Πρωταθλητής ΑΣΕΘ ο Ιπποκράτης-Οι απονομές-Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Οι δύο φιναλίστ του πρωταθλήματος του ΑΣΕΘ για την περίοδο 2014-15, Ιπποκράτης και Κατασκήνωση Ελαιώνες, διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Πυλαία.








Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό, αντάξιο ενός τελικού, με το νικητή να κρίνεται στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης και αφού είχαν προηγηθεί εκατέρωθεν ανατροπές μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο που στο μεγαλύτερο διάστημά του ήταν εξαιρετικά αμφίρροπο, με τους δύο μονομάχους να πηγαίνουν πόντο-πόντο.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με τις καλύτερες δυνατές συνθέσεις τους, αλλά το ξεκίνημα ήταν μάλλον νευρικό, καθώς με προσωπική άμυνα φάνηκαν αμφότερες να στοχεύουν αρχικά στην εξουδετέρωση των ατού των αντιπάλων. Κάπως έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με ισχνό προβάδισμα για την Κατασκήνωση Ελαιώνες, με το Νίκο Χατζηβρέττα να σηκώνει το μεγαλύτερο επιθετικό βάρος για την ομάδα του, ενώ στον αντίποδα, για τον Ιπποκράτη, κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών ήταν ο Πασχάλης Πάγκος (πέτυχε τους 13 από τους 17 πρώτους πόντους της ομάδας του), με εμφανή τη βούληση της ομάδας του να τον τροφοδοτεί συνεχώς, μεταφέροντας την μπάλα κοντά στο καλάθι.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στον Ιπποκράτη που εκμεταλλευόμενος την αφλογιστία της αντίπαλης ομάδας (επιμέρους σκορ 17-7) και βρίσκοντας σκορ και από τους Ανέστη Προδρομίδη, Λευτέρη Δρίζη και Γιάννη Σιόλα, έφτασε στο ημίχρονο με προβάδισμα 9 πόντων (29-20). 

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε δύο όψεις. Στο ξεκίνημά του ο Ιπποκράτης διεύρυνε το προβάδισμά του βασιζόμενος στο επιθετικό κρεσέντο του Οδυσσέα Χαλατσάκου με 3 εύστοχα τρίποντα σε ισάριθμες προσπάθειες, αλλά και στην αμυντική προσήλωση του Χρήστου Νίκου στην εξουδετέρωση του Χατζηβρέττα. Το σημαντικό προβάδισμα εξανεμίστηκε γρήγορα όμως, καθώς από τη μια η επιλογή της Κατασκήνωσης Ελαιώνες να πιέσει σε όλο το γήπεδο στην άμυνα και από την άλλη η αμυντική χαλάρωση των αντιπάλων της, σε συνδυασμό με την αφύπνιση επιθετικά των Άκη Εμμανουήλ, Άγγελου Κεραμιδά και κυρίως του Νίκου Χατζηβρέττα (με 2 τρίποντα στο διάστημα αυτό), είχε ως αποτέλεσμα να μπουν οι 2 ομάδες στο τελευταίο δεκάλεπτο ισόπαλες με 43-43, αυξάνοντας την αγωνία των αρκετών φιλάθλων που παρακολουθούσαν το παιχνίδι στο κατακόρυφο.

Το τέταρτο δεκάλεπτο αποδείχθηκε το καλύτερο του τελικού καθώς και οι δύο φιναλίστ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για τη νίκη. Ο Εμμανουήλ με ένα δίποντο και ένα τρίποντο έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του, αλλά γρήγορα ο Ιπποκράτης απάντησε με τρίποντα των Νίκου και Πάγκου. Ο Πάγκος συνέχισε να δίνει λύσεις σκοράροντας 10 σερί πόντους και δύο δύσκολα καλάθια από Πάρη Χοτουμανίδη και Χρήστο Νίκου, έδωσαν μικρό προβάδισμα 4 πόντων στον Ιπποκράτη 2 λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού, ωστόσο Κεραμιδάς και Εμμανουήλ (με ένα περιπετειώδες τρίποντο) κρατούσαν την ομάδα τους σε απόσταση βολής και στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι το τέλος. Στο χιτσκοκικό φινάλε του αγώνα, ένα ακόμα μεγάλο καλάθι από τον Πάγκο και η σχεδόν απόλυτη ευστοχία του ψύχραιμου Προδρομίδη από τη γραμμή των βολών, ανέδειξαν τον Ιπποκράτη νικητή και πρωταθλητή ΑΣΕΘ για τη φετινή περίοδο.

Αδιαμφισβήτητος MVP του τελικού  ήταν ο ασταμάτητος Πασχάλης Πάγκος, με 27 πόντους και 3 τρίποντα (!), αλλά όλοι οι παίκτες και των 2 ομάδων αγωνίστηκαν με πάθος και αυταπάρνηση, μέσα σε κόσμια και αθλητικά πλαίσια. Οι διαιτητές Δαμίγος και Κατσιάνης ήταν άριστοι στα καθήκοντά τους και βοήθησαν με τη στάση τους να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι, ενώ το τελικό σφύριγμα βρήκε νικητές και ηττημένους να αλληλοσυγχαίρονται, επιδοκιμάζοντας την άριστη αγωνιστική συμπεριφορά όλων όσων αγωνίστηκαν και επιβεβαιώνοντας το κλίμα άμιλλας και "ευ αγωνίζεσθαι" που διέπει το πρωτάθλημα του ΑΣΕΘ. Στο κλείσιμο της βραδιάς, οι Μπάμπης Κουμαράς (για τον Ιπποκράτη) και Βασίλης Σιταρίδης (για την Κατασκήνωση Ελαιώνες) έδωσαν ραντεβού για την ερχόμενη περίοδο, προσβλέποντας σε ανάλογα "δυνατές" αναμετρήσεις.

Δεκάλεπτα: 12-13, 29-20, 43-43, 69-63
Διαιτητές: Δαμίγος-Κατσιάνης
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (Κουμαράς): Μαυρίδης, Δρίζης 3, Σιόλας 3, Προδρομίδης 13(1), Θεοχάρης, Χουτουμανίδης 6, Δαλαμπίρας, Χιτ, Χαλατσάκος 9(3), Πάγκος 27(3), Νίκου 8(1), Μαγγίζης.
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΛΑΙΩΝΕΣ (Σιταρίδης): Εμμανουήλ 15(2), Σιταρίδης, Παραμανίδης, Χατζηβρέττας 25(3), Τερζάκης 4, Κεραμιδάς 15(3), Ιωαννίδης, Παπαποστόλου, Γιαννάκης 4.

Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησαν οι απονομές στους νικητές της σεζόν. Αρχικά δόθηκε το Κύπελλο Ήθους στη (μετά από ψηφοφορία) νικήτρια ομάδα για φέτος της Κατασκήνωσης Ελαιώνες. Το Κύπελλο  παρέλαβε ο αρχηγός της ομάδας Βασίλης Σιταρίδης από τον πρόεδρο του ΑΣΕΘ Θανάση Μπεγκλή. Να σημειωθεί ότι το Κύπελλο Ήθους είναι ένας καθιερωμένος θεσμός του ΑΣΕΘ και θεωρείται από τη διοίκησή του ως ο σημαντικότερος τίτλος της χρονιάς.

Εν συνεχεία δόθηκε Κύπελλο στην Κυπελλούχο ομάδα για το 2015, αυτή των Μηχανικών. Το τρόπαιο παρέλαβε για λογαριασμό της ομάδας ο αρχηγός της Αλέξης Παπαθανασίου από τον Β’ Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΚΑΣΘ κ. Νίκο Βαμβακούδη. Τέλος, απονεμήθηκε το Κύπελλο του Πρωταθλητή στην ομάδα του Ιπποκράτη, το οποίο παρέλαβε ο αρχηγός της ομάδας Ανέστης Προδρομίδης από τον αντιδήμαρχο ανάπτυξης κ. Πέτρο Λεκάκη.

Οι πρωταθλητές διασκέδασαν μέχρι πρωίας την επιτυχία τους σε νυχτερινό κέντρο της πόλης όπου εμφανίζεται η γνωστή τραγουδίστρια Πάολα.














Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια