Συλλυπητήριες ανακοινώσεις της ΕΟΚ και της Χ.Α.Ν.Θ. για τον Παντελή Δέδε

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του Παντελή Δέδε, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.






Ο εκλιπών εκτός από επιφανής νομικός υπήρξε ένας άνθρωπος του μπάσκετ με πολυετή παρουσία στα κοινά του αθλήματος έχοντας διατελέσει αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας.

Το «αντίο» της Χ.Α.Ν.Θ. στον Παντελή Δέδε

Μια σημαντική μορφή από τον χώρο του αθλητισμού με πλούσια δράση αγωνιστική και παραγοντική, ο Παντελής Δέδες, μέλος της θρυλικής ομάδας της Χ.Α.Ν.Θ από την δεκαετία του 1950, αλλά και διακεκριμένος νομικός, έφυγε από την ζωή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 79 ετών.

Ο Παντελής Δέδες, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 16 Μαρτίου του 1936, από πολύ μικρή ηλικία εντάχθηκε στην ομάδα μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. και έγινε μέλος της αχτύπητης παρέας που αποτελούνταν μεταξύ άλλων από τους Ταλιαδώρο, Πεταλίδη, Φουρουτζόπουλο, Τσιγαρίδα, Ματσούκα, Ζιάκα κ.α.

Με την Χ.Α.Ν.Θ. ο Παντελής Δέδες κατέκτησε 6 πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης(1951-52, 1952-53, 1953-54, 1954-55, 1955-56, 1956-57). Φόρεσε την φανέλα της Χ.ΑΝ.Θ. ως μέλος της πρώτης ομάδας από το 1951 ως το 1959. Το 1960 πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό με τον οποίο κατέκτησε επίσης το πρωτάθλημα την σεζόν 1960-61.

Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, υπήρξε άριστος γνώστης του αθλητικού δικαίου, διετέλεσε δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο της Λωζάνης(CAS),στο παρελθόν χρημάτισε  αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας(Ε.Ο.Κ.)  ενώ υπήρξε για πολλά έτη και μέλος του δ.σ. της Χ.Α.Ν.Θ. Ανέπτυξε έντονο συγγραφικό έργο, ενώ είχε μόλις ολοκληρώσει την συγγραφή ενός ακόμη βιβλίου με θέμα το κριτήριο των αποφάσεων του ΑΣΕΑΔ.

Πριν από λίγους μήνες δέχθηκε με χαρά την πρόσκληση που του έγινε από την Χ.Α.Ν.Θ. προκειμένου να επισκεφθεί το Μουσείο Μπάσκετ δηλώνοντας συγκινημένος από την απόφαση της Αδελφότητας  να δημιουργήσει έναν χώρο που συνδέει ιδανικά το «σήμερα» με το ένδοξο χθες. Υποσχέθηκε μάλιστα να προσφέρει στο Μουσείο αντικείμενα από την προσωπική του συλλογή από την εποχή που αγωνίζονταν στην ομάδα μας.

Την 7/7 συγγενείς και φίλοι του Παντελή Δέδε θα συγκεντρωθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Κηφισιά για να απευθύνουν το τελευταίο αντίο σε έναν διακεκριμένο νομικό έναν γνήσιο μπασκετάνθρωπο.

Στην μνήμη του Παντελή Δέδε η Χ.Α.Ν.Θ. αποφάσισε να προσφέρει μια υποτροφία σε παιδιά από ίδρυμα στις Ακαδημίες του Μπάσκετ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια