Κάλεσμα για εγγραφή στα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας

Ο Απόλλων Πτολεμαΐδας  έχοντας πρωτοστατήσει από την ίδρυση  του (1989) στην υγιή ανάπτυξη των υποδομών του, έχει στηρίξει σε αυτές την  εξαιρετική παρουσία του στην Ελλάδα (16 χρόνια στην Α1) και στην Ευρώπη (δεκάδες συμμετοχές) αλλά  και στις εθνικές ομάδες όλων των ηλικιών (παγκορασίδων, κορασίδων, νεανίδων, γυναικών).









Στα πλαίσια αυτά λοιπόν ανακοινώνει ότι λειτουργεί τα τμήματα υποδομών του και καλεί γονείς και παιδιά να βιώσουν την εξαιρετική εμπειρία που προσφέρει ο αθλητισμός σωματικά και συναισθηματικά. Ειδικότερα:

Τα σωματικά οφέλη που έχουν να αποκομίσουν τα παιδιά από τη γυμναστική είναι πολλά:

Μυϊκή δύναμη, σωστή ανάπτυξη οστών, μείωση κινδύνων ασθενειών, βελτίωση καρδιαγγειακού συστήματος,  ανάπτυξη φυσικών  σωματικών ικανοτήτων, όπως είναι η αντοχή, η δύναμη, η ταχύτητα, η ευκινησία, πρόληψη και καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Πολλά και σημαντικά είναι και τα συναισθηματικά οφέλη της άσκησης και οι θετικές επιδράσεις στο χαρακτήρα των παιδιών:

*Μείωση στρες και ανάπτυξη θετικής στάσης απέναντι στη ζωή.
*Βελτίωση αυτοπειθαρχίας και υπευθυνότητας.
*Ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης.
*Ανάπτυξη ικανότητας καθορισμού στόχων.
*Καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, του σεβασμού προς τον άλλο.
*Ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων.
*Ψυχαγωγία

Ο σύλλογος λειτουργεί και τμήμα παιδιών της πρώιμης σχολικής ηλικίας  (γεννηθέντα το 2009 και μεγαλύτερα) όπου τα παιδιά εισάγονται στην μάθηση των βασικών του μπάσκετ, κυρίαρχα μέσα από το παιχνίδι.

Η φροντίδα των παιδιών βρίσκεται στα χέρια κατηρτισμένων και έμπειρων προπονητριών αλλά και με πολύ μεγάλη παρουσία ως παίκτριες στην Α1 γυναικών και σε ευρωπαϊκούς αγώνες.   

Για να σας προϊδεάσουμε λοιπόν δείτε μερικές στιγμές από την ιστορία της ομάδας και του γυναικείου μπάσκετ της Πτολεμαΐδας.            
                    


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια