τον Ιούνιο να πανηγυρίσουμε την άνοδο στην Α1. Όλα τα παιδιά δουλεύουμε σκληρά με τον ίδιο στόχο, να καταφέρουμε αυτή την άνοδο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια