Βεζένκοφ: «Βοηθά τα νέα παιδιά η συμμετοχή σε καλοκαιρινά καμπ»

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ βρέθηκε στην τελετή λήξης της ακαδημίας του Αρη και μίλησε για το καλοκαιρινό καμπ του συλλόγου αλλά και για το μέλλον του.












Ο Αλέξανδρος αποτελεί τον καλύτερο φίλο της ακαδημίας του Άρη. Πάντα πρόθυμος και κοντά σε όλες τις εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς δείχνει να απολαμβάνει κάθε στιγμή δίπλα στους μικρούς αθλητές του συλλόγου. Η ακαδημία συνομίλησε μαζί του και του πήρε μια συνέντευξη εγκαινιάζοντας μια μορφή επικοινωνίας που θα συνδέει την ακαδημία με τους αθλητές της πρώτης ομάδας. Το ρόλο του δημοσιογράφου αυτή τη φορά είχε ο προπονητής της ομάδας Αχιλλέας Παπαδημητρίου.

Αλέξανδρε είσαι ένας αθλητής που αποτελεί πρότυπο για τους μικρούς αθλητές. Τι θα  συμβούλευες στα παιδιά που ασχολούνται ή που σκέφτονται να ασχοληθούν με το μπάσκετ;

«Ο αθλητισμός είναι κάτι πάρα πολύ υγιές πρέπει όλα τα παιδιά να ασχολούνται με κάτι είτε αυτό είναι το μπάσκετ είτε άλλα αθλήματα της αρεσκείας τους από εκεί και πέρα όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ ή θέλουν να ασχοληθούν η συμβουλή που θα τους έδινα είναι να αγαπάνε αυτό που κάνουν να έχουν όνειρα να βάζουν στόχους και από εκεί και πέρα να μην βάζουν σε δεύτερη μοίρα τα μαθήματά τους και να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν. Σίγουρα είναι δύσκολα, δε σημαίνει ότι όλοι θα γίνουν επαγγελματίες αλλά να χαίρονται αυτό που κάνουν και να μην τα παρατάνε ποτέ».

Όταν ήσουν στην ηλικία των μικρών που μας περιτριγυρίζουν αυτή τη στιγμή στη γιορτή λήξης πήγαινες σε κατασκηνώσεις για να πάρεις μέρος σε basketball camp;

«Πήγαινα! Έχω έρθει και σε camp εδώ στη Θεσσαλονίκη όταν ακόμα ζούσα στην Κύπρο. Πήγαινα και σε άλλες χώρες αλλά και στην Κύπρο. Μου άρεσε πολύ γιατί βρίσκεσαι με άλλα παιδιά. Κάνεις πολλές ώρες προπόνηση. Είσαι αποκλειστικά αφιερωμένος στο μπάσκετ αλλά έχεις και ελεύθερο χρόνο να κάνεις και άλλες δραστηριότητες. Είναι πάρα πολύ όμορφο και όποιος το διοργανώνει είναι κάτι που βοηθάει τα νέα παιδιά».

Από την εμπειρία σου σε τέτοια camp έχεις φίλους που συνεχίζεις να επικοινωνείς και να μαθαίνεις νέα τους;

« Έχω κάνει αρκετούς φίλους. Βρίσκεσαι δίπλα σε καινούρια πρόσωπα και καινούριες καταστάσεις, προσπαθείς να ανταπεξέλθεις και δεν το βλέπεις τόσο ανταγωνιστικά αλλά το βλέπεις σαν φιλία αλλά και σαν ένα τρόπο για να μπορέσεις να κερδίσεις πράγματα μέσα από το camp και τους φίλους».

Είσαι μικρός αλλά έχεις προλάβει να συλλέξεις αρκετές εικόνες από το μπάσκετ. Ο ΑΡΗΣ φέτος πάει Yuppi camp και διοργανώνει εκεί το δικό τoυ Basketball camp 26 Ιουνίου με 2 Ιουλίου. Είναι μια ευκαιρία αυτή για να βελτιωθούν και να συνδυάσουν διακοπές τα νέα παιδιά ανεξαρτήτως ομάδας;

«Σίγουρα αρχικά από το γεγονός ότι γίνεται στη Χαλκιδική. Είναι μέρος που μπορείς και να βελτιωθείς μέσα από τις προπονήσεις αλλά και να κάνεις διακοπές και να χαλαρώσεις. Είναι για τα νέα παιδιά ότι καλύτερο και θα συμβούλευα όσους μπορούν και δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις να επισκεφθούν το camp γιατί θα μάθουν πάρα πολλά πράγματα από τους προπονητές».

Τα παιδιά σε περιμένουν με μεγάλη προσμονή και η παρουσία σου θα δώσει χαρά στα παιδιά. Θα τους κάνεις το χατίρι;

«Θέλω πολύ να έρθω στο camp και να μοιραστώ με τα παιδιά κάποιες γνώσεις μου γιατί και εγώ ξεκίνησα σαν αυτά τα παιδιά και τους νιώθω. Από εκεί και πέρα μακάρι οι εξωαγωνιστικές μου υποχρεώσεις να μου το επιτρέψουν ώστε να τα καταφέρω να έρθω».

Είναι διαχειρίσιμη αυτή η χαρά και η λατρεία πολλές φορές από τους φίλους του Αρη; Όλοι θέλουν να σε προσεγγίσουν να σου μιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί σου. Εσύ όμως δεν παύεις να είσαι ένα παιδί 19 ετών. Πως το αντιμετωπίζεις;

«Τα παιδιά δυστυχώς δεν έχουν ζήσει το μεγάλο Άρη με το Νίκο Γκάλη και την μεγάλη αυτοκρατορία του. Εμείς που παίζουμε εδώ στην ομάδα ζούνε με εμάς οπότε είναι πάρα πολύ ωραίο το συναίσθημα και προσπαθώ να βοηθάω τα παιδιά όσο περισσότερο γίνεται και με κάθε τρόπο».

Η τελευταία ερώτηση είναι προσωπική και έχει να κάνει με το πώς βλέπεις εσύ το μπασκετικό σου μέλλον.

«Σίγουρα θα μιλήσω και θα αποφασίσω. Έχω πολύ καιρό μπροστά μου το καλοκαίρι είναι μακρύ. Αγαπάω τον Άρη, αγαπάω την οικογένεια του, με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και θα δείξει το καλοκαίρι αν είναι ώρα να κάνω το επόμενο βήμα. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο και θα δούμε. Το σίγουρο είναι ότι έχω πάρα πολλούς φίλους στη Θεσσαλονίκη».

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ καθώς και κάθε παιδί που με την παρουσία του δίνει το έναυσμα και αποτελεί τον σπινθήρα για να ανάψει η φλόγα που θα φέρει όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό. Για κάθε προπονητή είναι χαρά να έχει αθλητές με ταλέντο που να δουλεύουν σκληρά και να συνδυάζουν την ωριμότητα στη σκέψη και το ήθος μέσα και έξω από το γήπεδο. Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι σε όλους.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια