Πρίντεζης: «Να ξεκινήσει κάτι καινούριο»- Μάντζαρης: «Δεν είναι εκδίκηση, είναι ευκαιρία»

Η Ελλάδα προετοιμάζεται για το επόμενο βήμα. Σήμερα και αύριο στο μυαλό βρίσκεται η Ισπανία. Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαροι μιλώντας για τον προημιτελικό, διαχωρίζοντας με τον τρόπο τους το στόχο από την εκδίκηση. Μιλώντας για τον Πάου Γκασόλ, αλλά όχι μόνο...



«Θα είμαστε προσεκτικοί και σε πολλούς τομείς», τόνισε ο Πρίντεζης με το «καλημέρα». Δεν έχουν μόνο έναν πολύ καλό ψηλό, δεν είναι μόνο ο Γκασόλ. Έχουν πολλούς και καλούς παίκτες. Έχουμε τη σημερινή και την αυριανή μέρα για να βελτιωθούμε και έχουμε πολλά να βελτιώσουμε ακόμη. Σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι απαιτείται 40 λεπτά συγκέντρωση και είναι κάτι που το  βλέπουμε μέχρι στιγμής γιατί έχουν γίνει πολλά «σφιχτά» παιχνίδια».

Ο Έλληνας φόργουορντ ρωτήθηκε συγκεκριμένα για τον Γκασόλ και την επιρροή του στο παιχνίδι της Ισπανίας: «Είναι παίκτης κλειδί για την ομάδα τους. Παρά την ηλικία του μπορεί σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια να βάλει από 30 πόντους. Θα ξαναπώ όμως ότι δεν είναι μόνο αυτός. Είναι ο Ρούντι, ο Μίροτιτς... Ακόμη και ο δέκατος ή ο ενδέκατος παίκτης τους, όπως ο Κλαβέρ ή ο Σαν Εμετέριο, μπορεί να έρθουν από τον πάγκο και να σου κάνουν τη ζημιά. Χρειάζεται προσοχή σε κάθε παίκτη, κάθε λεπτό».

Η βελτίωση της ελληνικής ομάδας στη διάρκεια του τουρνουά, κάτι που έλεγε και ο Φώτης Κατσικάρης στη διάρκεια της προετοιμασίας αποτέλεσε το επόμενο ερώτημα: «Έχουμε παρουσιάσει βελτίωση σε σχέση με την αρχή της προετοιμασίας και στην άμυνα και στην επίθεση. Έχουμε αποδεχθεί τους ρόλους μας και κατανοούμε και τη σημασία της επόμενης αναμέτρησης. Είναι ένας νοκ άουτ αγώνας. Δεν κρίνεται η επιτυχία ή η αποτυχία. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και γι’ αυτό θα πάμε να νικήσουμε. Πρέπει να βρούμε τα εύκολα καλάθια, αλλά θα πρέπει για να γίνει αυτό να βρούμε ρυθμό από την άμυνα. Είμαστε καλοί σε σετ παιχνίδι, αλλά κλειδί θα είναι ο συνδυασμός ριμπάουντ-ευστοχία. Για παράδειγμα η Ιταλία για να νικήσει την Ισπανία αυτό έκανε. Σε σχέση με άλλες χρονιές έχουμε παρουσιάσει βελτίωση στην άμυνα και θα πρέπει να επιμείνουμε σε αυτό».

Το τι είχε γίνει στο παρελθόν είναι κάτι που δεν ξεχνά, αλλά δεν είναι και κάτι στο οποίο επιμένει: «Πολλά παίζουν ρόλο... Έχουμε όμως μια διαφορετική ομάδα, νέα, ξεχωριστή που μπορεί να ξεκινήσει κάτι καινούριο,να γράψει τη δική της ιστορία και να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια».

Σε ότι αφορά την παρουσία ή όχι του Ρούντι Φερνάντεθ που απουσίασε από την προηγούμενη αναμέτρηση των Ισπανών τόνισε: «Έχουμε προετοιμαστεί να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα χωρίς απουσίες. Δεν υπάρχει άλλωστε μόνο ένας παίκτης να κάνει τη ζημιά. Γνωριζόμαστε ως αντίπαλοι, αλλά άλλο είναι το συλλογικό και άλλο το εθνικό επίπεδο».

Μάντζαρης: «Δεν είναι εκδίκηση, είναι ευκαιρία»

Μπορεί ο ίδιος να μην έχει βιώσει το 2006 ή το 2007, αλλά σίγουρα γνωρίζει την ιστορία ανάμεσα στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης προτίμησε να κάνει το δικό του συνδυασμό, με ένα άλλο... ιστορικό σημείο που αναφέρθηκε κατά κόρον στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

«Απέναντι στο Βέλγιο «ξορκίσαμε» τον κακό δαίμονα των τελευταίων ετών με τους νοκ άουτ αγώνες.  Αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε. Δεν είναι κατάρα, δεν είναι εκδίκηση, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε κάτι καλό στη διοργάνωση και να προχωρήσουμε απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλες δυνατότητες όπως η Ισπανία. Δεν υπάρχει φόβος σε καμία περίπτωση. Είδαμε άλλωστε μέχρι τώρα στη διάρκεια του ίδιου του τουρνουά πως όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Η Κροατία που ήταν το φαβορί αποκλείστηκε από την Τσεχία. Οι πολλές ήττες από την Ισπανία αφορούν περισσότερο παλαιότερες γενιές και όχι την ομάδα στην οποία βρισκόμαστε τώρα. Για εμάς είναι ένας σημαντικός αγώνας, ένα προημιτελικός, αλλά δεν θα πρέπει να μπούμε στη λογική της εκδίκησης».

Σε ότι αφορά τις απουσίες που έχει η Ισπανία ο Μάντζαρης έχει τη δική του λογική: «Πιο πολύ συσπειρώνουν οι απουσίες, παρά αποδυναμώνουν. Δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε την Ισπανία σε καμία περίπτωση εξαιτίας αυτού. Είναι ομάδα με μεγάλο ταλέντο στην επίθεση και εμείς θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την άμυνα, όπως κάνουμε σε όλους τους αγώνες μέχρι τώρα».

Ο Πάου Γκασόλ δηλώνει το «παρών» και δεν έχει ηττηθεί ποτέ από την Ελλάδα: «Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Έτσι δεν λένε; Ας ελπίσουμε ότι θα ισχύσει και σε αυτή την περίπτωση. Είναι παίκτης με πλούσιο ταλέντο, από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Από ότι ξέρω εγώ, από τη μικρή μέχρι τώρα καριέρα μου, κανένας παίκτης δεν μπορεί να νικήσει μόνος του μια ομάδα».

Τι θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να πάρει τη νίκη; «Να τους κρατήσουμε χαμηλά στην επίθεση. Είναι περισσότερο επιθετική ομάδα, παρά αμυντική. Αν το κάνουμε, έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε και τη νίκη. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και μας σέβονται».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια