Βασιλακόπουλος: «Θα είμαι πάλι υποψήφιος αν το θέλει ο κόσμος»

Τη διάθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος, για τη διατήρηση της προεδρίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ξεκαθάρισε με συγκεκριμένες προϋποθέσεις ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Αναλυτικά, όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94.6:









«Πιστεύω και ελπίζω να είμαι καλύτερα μετά τις 20 Σεπτεμβρίου. Αυτή τη στιγμή έχουμε προσανατολίσει τις σκέψεις μας αποκλειστικά στο Ευρωμπάσκετ και στον τελικό. Οι εκλογές οπωσδήποτε είναι μία κορυφαία πράξη, αλλά δε μας αφήνει η διοργάνωση περιθώρια να τις σκεφτούμε. Η ομάδα έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες και ευθύνες. Η Εθνική μπορεί να διεκδικήσει τα πάντα εκεί. Σε αυτή την κατεύθυνση έχει προετοιμαστεί»

Για τα Ευρωμπάσκετ που έχει παρακολουθήσει:

«Δεν τα έχω μετρήσει και δε νομίζω πως αποτελεί και τιμητικό ρεκόρ. Δε με συμφέρει να το πω για να μη φανερώσω και την ηλικία μου».

Για τις προσδοκίες του για την Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ:

«Εμείς θέλουμε να είμαστε στις ομάδες που θα περάσουν και θα διεκδικήσουν θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Έτσι λέγαμε και στα Ευρωμπάσκετ του 1987 και του 1989. Από πλευράς στελέχωσης αυτή η Εθνική είναι από τις καλύτερες που έχει συγκεντρωθεί. Δουλέψαμε όλο το χρόνο μαζί με τους προπονητές για να είναι όλα τα παιδιά που χρειαζόμαστε τον Αύγουστο στην Ελλάδα.

Μαζί με όλους αυτούς που τιμούν το μπάσκετ στη χώρα. Πετύχαμε αυτό το στόχο. Έχουμε το καλύτερο υλικό που μπορούμε να παρουσιάσουμε. Έγιναν σωστοί χειρισμοί από όλους. Ήμασταν ψύχραιμοι στην προσέγγιση των παικτών».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το αν νιώθει δικαίωση:

«Ήταν μία δικαίωση και για μας και για το ίδιο το παιδί και όλη την οικογένεια. Ακολουθούν και άλλοι Αντετοκούνμπο και θα με θυμηθείτε. Γεννήθηκε εδώ, μιλάει άπταιστα ελληνικά και πήγε σχολείο εδώ. Ήταν μία ανθρώπινη κίνηση να πιέσουμε και να επιβάλλουμε να βγάλει διαβατήριο για να μπορούν όλοι στην οικογένεια να ταξιδεύουν. Είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης και σπουδαίο παιδί και άνθρωπος. Ο συνδυασμός αυτός θα του δώσει πολλά. Θα είναι σε λίγο καιρό το μεγάλο αστέρι του Παγκόσμιου μπάσκετ. Είμαι βέβαιος πως θα είναι πάντα παρόν και δε θα ξεχάσει την Εθνική και ποιους τον βοήθησαν σε δύσκολες στιγμές της ζωής του».

Για τις άλλες διοργανώσεις όπου συμμετείχαν οι νεότερες εθνικές ομάδες:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Υπάρχει ικανοποίηση για την επιτυχία των ομάδων μας στις μικρές ηλικίας. Βέβαια δεν μιλάω για εθνική υπερηφάνεια και τέτοια. Δε λύνουν τα προβλήματα του κόσμου αυτά. Είμαστε όμως πρωταθλητές Ευρώπης στους Νέους και οι υπόλοιπες εθνικές πήγαν καλά. Η πορεία αυτών των παιδιών δείχνει πως στο μέλλον μπορούν να στελεχώσουν την ανδρών στο μέλλον. Μας δίνουν την αισιοδοξία πως το ελληνικό μπάσκετ θα πρωταγωνιστεί και στο μέλλον».

Για τα οικονομικά προβλήματα στις ομοσπονδίες:

«Τα καταφέραμε με ιδρώτα και αίμα, αλλά η οικονομική ασφυξία και η απαράδεκτη πολιτική του κράτους μας έχουν επιφέρει προβλήματα. Αυτή τη στιγμή δε ξέρουμε αν θα έχουμε λεφτά για την ομάδα στο Ζάγκρεμπ και αργότερα στην Γαλλία. Πρέπει να βρεθεί μια λύση, αλλά δεν ξέρω αν γίνεται αυτή τη στιγμή. Οι ανάγκες του ελληνικού αθλητισμού δεν καλύπτονται και δε μιλάω μόνο για το μπάσκετ. Βέβαια το συγκεκριμένο άθλημα είναι αδικημένο με βάσει τις επιτυχίες που έχει φέρει. Η Πολιτεία θα έπρεπε να είχε άλλα κριτήρια κατανομής των χρημάτων. Άποψή μου είναι πως θα πρέπει τον καταμερισμό των χρημάτων θα πρέπει να τον κάνει η Ολυμπιακή επιτροπή και όχι η Πολιτεία».

Για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές στην ΕΟΚ και την άποψή του για τη διάρκεια της θητείας ενός προέδρου:

«Αυτό το καθορίζει το εκλογικό σώμα. Είναι εσωτερικό θέμα της ομοσπονδίας για το ποιοι θέλουν να την διοικούν. Δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να λέει ότι επειδή είσαι 32 χρόνια στην προεδρία δε μπορείς να την διοικήσεις ξανά. Αυτά είναι άκρως αντιδημοκρατικά και απαράδεκτα. Για να μην τα χαρακτηρίσω βαρύτερα. Αν η υγεία μου το επιτρέπει και ο κόσμος το θέλει βεβαίως θα είμαι υποψήφιος. Ηλικιακός ρατσισμός δεν υπάρχει. Πολλές φορές οι νέοι οδηγούν σε αδιέξοδα. Για να ασκείς πολιτική σε δημόσιο χώρο, θα πρέπει να έχεις πείρα και γνώσεις».

Για το αν θεωρεί πως υπάρχει διάδοχη κατάσταση:

«Λέει κανείς πως ο πρόεδρος πρέπει να είναι κάτω από τα 40 χρόνια; Βεβαίως και υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να διοικήσουν. Δε νομίζω πως μου κάνουν χάρη για να είμαι πρόεδρος. Το σώμα του αθλητικού κινήματος θα κρίνει τον διάδοχο, δεν θα τον καθορίσω εγώ. Η ίδια η διαδικασία και η αναζήτηση θα αναδείξει το ποιος θα με αντικαταστήσει».

Για τον Σταύρο Κοντονή:


«Είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος. Δεν έχω βγάλει ασφαλές συμπέρασμα και δε μου δημιούργησε κάποιο πρόβλημα. Άλλωστε μία φορά συναντηθήκαμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια