Το Σάουθερν Νιου Χάμσαϊρ στο Μουσείο της ΧΑΝΘ-Φωτορεπορτάζ

Μια ξεχωριστή επίσκεψη δέχθηκε το Μουσείο της ΧΑΝΘ καθώς το αμερικάνικο κολέγιο της δεύτερης κατηγορίας του NCAA, το γνωστό, Σάουθερν Νιου Χάμσαϊρ το οποίο βρίσκεται στην χώρα μας για περιοδεία από τις 22 Ιουνίου, ξεναγήθηκε στο χώρο ενώ με ιδιαίτερο ενθουσιασμό έγινε δεκτός και ο ελληνικής καταγωγής προπονητής του, ο Σταν Σπύρου.



Το «παρών» κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Νιου Χάμσαϊρ έδωσε ο Γιωργής Μπουσβάρος, ο Διευθυντής των αθλητικών ομάδων και αθλητικού κέντρου Γιώργος Πετρίδης και η Μουσειολόγος της ΧΑΝΘ Χριστίνα Μπατέκα. Εκεί βρίσκονταν επίσης ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής, ζωντανή ιστορία της ΧΑΝΘ και νυν πρεσβευτής του Μουσείου μας Λάκης Τσάβας, ο οποίος συνδέεται με πολυετή φιλία με τον Σταν Σπύρου, ενώ το «παρών» στην διάρκεια της ξενάγησης έδωσε κι ο Γιάννης Γιαννούλης ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον βοηθό προπονητή του Σταν Σπύρου.

Το Νιου Χάμσαϊρ βρίσκεται στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση που του απεύθυνε το «New Academies System», ένα φιλόδοξο project που έχει ως στόχο να βοηθάει μαθητές- αθλητές που ασχολούνται με το μπάσκετ, έμπνευσης του βετεράνου καλαθοσφαιριστή Τάκη Καρατζουλίδη, ο οποίος επίσης συνόδευσε την αποστολή της κολεγιακής ομάδας στην ΧΑΝΘ.

Ο Σταν Σπύρου (στον οποίο ο Λάκης Τσάβας πρόσφερε αναμνηστικά του Μουσείου μας) βρίσκεται στον πάγκο της συγκεκριμένης ομάδας για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες έχοντας στο ενεργητικό του ως πρώτος προπονητής 557 νίκες και 301 ήττες. Τα μέλη της αποστολής του Νιου Χάμσαϊρ, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την γέννηση του αθλήματος στην χώρα μας, ενώ μετά το τέλος της ξενάγησης έγραψαν τις εντυπώσεις τους στο βιβλίο επισκεπτών.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια