Τι δήλωσαν Ζήσης, Σπανούλης, Πρίντεζης, μετά τον αγώνα με τη Σλοβενία

Η Ελλάδα έκανε το 4/4. Αν περιμένετε δηλώσεις για τα νοκ άουτ και ίσως για κάποια διάκριση, κάνετε λάθος. Στο μυαλό των περισσότερων, όπως φάνηκε, ήταν τα λάθη που γίνονται στο παρκέ και πως αυτά θα μειωθούν και ο επόμενος αγώνας αύριο με την Ολλανδία.





Ο Νίκος Ζήσης τόνισε: «Παρουσιαστήκαμε πολύ διαβασμένοι. Ξέραμε τι περιμέναμε. Ξεκινήσαμε πάλι άσχημα στο τρίτο δεκάλεπτο. Περιμέναμε την αντίδρασή τους, γιατί μιλάμε για μια καλή ομάδα. Έχουν παίκτες με έκρηξη και ενέργεια. Έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ. Ειδικά ο Μπλάζιτς στο τρίτο δεκάλεπτο τους έδωσε τρομερή αυτοπεποίθηση, μπήκε και ο κόσμος στην εξίσωση και η διαφορά μειώθηκε στους δύο πόντους. Ο Ντράγκιτς, ο Μπλάζιτς και ο Πρέπελιτς είναι παίκτες πολύ κάθετοι και όταν βάζουν και τα σουτ απ’ έξω είναι επικίνδυνοι, γιατί έχουν και την έκρηξη και βάζοντας αυτά τα σουτ πήραν τρομερή αυτοπεποίθηση. Αντιδράσαμε όμως κι εμείς, ο Βασίλης έκανε κάποια μεγάλα σουτ και όλη η ομάδα συνολικά αντέδρασε σωστά. Ξέρουμε τον ηγέτη μας, οι υπόλοιποι είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε τα λάθη των αντιπάλων μας και όλοι ξέρουμε ότι τα νοκ άουτ είναι καινούριο τουρνουά. Θέλαμε να είμαστε εκεί.  Είδαμε διάφορα πράγματα σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια. Είδαμε ζώνες, 1-4, πίεση και στην επίθεση θεωρώ το ίδιο. Είναι καθαρά θέμα πνευματικό να είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια. Είμαστε πρώτοι στον όμιλο, έχουμε ένα παιχνίδι μπροστά μας ακόμη εδώ στο Ζάγκρεμπ και θα πρέπει να ηρεμήσουμε, να ξεκουραστούμε και να δούμε τη συνέχεια μετά την αναμέτρηση με την Ολλανδία».

Ο Βασίλης Σπανούλης ήρθε να προσθέσει: «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Είναι διαφορετική ομάδα από την Κροατία. Η Κροατία έχει πολύ ταλέντο, η Σλοβενία έχει δύναμη, ενθουσιασμό και παίζει πολύ σκληρά, στα όρια του φάουλ σε κάθε φάση. Έπρεπε να ανταπεξέλθουμε σε δυο διαφορετικές σχολές. Ήταν τα δύο  πιο δύσκολα παιχνίδια του ομίλου. Τώρα κοιτάμε να προετοιμαστούμε για το αυριανός παιχνίδι και να είμαστε έτοιμοι για τα νοκ άουτ. Βλέπουμε μόνο τον επόμενο αγώνα και όχι παραπέρα. Πρέπει να βρίσκουμε τρόπους κάθε φορά να κερδίζουμε τον επόμενο αγώνα. Ξέρουμε ότι εδώ παίζουμε διαφορετικό μπάσκετ σε σχέση με τις ομάδες μας. Είναι διαφορετική διοργάνωση. Αυτό το ξύλο δεν θα ήταν με τίποτα ανεκτό στην Ευρωλίγκα για παράδειγμα. Πρέπει όμως να ανταπεξέλθουμε. Αυτή είναι η δουλειά μας. Πρέπει να βρίσκουμε λύσεις για τις ιδιαιτερότητες των παιχνιδιών αυτών. Είτε παίζουμε καλά, είτε όχι πρέπει να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Το αν παίζεις ή όχι καλό μπάσκετ περνάει σε δεύτερη μοίρα εδώ. Υπήρχαν διοργανώσεις που δεν παίξαμε και τόσο καλό μπάσκετ, αλλά πήραμε μετάλλια και διακρίσεις.  Απλώς ξέρουμε να κερδίζουμε. Αυτό είναι το DNA του Έλληνα. Έχουμε χαρακτήρα, μυαλό, ομαδικότητα. Είμαστε αν όχι η καλύτερη ομάδα, μία από τις καλύτερες στις ασίστ. Έχουμε τρομερή δημιουργία από κοντούς, αλλά και τους ψηλούς και παίζουμε μόνο για τη νίκη. Θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Κανείς δεν ξέρει. Μπορεί ως το τέλος, μπορεί να χάσουμε στο πρώτο νοκ άουτ, κάτι το οποίο απεύχομαι και χτυπάω ξύλο.  Θέλουμε να παίξουμε το ομαδικό μπάσκετ που ξέρουμε και μας δίνει νίκες. Το μπάσκετ, θα το ξαναπώ, είναι ομαδικό και όχι ατομικό άθλημα. Αυτό το ομαδικό πνεύμα είναι που μετράει. Τα παιδιά σε πολλές φάσεις σκοτώνονται για να μου δώσουν εμένα ένα σκριν να σουτάρω. Θα πρέπει κάποιος να διαβάσει το παιχνίδι, να βγάλει την πάσα, να κινηθεί. Το άθλημα είναι ομαδικό! Δεν σκεφτόμαστε ούτε τι έγινε στην Πολωνία, ούτε τι θα γίνει σε πέντε μέρες. Σκεφτόμαστε ότι αύριο αντιμετωπίζουμε την Ολλανδία».

Ο Γιώργος Πρίντεζης στάθηκε στα ίδια σημεία και στην... Ολλανδία: «Και σήμερα παρουσιάσαμε κάποια σημάδια τα οποία θα πρέπει να προσέξουμε στη συνέχεια. Όπως και με τη Γεωργία στο δεύτερο ημίχρονο δεν βγήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι. Και η Σλοβενία είναι καλή ομάδα, ουσιαστικά έπαιζε στην έδρα της. Έπρεπε να ματσάρουμε την ενέργειά τους και το παιχνίδι επαφών που τη χαρακτηρίζει, συν του ότι είναι πολύ καλοί στο ένας εναντίον ενός. Η αντίδρασή τους δικαιολογείται ως ένα σημείο, γιατί είναι μια πολύ καλή ομάδα. Κρατάμε τη νίκη, θα δούμε τι κάναμε λάθος και τι όχι, θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε, με ένα παιχνίδι να απομένει στο Ζάγκρεμπ. Βαθμολογικά είναι αδιάφορο, αλλά θα το χρησιμοποιήσουμε κι εμείς. Παιχνίδι με παιχνίδι πρέπει να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Δεν είμαστε τέλειοι, ούτε σημαίνει το 4 στα 4 πως είμαστε άτρωτοι. Έχουμε τις αδυναμίες μας και σε συνδυασμό με αυτά τα κενά διαστήματα που έχουμε θα πρέπει να τα προσέξουμε. Είμαστε μια ομάδα με 12 έμπειρους παίκτες που ξέρουν να αντιδράσουν είτε έχουν απέναντί τους μια αθλητική ομάδα, είτε μια έμπειρη. Έχουμε την εμπειρία, ξέρουμε να διαβάζουμε καταστάσεις. Έχουμε καλή δημιουργία και από τους ψηλούς, κάτι που βοηθάει ιδιαίτερα και θα πρέπει να κοιτάξουμε να πάμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και φρέσκοι και στα νοκ άουτ παιχνίδια».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια