Η… Ζωή είναι ωραία και σκοράρει παντού-Φοβερό αφιέρωμα και συνέντευξη στην Δημητράκου από την εφημερίδα «Arena Press» και αναδημοσίευση από το www.basketplus.gr

Είναι από τις περιπτώσεις αθλητριών που οι άντρες δεν… χορταίνουν να βλέπουν στα παρκέ του μπάσκετ. Η Ζωή Δημητράκου, η Θεσσαλονικιά φόργουορντ, κατάφερε να ξεχωρίσει γρήγορα με τα αθλητικά της προσόντα και όχι μόνο!









Ύστερα από ένα σύντομο πέρασμα από τις πασαρέλες, σε μικρότερη ηλικία, αποφάσισε να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο μπάσκετ. Και διέπρεψε!
Διαβάστε το αφιέρωμα και τη συνέντευξη της Ζωής στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Arena Press»

>> Ξεκίνησε ως κολυμβήτρια, αλλά ένα πρόβλημα υγείας την «έστρεψε» στο μπάσκετ, όπου δεν άργησε να καθιερωθεί. Δούλεψε σκληρά και ξεχώρισε γρήγορα, με αποτέλεσμα να ανοίξει νωρίς τα φτερά της για το εξωτερικό. Με παραστάσεις από το ισπανικό, το γαλλικό, το ρώσικο και το τούρκικο πρωτάθλημα, η Ζωή αποτελεί πλέον ένα από τα πιο «hot» ονόματα του αθλήματος.

>> Η ίδια κρατάει χαμηλούς τόνους. Προτιμά να απολαμβάνει τις βόλτες της στα στενά της Μυκόνου, αν και ως Θεσσαλονικιά παραδέχεται ότι «σαν την Χαλκιδική δεν έχει»! Λατρεύει τα ταξίδια και θα μπορούσε να είναι διαρκώς με μια βαλίτσα στο χέρι, αν της το επέτρεπαν οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις. Αγαπημένος της προορισμός είναι το Μονακό, ενώ θα ήθελε να επισκεφθεί κάποια στιγμή το Ντουμπάι.

>> Η Ζωή δεν σκέφτεται να επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα, εκτός αν της το ζητούσε ένας… μεγάλος έρωτας. Δηλώνει «παραδοσιακή» και ονειρεύεται να αποκτήσει δική της οικογένεια στο μέλλον. Της λείπουν οι γονείς της, όσο ζει στο εξωτερικό («ας είναι καλά το Skype!»), αλλά και ο… φρέντο! Για την ώρα απολαμβάνει και τα δύο, αφού βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.

Μπάσκετ vs Μόντελινγκ

Η Ζωή βρίσκεται αυτό το διάστημα στην πόλη της και απολαμβάνει στιγμές ξεκούρασης, πριν επιστρέψει στην γειτονική Τουρκία για να ξεκινήσει προετοιμασία με την Καϊσερί. Μιλήσαμε μαζί της για το παρόν και το μέλλον.

- Ζωή, μετά από δύο χρόνια στην Ρωσία, πήρες την απόφαση να επιστρέψεις στο τούρκικο πρωτάθλημα και στην Καϊσερί. Ποιοι λόγοι σε οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση;

«Μου αρέσει περισσότερο στην Τουρκία. Είναι πιο κοντά στη δική μου ιδιοσυγκρασία και έχω εισπράξει πολλή αγάπη εκεί. Ήμουν δύο χρόνια στην Ρωσία, όπου τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Από άποψη μπασκετική έμεινα πολύ ευχαριστημένη, αλλά η ζωή είναι πολύ δύσκολη εκεί. Το ήξερα, βέβαια, πως πηγαίνοντας εκεί η ζωή μου θα είναι μόνο «σπίτι-μπάσκετ-σπίτι». Θεωρώ ότι δύο χρόνια ήταν αρκετά για μένα. Ανυπομονούσα να επιστρέψω, προέκυψε η πρόταση από την Καϊσερί και την αποδέχτηκα».

- Υπάρχει κάποιο ανεκπλήρωτο όνειρο;

«Ναι! Θέλω να δοκιμάσω του χρόνου, ελλείψει και των επίσημων υποχρεώσεων με την εθνική ομάδα, στο WNBA. Θα είναι πρώτη φορά που επιχειρώ κάτι τέτοιο, αφού τα προηγούμενα καλοκαίρια είχα υποχρεώσεις και δεν ήθελα καν να το προσπαθήσω».

- Οι γονείς σου υπήρξαν αθλητές. Σου έδωσαν κάποια συμβουλή, που να την θυμάσαι ακόμη και σήμερα;

«Δεν είναι ακριβώς συμβουλή… Μου έμαθαν να έχω αυτοπεποίθηση. Είναι το μεγαλύτερο ‘δώρο’».

- Παράλληλα με το μπάσκετ, για κάποιο διάστημα ασχολήθηκες με το μόντελινγκ. Γιατί ήταν σύντομο το πέρασμα από τις πασαρέλες;

«Το 2006 πήγα στα καλλιστεία του ΑΝΤ1 και πλέον, έχοντας περάσει μία δεκαετία, μπορώ να πω ότι καλώς έγινε έτσι, για να βγάλω μια καλή το θέμα του μόντελινγκ από το μυαλό μου. Ασχολήθηκα πολύ λίγο, δεν μου άρεσε καθόλου ο χώρος. Δεν ήταν για μένα! Εμείς στο μπάσκετ έχουμε μάθει να είμαστε πιο απλοί και πιο αληθινοί».

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ

Όνομα: Ζωή Δημητράκου
Ηλικία: 28
Ύψος: 1.87 μ.
Θέση: Φόργουορντ
Ομάδα: Καϊσερί (Τουρκία)
Προηγούμενες ομάδες: Απόλλων Καλαμαριάς, Μέγας Αλέξανδρος, Πανιώνιος, Π. Φάληρο, Σεντίς Μπάσκετ (Ισπανία), Αιξ-αν-Προβάνς (Γαλλία), Σαρλβίλ-Μεζιέ (Γαλλία), Μπουρζ (Γαλλία), Καϊσερί (Τουρκία), Ναντέζντα Όρενμπουργκ (Ρωσία)

Ξεχωριστή στιγμή: 22Μαρτίου 2009 / Η πρώτη Ευρωπαία παίκτρια, που πέτυχε «κουαντράμπλ-νταμπλ» -και 3η σ’ όλον τον κόσμο. Σε αγώνα του Μ. Αλεξάνδρου εναντίον του Άρη Χολαργού είχε 49 πόντους, 18 ριμπάουντ, 12 κλεψίματα και ασίστ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια