Τσαγκρώνης: «Πάντα πρωταγωνιστεί η εθνική ανδρών»

Άδικο χαρακτήρισε το σύστημα διεξαγωγής του Ευρωμπάσκετ ο Τάκης Τσαγκρώνης, που πρόσθεσε πως οι Έλληνες θα πρέπει να είναι υπερήφανοι γιατί παραμένουν στις πρώτες ομάδες της γηραιάς ηπείρου.





Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, με συνέντευξή του στο ΣΠΟΡ FM 94.6, ξεκαθάρισε πως η ήττα από την Ισπανία στα προημιτελικά ήρθε στις λεπτομέρειες, αλλά παρά το αρνητικό αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να υπάρχει απογοήτευση: «Κερδίσαμε την Ισπανία και πριν από δύο χρόνια. Όλα κρίνονται από ένα σουτ, όπως είναι το σύστημα της FIBA. Πρέπει να επανέλθει στο παλιό σύστημα διεξαγωγής. Καλό θα ήταν να ήμασταν εμείς οι νικητές και να φθάναμε στον ημιτελικό. Μένουμε τελικά πίσω από τέσσερις μπασκετικές χώρες. Δεν με ικανοποιεί το αποτέλεσμα, πρέπει εμείς πάντα να είμαστε στην πρώτη θέση. Το ότι παραμένουμε στις πρώτες ομάδες της Ευρώπης πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε υπερήφανοι. Πάντα πρωταγωνιστούμε».

Για το παιχνίδι με τη Λετονία, στο οποίο η ελληνική ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη για να εξασφαλίσει την παρουσία της στο Προολυμπιακό Τουρνουά, πρόσθεσε: «Εάν κερδίσουμε τη Λετονία και είμαστε πέμπτοι στην Ευρώπη πρόκειται για σημαντική θέση. Μέσα από το Προολυμπιακό Τουρνουά μπορούμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι αυτό θα είναι πολύ θετικό για την Ελλάδα. Οι προσδοκίες πρέπει να είναι πάντα μεγάλες, γιατί δεν είμαστε τυχαία ομάδα. Στο μπάσκετ, όμως, μερικά πράγματα κρίνονται στη λεπτομέρεια. Σε αυτό το κομμάτι πήγαμε άσχημα. Κάναμε και λάθη αγωνιστικά. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα χάσουμε χθες. Μέχρι τελευταία στιγμή πίστευα πως κάτι θα γίνει και θα κερδίσουμε. Πήγα με μεγαλύτερο άγχος στο παιχνίδι με τη Σλοβενία σε σχέση με χθες».


Σε ερώτηση για το ρόστερ της Εθνικής, και τους δώδεκα πρωτοκλασάτους παίκτες που είχε στη σύνθεσή της, απάντησε: «Στρατός χωρίς στρατιώτες και μόνο με αξιωματικούς δεν γίνεται. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα κι ένας αστέρας δεν φέρνει την άνοιξη. Πάντα χρειάζονται όλοι οι παίκτες κι όχι μόνο οι αστέρες», ενώ για τον απολογισμό του από το φετινό Ευρωμπάσκετ, την παρουσία του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο και τη διαιτησία με τους Ίβηρες συμπλήρωσε: «Είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα. Όταν τελειώσει το τουρνουά θα πρέπει να κάτσουμε ψύχραιμα να το δούμε. Κι εγώ χθες φώναξα εναντίον του Ρότσα για κάποιο σφύριγμα, γιατί ήταν μια στιγμή καθοριστική και θεωρήσαμε πως μας αδικεί. Το θέμα, όμως, είναι το τι κάνουμε εμείς και μετά κοιτάμε τους άλλους».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια