«Να αγκαλιάσει ο κόσμος το Παγκόσμιο U19»-Τι ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου-Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι  στο Blue Horizon της ANEK Lines η συνέντευξη Τύπου της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων, που θα φιλοξενηθεί 27 Ιουνίου με 5 Ιουλίου στο Ηράκλειο Κρήτης.



Παναγιώτης Τσαγκρώνης (Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ): «Ευχαριστούμε την ANEK Lines για την υποστήριξη, όπως και την περιφέρεια, αλλά και το Δήμο για τη συνδρομή τους σε αυτή την προσπάθεια. Ότι γίνονται τόσο μεγάλοι αγώνες δεν είναι χάρη προς το Ηράκλειο, αλλά κάτι που το έχει κερδίσει λόγω της περσινής διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών με τη συνδρομή όλων των φορέων. Εδώ βρίσκονται οι 16 καλύτερες ομάδες στον κόσμο, έχουν γίνει μια σειρά από εκδηλώσεις ώστε ο κόσμος του Ηρακλείου να ενημερωθεί για το γεγονός κι ελπίζουμε στην έντονη παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο. Η προσέλευση του κόσμου θα επιβραβεύσει τις ομάδες, αλλά προπαντός το Ηράκλειο και θα υποχρεώσει την ΕΟΚ, αν πάρει άλλη μεγάλη διοργάνωση, να έχει ψηλά στη λίστα της το Ηράκλειο. Υπάρχουν ομάδες με τεράστιο βεληνεκές, όπως οι ΗΠΑ, Σερβία, Κροατία και Αυστραλία. Στα ‘Λιονταράκια’ θα λειτουργήσει κιόσκι, για την πώληση εισιτηρίων, ενώ υπάρχει και αστική συγκοινωνία για το γήπεδο. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμβάλλουν στην προσπάθεια που γίνεται».

Για τον αγωνιστικό στόχο της Εθνικής Εφήβων, είπε: «Ο στόχος μιας θέσης στην εξάδα είναι εφικτός, αλλά ζητάμε το κάτι παραπάνω και είναι πραγματικότητα. Η ομάδα μας μπορεί να φτάσει μέχρι και τον τελικό, αλλά δεν θέλουμε να είμαστε αιθεροβάμονες. Ο τραυματισμός του Χαραλαμπόπουλος μάς δημιουργεί ένα πρόβλημα, αλλά ελπίζουμε πως θα είναι στην πορεία του τουρνουά διαθέσιμος. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας. Οι αθλητές μας θα πρέπει να είναι προσγειωμένοι και φαίνεται στις δηλώσεις τους ότι κοιτάζουν αγώνα με τον αγώνα».

Ευριπίδης Κουκιαδάκης (Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου): «Ευχαριστούμε την ΕΟΚ και την ΕΚΑΣΚ για τη βοήθεια να φιλοξενήσουμε αυτή την τεράστια διοργάνωση στο Ηράκλειο. Ο κόσμος θα αγκαλιάσει τη διοργάνωση και στο φιλικό με τις ΗΠΑ την Τρίτη είδαμε 2.500 φιλάθλους να παρακολουθούν μια εικόνα από το μέλλον, από τον τελικό. Για μας είναι αυτονόητο να στηρίξουμε τέτοιες διοργανώσεις, γιατί όλοι οι φορείς του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα έχουμε βάλει στόχο να κάνουμε τον τόπο μας αθλητικό και πολιτιστικό προορισμό. Προσκαλούμε την ομοσπονδία και για άλλες τέτοιες διοργανώσεις. Είναι ευκαιρία για πολλά παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό».

Νίκος Συριγωνάκης (Αντιπεριφερειάρχης, υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού): «Ευχαριστούμε τις αρχές του Ηρακλείου, την ΕΟΚ, την τοπική Ένωση κι όλους τους χορηγούς. Όλοι συνέβαλαν ώστε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός να πραγματοποιηθεί στο  νησί μας. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε όλες οι αποστολές να απολαύσουν την κρητική φιλοξενία. Το μεγάλο αυτό γεγονός θα αποτελέσει μια πολύ καλή διαφήμιση για το νησί μας. Κάνω έκκληση σε όλους τους Κρητικούς να γεμίσουν τα γήπεδα για να δουν μικρούς αστέρες του μπάσκετ και να αποδείξουμε ότι το νησί μας μπορεί να διοργανώνει τόσο μεγάλους αγώνες με εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Κώστας Βαρδαβάς (Αντιδήμαρχος Ηρακλείου): «Ευχαριστούμε την ΑΝΕΚ, γιατί χωρίς τη βοήθεια μεγάλων χορηγών τα πράγματα είναι δύσκολα για τον αθλητισμό. Καλωσορίζουμε ένα ακόμη μεγάλο αθλητικό γεγονός, αυτή τη φορά για το μπάσκετ, μετά τη μεγάλη διοργάνωση του στίβου που είχαμε στην πόλη μας. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο τουρνουά της FIBA κι αποτελεί τιμή για το Ηράκλειο να το φιλοξενούμε. Υποδεχόμαστε το σήμερα και το αύριο του μπάσκετ. Καλούμε όλο τον κόσμο στο γήπεδο για να ενισχύσουν την ομάδα μας και να παρακολουθήσουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Το τουρνουά αυτό δεν είναι η κορύφωση, θέλουμε να διεκδικήσουμε ακόμη μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα».

Χαράλαμπος Μαρκάκης (πρόεδρος ΕΚΑΣΚ): «Ευχαριστώ την ΕΟΚ και τη FIBA για την τιμή που μας κάνουν. Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι πολύ προσιτές, 5 ευρώ για την πρώτη φάση και 10 για την τελική. Παρακαλούμε τον κόσμο να αγκαλιάσει τη διοργάνωση. Πρέπει να δείξουμε ότι υπάρχουμε, ειδικά σε τέτοιες εποχές που βαλλόμαστε από παντού, είτε τους αρέσει, είτε όχι. Στην τελετή έναρξης θα υπάρχουν μινωικοί χοροί και θα παρουσιάσουμε τη μασκότ, που θα είναι ο Μινώταυρος. Όλοι μαζί θα πετύχουμε. Ο κόσμος πρέπει να επιβραβεύσει αυτά τα παιδιά».

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19, που θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο, αρχίζει! Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει οκτώ αγώνες, που θα «μοιραστούν» σε δύο γήπεδα, το Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου («Δύο Αοράκια») και το Κλειστό Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας:

Α’ Όμιλος

17:45 Ιράν-ΗΠΑ (ΚΓ Ηρακλείου) 
20:30 Κροατία-Αίγυπτος (ΚΓ Πανεπιστημίου)

Β’ Όμιλος

13:15 Αργεντινή-Τουρκία (ΚΓ Ηρακλείου)
16:00 Ισπανία-Κίνα (ΚΓ Πανεπιστημίου)

Γ’ Όμιλος

13:45 Ιταλία-Τυνησία (ΚΓ Πανεπιστημίου)
15:30 Καναδάς-Αυστραλία (ΚΓ Ηρακλείου)

Δ’ Όμιλος

18:15 Δομινικανή Δημοκρατία-Σερβία (ΚΓ Πανεπιστημίου)

20:30 Κορέα-Ελλάδα (ΚΓ Ηρακλείου)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια