Τι δήλωσαν Κατσικάρης, Αντετοκούνμπο και Ζντοβτς στην συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με την Σλοβενία

Φώτης Κατσικάρης: «Ήταν κάτι σαν τελικός, με την έννοια ότι θα έκρινε την κατάταξη στον όμιλο. Είχε σημασία να έχουμε σωστή νοοτροπία από την αρχή. Πιστεύω πως κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι, είχαμε λίγα νεκρά διαστήματα και αντιδράσαμε σωστά όταν η Σλοβενία πλησίασε.



Οι αντίπαλοί μας επέστρεψαν από τα αποδυτήρια πολύ επιθετικά, με άμυνα στα όρια του φάουλ, αλλά αντιδράσαμε σωστά, με ψυχραιμία και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας. Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις μια ομάδα σαν τη Σλοβενία. Παίζουν με καρδιά, ίσως και πάνω από τις δυνατότητες του ταλέντου τους. Έχουν δύο πολύ καλά στοιχεία, το μακρινό σουτ και την ικανότητα στο ένας με έναν. Σίγουρα τους λείπουν κάποιοι σημαντικοί παίκτες, αλλά είναι πειθαρχημένοι, αμύνονται καλά και θα ήθελα να τους ξανασυναντήσουμε».

«Η πρόοδος της ομάδας είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Η ομάδα παρουσιάζει σταθερότητα, γιατί ποιότητα έχουμε. Το θέμα είναι να έχουμε λιγότερα κενά διαστήματα. Δεν έχουμε να κρατήσουμε κάτι συγκεκριμένο, αλλά όπως σχεδιάσαμε και προετοιμάσαμε την ομάδα βλέπουμε ότι η ομάδα προοδεύει. Είναι η δεύτερη χρονιά μου στην ομάδα. Έχουμε τρεις διαφορετικούς παίκτες φέτος. Ο τρόπος που σχεδιάσαμε όλη την προετοιμασία ήταν για να φτάσουμε σταδιακά την απόδοσή μας στο κορυφαίο επίπεδο. Δεν είναι εύκολο να ανταποκριθούν όλοι οι παίκτες αμέσως στο ρόλο τους. Τα φιλικά έδωσαν το χρόνο που απαιτούσαν όλοι και φτάνοντας εδώ στο Ζάγκρεμπ η ομάδα προσπαθεί να βελτιωθεί, για να έχει λιγότερα κενά διαστήματα. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στα νοκ άουτ στην κατάλληλη σωματική και πνευματική κατάσταση. Δεν κοιτάμε με ποιον θα παίξουμε. Αυτή η ομάδα δεν διαλέγει αντιπάλους».

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ήταν ένα όμορφο παιχνίδι. Νικήσαμε και θα πρέπει να σκεφτούμε τη συνέχεια. Είναι αρκετά διαφορετική η ομάδα, αλλά και η εμπειρία για μένα σε σχέση με πέρσι. Έχουμε τον Σπανούλη, τον Κουφό και τον Περπέρογλου. Πιστεύω πως μπορούμε να πάμε μακριά. Έχουμε καλή ομάδα, αλλά θα πρέπει να κοιτάμε κάθε φορά μόνο το επόμενο παιχνίδι. Υπάρχουν πολλές διαφορές, κυρίως όσον αφορά στο χώρο μεταξύ ΝΒΑ και του μπάσκετ της FIBA. Εδώ είναι πιο δύσκολο να διεισδύσεις και πρέπει να σκέφτεσαι και να αντιδράς πολύ γρήγορα γιατί δεν υπάρχουν πολλοί χώροι. Υπάρχει μεγαλύτερη ένταση σε σχέση με την κανονική περίοδο στο ΝΒΑ».

Γιούρε Ζντοβτς: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα, ήταν καλύτερη. Είναι πολύ καλή ομάδα. Στο πρώτο μέρος έδειξαν πόσο καλό μπάσκετ μπορούν να παίξουν. Μας τιμώρησαν σε όλες τις καταστάσεις. Στο δεύτερο μέρος παλέψαμε και είχαμε την ευκαιρία μας, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν έχουμε πολλή εμπειρία και δυστυχώς δεν είχαμε το χρόνο να προετοιμάσουμε στην προπόνηση το παιχνίδι όπως θα θέλαμε. Προσπάθησα να πείσω τους παίκτες μου στο ημίχρονο πως πρέπει να σκεφτούν ότι παίζουν στην έδρα τους, να παίξουν πιο δυνατά και να προσπαθήσουν περισσότερο. Έτσι βελτιωθήκαμε πολύ. Αν είχαμε παρουσιάσει την ίδια εικόνα και στο πρώτο ημίχρονο να καταφέρανε κάτι καλύτερο. Τώρα δεν ήταν αρκετό για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα από έλλειψη συγκέντρωσης και μας στοίχισαν. Έχουν πολλούς καλούς γκαρντ και μπορούν να έχουν καλή δημιουργία από εκεί. Έχουν ένα πλεονέκτημα. Είχαμε καλό ματσάρισμα στους κοντούς, αλλά περισσότερο προβληματιστήκαμε όταν έβαλαν τον Περπέρογλου και μας πόσταραν. Όταν βάλαμε πιο ελαφρύ σχήμα, με τον Σλόκαρ στο ‘5’, είχαμε πρόβλημα στην άμυνα».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια