Η Αμερικανίδα Σμιθ, πρώτη ξένη της Νίκης Λευκάδας

Η οικογένεια της Νίκης Λευκάδας υποδέχεται την πρώτη ξένη αθλήτρια στην ιστορία του συλλόγου. Πρόκειται για την Janae Smith (23, 1992, 1.88) και αγωνίζεται στις θέσεις 4-5.






Ερχεται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα για πρώτη φορά με καλές συστάσεις, αποφοίτησε από το κολέγιο του UAB. Οι σεζόν της στην Αμερική ήταν ολίγον επεισοδιακές αφού δύο χρονιές ήταν redshirted, δηλαδή έκανε προπόνηση με το κολέγιο, παρακολουθούσε μαθήματα αλλά απαγορευόταν να παίξει σε αγώνες αφού είχε αλλάξει κολέγιο.

Πρώτα πήγε το 2011 στο College of Charleston, την επόμενη σεζόν έμεινε εκτός παίρνοντας μεταγραφή για το Illinois State, όπου το 2012-13 είχε 13,6 πόντους και 8 ριμπάουντ με 49% εντός πεδιάς και 77% στις βολές.

Ομως ούτε εκεί έμεινε πάνω από έναν χρόνο και το 2013-14 έμεινε πάλι εκτός για να κλείσει την κολεγιακή χρονιά της πέρσι στο UAB όπου σε 31 αγώνες είχε 18,7 πόντους και 8 ριμπάουντ με 49,5% εντός πεδιάς και 87% στις βολές.

Ηταν τέταρτη στην περιφέρεια σε σκορ, πρώτη σε ποσοστό στις βολές ενώ ήταν η κορυφαία της ομάδας της σε πολλές κατηγορίες. Είναι παίκτρια με αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια και κυρίως από μέση απόσταση ενώ πάει πολύ στη διείσδυση και της αρέσει η επαφή.

Για τον λόγο αυτό ποστάρει και συχνά παίρνοντας καλές θέσεις στη ρακέτα και με όπλο την έκρηξη και το γρήγορο τελείωμα δίνει πόντους και από το «ζωγραφιστό». Κυνηγάει φάσεις και είναι καλή ριμπάουντερ. Δεν είναι το ίδιο σταθερή όμως από τη γραμμή του τριπόντου ενώ έχει πρόβλημα όταν πηγαίνει στην αριστερή τρίπλα και στο drive. Πάντως είναι μαχητική και σκληρή και μπορεί να παίξει άμυνα πιο δυνατά και ψηλά κορμιά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια