Παπαντωνίου: «Παίζουμε για την Εθνική Ομάδα»

Έναν διαφορετικό τρόπο να βλέπει και να αντιμετωπίζει τα τουρνουά 3Χ3 έχει η Εθνική Ομάδα και ο Νώντας Παπαντωνίου, λίγες μέρες πριν ξαναφορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο αναλαμβάνει να εξηγήσει αυτή τη διαφορετικότητα. Και όχι μόνο…




«Το 3Χ3 είναι μια τρομερή εμπειρία. Είναι μια πολύ διαφορετική διοργάνωση σε σχέση με το κλασσικό παιχνίδι μπάσκετ που ξέρουμε. Υπάρχουν άλλοι κανόνες και ένα πολύ διαφορετικό στυλ. Είναι ένα πολύ δυνατό και πολύ γρήγορο παιχνίδι που δεν σου αφήνει πολύ χρόνο να σκεφτείς με πολλές επαφές».

Ο Παπαντωνίου έχει μάθει να κοιτάζει μέχρι το επόμενο παιχνίδι. Κλασσική ατάκα στον αθλητισμό που έχει όμως σημασία: «Ο στόχος μας είναι να περάσουμε από τον όμιλο. Δεν είναι και κάτι εύκολο. Είναι δύσκολο, γιατί οι άλλες ομάδες είναι επαγγελματικές. Αυτή είναι και η βασική μας διαφορά. Εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες στο 3Χ3. Εμείς παίζουμε για την Εθνική Ομάδα. Είναι τιμή μας και μόνο! Και γι’ αυτό θα κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε σε μια διάκριση, για να καταφέρουμε να φτάσουμε σε ένα μετάλλιο, προχωρώντας βήμα-βήμα όμως».

Οι παίκτες γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Έχουν αγωνιστεί αρκετές φορές μαζί. Γιώργος Μπόγρης, Λεωνίδας Κασελάκης και Νώντας Παπαντωνίου έχουν συνυπάρξει και στις «μικρές» Εθνικές. Στην παρέα προστέθηκε και ο Γρηγόρης Ραλλάτος: «Με τα παιδιά θα είναι η τέταρτη διοργάνωσή μας. Έχουμε προσαρμοστεί πια περισσότερο, αντέχουμε στο… ξύλο και με ηγέτη το Γιώργο, σουτέρ το Λεωνίδα, «φόβητρο» τον Γρηγόρη και… πολυεργαλείο εμένα, θα επιδιώξουμε να φτάσουμε ψηλά, γιατί το θέλουμε για την Εθνική Ομάδα».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια