Χαραλαμπόπουλος; «Δείξαμε χαρακτήρα»-Παπαγιάννης: «Θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τρόπαια»

Το μπασκετικό θράσος της Εθνικής Ελλάδας την οδήγησε μέχρι την κορυφή της Ευρώπης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18, όπως παραδέχθηκε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.




Ο πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά, στον Βόλο, ανέφερε μετά τη νίκη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στον τελικό επί της Τουρκίας: «Υπήρχε πίεση. Δείξαμε χαρακτήρα, είμαστε μεγάλη ομάδα. Έχουμε μπασκετικό θράσος. Στο μπάσκετ κάποιος κερδίζει, κάποιος χάνει, για αυτό κι έδωσα συγχαρητήρια στην Τουρκία, που είναι επίσης πολύ καλή ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι, τα συναισθήματα είναι περίεργα, ευελπιστούμε σε νέες κορυφαίες στιγμές στο μέλλον. Όλοι προσπαθήσαμε για αυτό το χρυσό. Όλοι μας στην ομάδα γνωριζόμαστε πολύ καλά. Το θέλαμε πολύ. Δεν έχω νιώσει καλύτερα στη ζωή μου και στην καριέρα μου. Είναι ένα μεγάλο όνειρο, που πραγματοποιείται. Ευχόμαστε στην Εθνική Ανδρών καλή τύχη, είμαστε μαζί τους. Ο Νίκος Ζήσης ήδη έχει επικοινωνήσει μαζί μας».

Ο Γιώργος Παπαγιάννης, από την πλευρά του, ανέφερε: «Η στατιστική δεν παίζει καθόλου ρόλο. Μόνο η καρδιά μας έπαιξε ρόλο. Δεν φοβήθηκα καθόλου. Είμαστε μια ομάδα με μεγάλη αυτοπεποίθηση, με δώδεκα καταπληκτικούς παίκτες και έξι άτομα στο τεχνικό επιτελείο που είναι όλοι τους φοβεροί. Λείψαμε από τα σπίτια μας 2-3 μήνες, δεν είδαμε την οικογένειά μας, αλλά αυτό αγαπάμε. Για αυτό δουλεύουμε όλο το καλοκαίρι. Και το πετύχαμε. Το πετύχαμε. Δύσκολα μια ομάδα θα γυρνούσε παιχνίδι από 17 πόντους. Είχαμε την καλύτερη άμυνα σε αυτό το Ευρωπαϊκό και το αξίζαμε. Αυτό μου έχει μείνει. Σίγουρα, εγώ, ο Βασίλης, ο Διονύσης το κυνηγάμε τέσσερα χρόνια. Το καταφέραμε, το πετύχαμε και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε κι άλλα τρόπαια».

Για την επόμενη ημέρα, που προβλέπει διακοπές ύστερα από πολύ καιρό, εξήγησε χαριτολογώντας: «Θα τα σπάσουμε όλα όπως φαίνεται! Και μετά θα συνεχίσουμε ο καθένας τη ζωή του, μέχρι να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί για να πάρουμε το επόμενο τρόπαιο».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια