Ο σχολιασμός του 26ου Πανελλήνιου Κορασίδων από τον Βαγγέλη Βασιλάκο

Το 26ο Πανελλήνιο Κορασίδων, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, με εξαιρετική οργανωτική επιτυχία στην Καλαμπάκα. Ζητήσαμε από τον πρώην τεχνικό των κορασίδων του Κρόνου Αγίου Δημητρίου και κάτοχο του ασημένιου μεταλλίου πέρυσι στον Βόλο, Βαγγέλη Βασιλάκο, που έδωσε το παρών όλες τις μέρες στην όμορφη πόλη της Θεσσαλίας, να σχολιάσει τους αγώνες. Να τι μας είπε:







«Το 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων έλαβε τέλος, κρύβοντας συγκινήσεις και μαθήματα. Παρόλο που το μπασκετικό επίπεδο του πρωταθλήματος ήταν σαφώς χαμηλότερο από τις προηγούμενες χρονιές αφού έλειπαν τα πολλά πρωτοκλασάτα ονόματα παικτριών και οι μισές ομάδες συμμετείχαν για πρώτη φορά σε τελική φάση, όλες οι ομάδες έδωσαν και την ψυχή τους μες στο γήπεδο και είδαμε πραγματικές μάχες.

Τα ντέρμπι πολλά, με εναλλαγές στα σκορ, με καλάθια στην εκπνοή του χρόνου, με παρατάσεις και ανατροπές. Οι παίκτριες ξεδίπλωσαν την προσωπικότητα τους και υπήρξαν στιγμές ελπιδοφόρες για το μέλλον του γυναικείου μπασκετ. Για άλλη μια φορά όμως ο αθλητισμός και ειδικότερα το μπάσκετ απέδειξε πως τα φαβορί είναι μόνο στα χαρτιά και η αλήθεια φανερώνεται στο γήπεδο. Μες στις τέσσερις γραμμές το παιχνίδι παίζεται πέντε εναντίον πέντε, ξεκινώντας από 0-0 και στο τέλος κερδίζει ο καλύτερος.

Ο Άρης στην τρίτη συνεχόμενη παρουσία του σε τελική φάση κορασίδων, αναδείχθηκε πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ολοι περίμεναν σ’ αυτό το πρωτάθλημα να βρουν τον ΠΑΟΚ. Λογάριαζαν όμως χωρίς την καρδιά των κοριτσιών του Άρη. Ομαδα με όλη τη σημασία της λέξης, πάλευαν οι παίκτριες η μια για την άλλη, η καθεμία ήξερε το ρόλο της και με ηγέτες τις αδερφές Τσινέκε, Έλενα και Κατερίνα, κατάφεραν και ξεπέρασαν όχι μόνο τον ΠΑΟΚ αλλά έφτασαν ξανά στον πανελλήνιο τίτλο. Ο coach Τζιότζιος διαβασμένος πολύ στα ντέρμπι κατάφερε και έκλεισε τα ατού των αντιπάλων και στα υπόλοιπα παιχνίδια έκανε διαχείριση χρόνου για ξεκούραση των παικτριών. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν οι Έλενα και Κατερίνα Τσινέκε όπου όταν έκαιγε η μπάλα πάντα έβγαιναν μπροστά για την ομάδα τους και έκαναν κάποια πράγματα να φαίνονται πολύ απλά. Το μέλλον πραγματικά τους ανήκει. Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Άρη.

Ο ΠΑΟ στην πρώτη του συμμετοχή σε τελική φάση κορασίδων έκανε αισθητή την παρουσία του καθώς είχε το σύνδεσμο φιλάθλων της Καλαμπάκας να τον στηρίζει. Δημιούργησε τέτοια ατμόσφαιρα ώστε η ψυχολογία των παικτριών του να ανεβεί στα ύψη και ταυτόχρονα να μεταφερθεί η πίεση στους αντιπάλους. Με τις Πράπα και Φάρου να οδηγούν και με παίκτριες κλειδιά τις Τσινάσα και Παπαγεωργοπούλου, ο ΠΑΟ κατάφερε να κλέψει το παιχνίδι με τον Κρόνο στην παράταση και να είναι μπροστά για 38 λεπτά στον τελικό με τον Άρη. Εκεί ίσως η εμπειρία του Άρη έκανε τη διαφορά. Πολύ καλή παρουσία του ΠΑΟ στην πρώτη του συμμετοχή που άγγιξε και το χρυσό.

Ο Κρόνος στη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του σε τελική φάση κορασίδων, κατέλαβε την τρίτη θέση. Ο για πολλούς φαβορί για τον τίτλο Κρόνος, καθώς ο κύριος κορμός της ομάδας (9/12) βρίσκονταν και πέρσι στο Βόλο, με πολλά χρόνια μαζί σαν ομάδα και παίκτριες με μεγάλη ποιότητα, δεν κατάφερε να πιάσει καλή απόδοση στο ντέρμπι με τον Άρη και έχασε σχετικά εύκολα στο δεύτερο ημίχρονο. Μέσα σε 24 ώρες ήταν το επόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟ που κρίθηκε στην παράταση χωρίς ψυχικά αποθέματα για τον Κρόνο.

Εκεί ίσως η ΕΟΚ θα πρέπει να σκεφτεί να βάλει μια μέρα ρεπό στους πανελλήνιους αγώνες καθώς μην ξεχνάμε πως έχουμε να κάνουμε με παιδιά που εκτός από τη σωματική κούραση έχουν να αντιμετωπίσουν και την ψυχική. Μιλάμε για πέντε συνεχόμενους τελικούς. Υπήρξαν στιγμές όμως που ο Κρόνος έδειξε την ποιότητα του και οι παίκτριες το ταλέντο τους, με τη Μυλωνάκη να ηγείται και τις Τζανετάτου, Γασπαράτου, Μαγγίνα, Καραλη να ακολουθούν.

Ο Απόλλων Πτολεμαΐδας που κατέλαβε την τέταρτη θέση χαρακτηρίστηκε για το πάθος του και τη μαχητικότητα του. Οσο και να ήταν το σκορ, σε οποιαδήποτε στιγμή του παιχνιδιού τα κορίτσια του Απόλλωνα δεν άφησαν ούτε μια μπάλα χωρίς να τη διεκδικήσουν. Με ηγέτη την Ευτέρπη Κοτζαΐτση η Πτολεμαΐδα κοίταξε όλους τους αντιπάλους στα μάτια και αξίζουν πολλά μπράβο στην ομάδα της Ελενης Παπαδημητρίου. Πρέπει να αναφέρουμε πως υπήρχαν ελάχιστες 99αρες,πράγμα που σημαίνει πως ο Απόλλων δίνει ένα άτυπο ραντεβού για το επόμενο πανελλήνιο με αξιώσεις.

Ο Έσπερος ΑΟΠΑ κατέλαβε την πέμπτη θέση και κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και τη συμπάθεια όλων. Μια ομάδα με μόλις μια 99αρα στη σύνθεση της, με κορίτσια  γεννημένα το 2001 και 2002 στη βασική πεντάδα, γνωρίζοντας πολύ καλά τα βασικά, παλεύοντας η μια για την άλλη δείχνοντας την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει από τον Coach Μπαζινα. Παρόλο που έπαιζαν με αρκετά χρόνια μεγαλύτερα παιδιά, η ομάδα της Πάτρας ήξερε τι να περιμένει από το πρωτάθλημα αυτό, χαιρόταν το κάθε παιχνίδι και πάλευε κάθε στιγμή. Ο Έσπερος δείχνει να έχει πολύ μέλλον και περιμένουμε να το δούμε.

Ο Ηρόδοτος στην τρίτη συνεχόμενη παρουσία του σε τελική φάση κορασίδων κατέλαβε την έκτη θέση. Η ομάδα της Κρήτης με ηγέτη τη Αλεξάνδρα Δανδουλάκη, αδερφή της Μαρίας, πάλεψε όσο μπορούσε τα ματς και φάνηκε να διασκεδάζει την κάθε στιγμή μέσα στο γήπεδο.

Τέλος της σεζόν σε συλλογικό επίπεδο. Τη σκυτάλη παίρνουν τώρα οι εθνικές ομάδες υποδομών. Καλή επιτυχία».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια