«Η Γλυφάδα αγαπά και στηρίζει το μπάσκετ»-Τι ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου για το τουρνουά 3Χ3 της ΕΟΚ

Εντυπωσιασμένοι από τον ήδη πολύ μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων στο τουρνουά 3X3 που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στη Γλυφάδα, αλλά και βέβαιοι για την επιτυχία του δήλωσαν οι παρόντες στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στο δημαρχείο εν όψει των αγώνων.




Περισσότερες από 350 ομάδες και πάνω από 1.500 άτομα υπολογίζεται να λάβουν μέρος στο τουρνουά, που θα φιλοξενηθεί στον μεγάλο χώρο στάθμευσης απέναντι από το δημαρχείο (Σάββατο 9:00-14:30 και 17:00-20:30, Κυριακή 10:00-14:30 και 17:00-20:30).

Το «παρών» θα δώσουν γνωστοί Έλληνες καλαθοσφαιριστές, όπως οι Μανώλης Παπαμακάριος, Περικλής Δορκοφίκης, Νίκος Βούλγαρης, Παναγιώτης Καυκής, Βασίλης Ξανθόπουλος, Γιάννης Αθανασούλας, Στέλιος Ιωάννου, Γιώργος Πρίντεζης, Αντώνης Μάντζαρης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Δημήτρης Μαυροειδής, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Νίκος Λιακόπουλος, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Παναγιώτης Βασιλόπουλος και Ίαν Βουγιούκας.

Γιώργος Παπανικολάου (Δήμαρχος Γλυφάδας): «Στο Δήμο Γλυφάδας καταβάλλουμε συνέχεια προσπάθειες για την αναβάθμιση του αθλητισμού, ώστε τα παιδιά μας να στραφούν σε αυτόν. Προσωπικά είμαι φίλος του μπάσκετ, μάλιστα προσπαθώ να παίζω όσο συχνότερα μπορώ. Ακούμε ότι θα λάβουν μέρος στους αγώνες περισσότεροι από 1.500 φίλοι του μπάσκετ και είναι ιδιαιτέρως συγκινητικό να βλέπουμε τόσο μεγάλη συμμετοχή. Δεν το περιμέναμε και δείχνει πόσο πολύ ο κόσμος θέλει να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις. Ακούω ότι θα συμμετέχουν παίκτες όλων των ηλικιών, υπάρχουν ομάδες στις οποίες βρίσκονται μαζί παππούς, μπαμπάς και παιδί, κάτι που είναι πολύ όμορφο. Ευχαριστούμε πολύ τον ΠΣΑΚ, την ΕΟΚ και την ΕΣΚΑΝΑ για τη συνεργασία τους στη διοργάνωση των αγώνων. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας ότι θα έρθουν στην περιοχή μας σπουδαίοι αθλητές και από την πλευρά μας έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να είναι όλα άψογα στο οργανωτικό κομμάτι. Ευελπιστούμε ότι θα το χαρούμε όλοι μαζί και θα έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τη συνεργασία αυτή και τα επόμενα χρόνια».

Περικλής Δορκοφίκης (Τομεάρχης Αθλητισμού Δήμου Γλυφάδας): «Είναι πολύ μεγάλη χαρά για μας που φιλοξενούμε μια τέτοια διοργάνωση. Είναι πολύ σημαντικό που σαν Δήμος Γλυφάδας έχουμε έναν νέο δήμαρχο, που αγαπά τον αθλητισμό και βοηθά στο να κάνουμε σημαντικά πράγματα για τη διάδοσή του. Από την πλευρά μας έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό για να είναι η διοργάνωση της Γλυφάδας η καλύτερη. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΚ, την ΕΟΚ, την ΕΣΚΑΝΑ, τους χορηγούς που θα υποστηρίξουν τη διοργάνωση κι εύχομαι να δούμε πολλά χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών. Θέλω να δώσω και μια είδηση: η δική μου ομάδα θα έχει έναν τρομερό σουτέρ και μια πολύ καλή πλέι μέικερ. Δεν θα σας πω ποιοι είναι, να έρθετε να δείτε από κοντά».

Δημήτρης Τσαλδάρης (Γενικός Γραμματέας ΠΣΑΚ): «Είναι πολύ ευχάριστο που το 3Χ3 θα διεξαχθεί εδώ, στη Γλυφάδα. Δεν επιλέξαμε τυχαία τη συγκεκριμένη περιοχή, αφού πρόκειται για μια περιοχή που αγαπά το μπάσκετ κι αυτό φαίνεται από τις ακαδημίες των ομάδων. Είναι σίγουρο πως η συμμετοχή θα είναι μεγάλη και θα υπάρχει επιτυχία στη διοργάνωση. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Γλυφάδας και ιδιαίτερα τον συνάδελφό μας, τον Περικλή Δορκοφίκη, την ΕΟΚ, την ΕΣΚΑΝΑ, αλλά και όλους τους χορηγούς που θα βοηθήσουν τη διοργάνωση».

Ευάγγελος Λυμπεράτος (μέλος ΔΣ ΕΟΚ): «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που για τρίτη διαδοχική χρονιά εκπροσωπώ την ΕΟΚ σε μια τέτοια συνέντευξη Τύπου. Παρακολουθώντας τους αγώνες τα τελευταία χρόνια έχω εντυπωσιαστεί από την ανταπόκριση του κόσμου. Δήμαρχε, θα το δείτε κι εσείς και θα εντυπωσιαστείτε. Προ ημερών είχαμε την επέτειο των 28 ετών από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ και βλέπουμε ακόμη και σήμερα την αγάπη του κόσμου για το άθλημα. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους για το μέλλον. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο, που δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μπάσκετ, αλλά και τον Περικλή Δορκοφίκη, που τον είχα παίκτη και βλέπω πως έγινε ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος».

Γιάννης Παλλάτος (Πρόεδρος ΕΣΚΑΝΑ): «Ευχαριστούμε τον δήμαρχο, είναι ένας νέος άνθρωπος που αγαπά το μπάσκετ. Φιλοξενούμαστε σε έναν Δήμο που πάντα αγαπούσε το μπάσκετ. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον αείμνηστο Τάκη Τυρέα, από τους πιο έντιμους ανθρώπους από τους πολλούς που γνώρισα στο χώρο του μπάσκετ. Χαίρεσαι να συνεργάζεσαι με τέτοιους ανθρώπους. Το ελληνικό μπάσκετ έχει ευτυχήσει όλα αυτά τα χρόνια να έχει μια παγκόσμιας εμβέλειας ηγετική φυσιογνωμία, τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, και ανθρώπους που το υπηρετούν και το αγαπούν. Πιστεύω πως η διοργάνωση θα έχει μεγάλη επιτυχία».


Χρήστος Βλάχος (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις): «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΠΣΑΚ, που σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις περνά κοινωνικά μηνύματα. Το Σαββατοκύριακο θα είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε τον κόσμο, ώστε να γίνουν αιμοδότες, δότες αιμοπεταλίων και μυελού των οστών. Πάνω από το 85% των παιδιών μας γίνονται εντελώς καλά και αξίζει να παλέψουμε. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο για τη φιλοξενία, όπως και όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια