Στην τετράδα της Ευρώπης η εθνική εφήβων-Μετά από συγκλονιστική εμφάνιση επικράτησε με 67-59 της Γαλλίας-«Οργια» από Χαραλαμπόπουλο, Παπαγιάννη-Οι πρώτες φωτογραφίες του αγώνα

Εντυπωσιακή η εθνική εφήβων με ονειρεμένη εμφάνιση από τους Χαραλαμπόπουλο, Παπαγιάννη (πέτυχαν τριπλ νταμπλ και νταμπλ νταμπλ αντίστοιχα) επικράτησε με 67-59 της Γαλλίας και προκρίθηκε στην τετράδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Βόλου.




Η Ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει αύριο στις 21:15 την Λιθουανία στον δεύτερο ημιτελικό.

Το άγχος υπήρχε, πώς θα μπορούσε να απουσιάζει κιόλας, και φάνηκε σε αρκετούς παίκτες και των δύο ομάδων μπαίνοντας στο παρκέ. Η Ελλάδα ευστόχησε πρώτη με τον Φλιώνη να αναλαμβάνει δράση (0-2 στο 1’44’’, 3-5 στο 3’10’’) με τη Γαλλία να παρουσιάζεται εύστοχη από τα 6μ75, έχοντας ακόμη και... τετράποντο με γκολ φάουλ, για να φτάσει στο 12-7 (5’10’’). Οι συνεργασίες και οι μάχες για τα ριμπάουντ ήταν αυτές που έδωσαν τις λύσεις που αναζητούσε η ελληνική ομάδα. Ισορρόπησε τον αγώνα (12-12) με τον Παπαγιάννη να εκμεταλλεύεται στο 100% τις ασίστ αρχικά του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και στη συνέχεια του Βασίλη Μουράτου. Οι δύο... Βασίληδες είχαν οι δύο τους 14 ασίστ (10 ο πρώτος, 4 ο δεύτερος) μόνο στο πρώτο μισό του αγώνα. Η ελληνική ομάδα καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια δημιούργησε μια διαφορά, η οποία έφτασε ως τους έξι πόντους (20-26, 14’45’’). Οι «τρικολόρ» βρήκαν τη «σπίθα» που αναζητούσαν στον Λεμπέφ. Παρά το ότι δεν τον λες και... πρώτο μπόι έφτασε ως το καλάθι, «ανακάτεψε» την ελληνική άμυνα και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το 32-31 (9’25’’). Η τελευταία λέξη όμως είχε ελληνικά χρώματα, καθώς ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς ευστόχησε από τη γωνία σε σουτ τριών πόντων για το 32-34.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στην Ελλάδα. Τα συνεχόμενα τρίποντα του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου οδήγησαν στο 32-43 (21’40’’), ο Παπαγιάννης διαμόρφωσε το 32-45 (22’), για να στείλουν ο Έλληνας σέντερ και ο Δίπλαρος τη διαφορά στο +14 (38-52, 25’). Η Γαλλία προσπάθησε να αντιδράσει στα επόμενα λεπτά και τα κατάφερε, μέσα στον γενικότερο ενθουσιασμό που υπήρχε στο γήπεδο. Έκανε ένα 8-0 (46-52, 29’30’’),πριν ο Σκουλίδας ευστοχήσει στο τρίποντο που αναζητούσε από την αρχή της αναμέτρησης για να διαμορφώσει το 46-55 με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.

Η κούραση και η ένταση οδήγησαν σε λάθος επιλογές στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά ακόμη κι έτσι η Ελλάδα δεν έχασε το προβάδισμα, είχε την υπεροχή και τις λύσεις, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον Γιώργο Παπαγιάννη, αλλά και το πάθος της για να φτάσει στην τελική επικράτηση με 67-59 σε ένα κατάμεστο γήπεδο γεμάτο παλμό.


Διαιτητές: Ρίζικ (Ουκρανία), Καρντούμ (Κροατία), Πεεράντι (Εσθονία)
Δεκάλεπτα: 16-16, 32-34, 46-55, 59-67.
Γαλλία (Ασέντ-Λιεζόν): Λεμπέφ 5 (1), Τσουάφ 3 (1), Ντιλίκινα 17 (3), Ζαν 9 (1), Λουμπακί 11 (2), Πουαριέ, Πονσάρ 4, Ονά-Εμπό, Γκομπόλντ 8, Τιγί, Ραμπό.
Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης, Ντουζίδης, Μιλεντίγεβιτς 6 (2), Φλιώνης 5 (1), Μιχαλούτσος, Μουράτος 5, Σκουλίδας 8 (1), Χρηστίδης 1, Δίπλαρος 8 (1), Παπαγιάννης 21 (13 ριμπ.), Χαραλαμπόπουλος 13 (3 τρίπ., 10 ριμπ., 11 ασ.).


«Οργια» από Χαραλαμπόπουλο-Παπαγιάννη

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν οι δύο παίκτες που έκλεψαν την παράσταση στο φύλλο της στατιστικής. Με εκπληκτική παρουσία στο παρκέ, άφησαν το ίχνος τους και στα... μαθηματικά.

Ο Χαραλαμπόπουλος άφησε το παρκέ με τριπλ νταμπλ: 13 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Ένα «στοιχειωμένο» ρεκόρ που κρατά από το 2004. Τότε τα είχε καταφέρει ο Λιθουανός Μαρτίνας Αντριουσκεβίτσιους, απέναντι στο Ισραήλ: Είχε 16 πόντους 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Ο Έλληνας διεθνής είχε μείνει μόλις δύο ριμπάουντ μακριά από το τριπλ νταμπλ και στην αναμέτρηση με τη Ρωσία.

Ο Παπαγιάννης με τη σειρά του ήταν εντυπωσιακός. Κυριάρχησε στις δύο ρακέτες, εκμεταλλεύτηκε τις πάσες των συμπαικτών του και άφησε τον αγώνα με 21 πόντους (10/16 δίποντα) και 13 ριμπάουντ (10-3), αλλά και 4 τάπες.


Στα αξιοσημείωτα της στατιστικής οι 7 ασίστ του Μουράτου, το... καρέ του Δίπλαρου σε ασίστ και κλεψίματα.















Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Απίστευτη νίκη! Η ομάδα κατάφερε και σε μια εβδομάδα τα άλλαξε όλα. Εξαιρετικό ομαδικό πνεύμα, το οποίο αντικατοπτρίζεται μέσα στις γραμμές του αγωνιστικού χώρου! Ο προπονητής διόρθωσε πολλά πράγματα και χρησιμοποιεί πλέον περισσότερους παίκτες. Χαραλαμπόπουλος και Παπαγιαννης είναι παγκόσμιας εμβέλειας! Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στο προπονητικό team. Κερδίσαμε δίκαια τις δυο καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης! Άρα μάλλον εμείς είμαστε οι καλύτεροι! Μπορούμε πλέον να λέμε ότι πάμε για το χρυσό μετάλλιο! Άδικα χάσαμε από την Λιθουανία την προηγούμενη φορά. Αύριο θα την κερδίσουμε!!! Μπράβο σε όλους!