Θηλυκές… Αντετοκούνμπο οι αδελφές Τσινέκε-Φοβερό αφιέρωμα του http://www.sport-fm.gr

Τον Γιάννη, τον Θανάση και τα μικρά τους αδέρφια τούς μάθαμε καλά. Ώρα να γνωρίσουμε τη θηλυκή version Αντετοκούνμπο, την Κατερίνα και την Έλενα Τσινέκε, που κάνουν θραύση με την Εθνική Κορασίδων.







Η οικογένεια Αντετοκούνμπο έχει ήδη «προσφέρει» στο ελληνικό μπάσκετ τον Γιάννη, τον Θανάση, ενώ ετοιμάζει και τα μικρότερα αδέρφια τους. Μια ακόμη οικογένεια, επίσης με ρίζες από τη Νιγηρία, φαίνεται πως κάνει κάτι αντίστοιχο για το γυναικείο μπάσκετ.

Η Κατερίνα και η Έλενα Τσινέκε έχουν γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά όπως προδίδει το όνομά τους έχουν ρίζες από την αφρικανική χώρα. Είναι δίδυμες, καθώς ήρθαν στον κόσμο στις 11 Ιουλίου του 1999, και τις τελευταίες μέρες κάνουν θραύση με την Εθνική Κορασίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 (Β’ Κατηγορίας) που γίνεται στην Οχρίδα.

Η Έλενα είναι πλέι μέικερ, με ύψος 1,75μ., μετρώντας 11,3 πόντους, 4,5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1,5 κλεψίματα και 1,3 τάπες σε 31 λεπτά κατά μέσο όρο στη διοργάνωση, ενώ η αδερφή της, Κατερίνα, είναι σούτινγκ γκαρντ, ύψους 1,78μ., και έχει 7,8 πόντους, 5,8 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ και 1,8 κλεψίματα ανά αγώνα. Στη χθεσινή νίκη επί της Αυστρίας είχαν 19 και 16 πόντους αντίστοιχα και προσπαθούν να οδηγήσουν την ελληνική ομάδα σε μια από τις τρεις πρώτες θέσεις του τουρνουά, που οδηγούν στην άνοδο στην Α’ Κατηγορία.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ασχολούνται με το μπάσκετ μόλις τέσσερα χρόνια. Ξεκίνησαν από τον Αίαντα Ευόσμου, αλλά μεταπήδησαν στον Άρη με τον οποίο κατέκτησαν τα δύο τελευταία πρωταθλήματα Κορασίδων και πρόσφατα-παρότι είχαν πρόταση από τον Πρωτέα Βούλας-ανανέωσαν για δύο χρόνια.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια