Τι δήλωσαν Κατσικάρης και Σλούκας μετά το τέλος του παιχνιδιού της εθνικής ανδρών με την Λιθουανία

Φώτης Κατσικάρης: «Ήταν ένα δεύτερο σερί δυνατό φιλικό. Έχουμε τρία διαδοχικά δυνατά ματς στο Ευρωμπάσκετ. Η αντίδρασή μας ήταν καλή, παρά το πρόβλημα στα ριμπάουντ, το καλύψαμε, αναγκάζοντας τους αντιπάλους σε λάθη.


Είχαμε κατοχές, ασίστ, ήταν σαν ένα παιχνίδι νοκ άουτ, μία μορφή αγώνα που θα βρούμε στους ομίλους. Έχουμε κενά που πρέπει να τα λύσουμε, ειδικά στην επίθεση, γιατί υπάρχει η νοοτροπία να παίξει η ομάδα άμυνα. Το ριμπάουντ είναι θέμα ομαδικό, ο Κουφός και ο Αντετοκούνμπο είναι κουρασμένοι, λογικό είναι αυτό. Θα πάμε έτοιμοι στο Ευρωμπάσκετ. Ένα κομμάτι θα είναι τα σχήματα με βάση και τους αντιπάλους και το πώς θα ανταποκριθούμε, για να έχουμε πλεονέκτημα. Το δεύτερο είναι όλοι να νιώθουν καλά με το ρόλο τους. Θα έρθουν στιγμές που πρέπει να πέσεις στο παρκέ για μία μπάλα, για μία άμυνα, για μία νίκη».

Κώστας Σλούκας: «Πολύ καλά τα φιλικά που δώσαμε, υπάρχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία. Κρατήσαμε χαμηλά Τουρκία και Λιθουανία, από εκεί και πέρα πρέπει να βρούμε καλύτερο ρυθμό στην επίθεση και να μην έχουμε τόσα σκαμπανεβάσματα. Όλη η ομάδα έβαλε λιθαράκι για να κερδίσουμε το ματς. Είναι σημαντικό που νικήσαμε και χτίζουμε χαρακτήρα. Τώρα, θα μπουν κάποιες τελευταίες πινελιές και θα είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ. Το βασικό στοιχείο της ομάδας είναι άμυνα, να την κρατάμε συμπαγή. Από την επίθεση ποτέ δεν έχεις κερδίσει πολλά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια