Μεγάλα αστέρια στο 3Χ3 EOK και ΠΣΑΚ του Πειραιά

Πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού μπάσκετ, θα βρεθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, στο τουρνουά 3Χ3 του Πειραιά, που διοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Ήδη στη λίστα, υπάρχουν οι Βαγγέλης Μάντζαρης, Ίαν Βουγιούκας, Μανώλης Παπαμακάριος, Γιάννης Καλαμπόκης, Δημήτρης Τσαλδάρης, Βασίλης Καββαδάς, Παναγιώτης Καυκής, Γιάννης Αθηναίου, Αντώνης Μάντζαρης, Γιάννης Ψαθάς, Νίκος Βούλγαρης, Ντούσαν Σάκοτα, Νίκος Γκίκας, Γιώργος Τσιάκος και Αλέξανδρος Συγκούνας ενώ αναμένεται να δώσουν το παρών κι άλλοι διεθνείς παίκτες.

Το «ζέσταμα» θα γίνει την Παρασκευή στις 19:30 στο Δημοτικό θέατρο του Πειραιά, όπου θα πραγματοποιηθεί ένα εντυπωσιακό event.

Οι αγώνες, θα γίνουν το Σάββατο (09:00 – 14:30 και 17:00 – 20:30) και την Κυριακή (10:00 – 14:30 και 17:00 – 20:30), στον υπέροχο, όπως έχει διαμορφωθεί χώρο, απέναντι από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου μεταξύ των πυλών 1 & 2, όπου θα υπάρχουν 26 γήπεδα.

Οι εγγραφές συνεχίζονται και η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για πρώτη φορά μάλιστα, υπάρχουν κατηγορίες για οικογένειες και μικτές ομάδες. Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στο site: http://www.psak.gr/archiki.html.

Όλοι οι συμμετέχοντες, θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο όπου θα διεξαχθεί το τουρνουά, το Σάββατο στις 08:45.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του ΟΛΠ, η συνέντευξη Τύπου του τουρνουά.

Σταύρος Χατζάκος (Γενικός Διευθυντής ΟΛΠ): «Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μας, να φιλοξενούμε τα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ στο λιμάνι του Πειραιά. Πραγματικά, περιμένουμε πως και πως να ξεκινήσει το τουρνουά. Είδαμε τι έγινε τα προηγούμενα δύο Σαββατοκύριακα σε Ηράκλειο και Γλυφάδα και νιώσαμε υπέροχα. Λέγαμε, ότι οι Πειραιώτες θα αγκαλιάσουν περισσότερο το μπάσκετ. Υπολογίζουμε πάνω από 1700 παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό για τη νεολαία και όχι μόνο, να έρχονται όλοι σε επαφή με τους έλληνες καλαθοσφαιριστές, να μιλούν και να παίζουν μαζί τους. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι μέσα από αυτά τα τουρνουά, έρχονται νέα παιδιά στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο μπάσκετ, που έχει φέρει αμέτρητες επιτυχίες στη χώρα μας. Αυτά τα τουρνουά ωστόσο, δεν θα γινόντουσαν, χωρίς τη βοήθεια κάποιων ανθρώπων. Ανεξάρτητα από τους διοργανωτές, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους τους εργαζομένους του ΟΛΠ, οι οποίοι δούλευαν ατελείωτες ώρες για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ειλικρινά, ότι και να πω είναι λίγο, αυτοί οι άνθρωποι έδωσαν και την ψυχή τους. Ο χώρος είναι εκπληκτικός και θα τον δείτε. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την επιλογή μας. Κάναμε μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου το λιμάνι, να αποκτήσει μεγαλύτερη ομορφιά αυτό το Σαββατοκύριακο. Πιστεύω ότι και από τους γύρω Δήμους θα έρθουν και θα παίξουν στο τουρνουά. Με τα χαμόγελα των μικρών παιδιών και τη λάμψη των ελλήνων καλαθοσφαιριστών, θεωρώ, ότι το τουρνουά αυτό, θα γραφτεί στην ιστορία».

Σταύρος Ελληνιάδης (Πρόεδρος Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Πειραιά): «Τόσο εγώ, όσο και ο κύριος Μώραλης, προερχόμαστε από τον αθλητισμό και θέλουμε τα παιδιά να έρθουν στον αθλητισμό. Όχι όμως μόνο τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι. Το 3Χ3, είναι μία σπουδαία μπασκετική εκδήλωση και ευελπιστούμε να σπάσουμε ρεκόρ συμμετοχών. Ο κόσμος δείχνει μέχρι τώρα να ανταποκρίνεται. Θέλουμε να βλέπουμε πολλά χαμόγελα. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΚ, την ΕΟΚ, την ΕΣΚΑΝΑ, τον ΟΛΠ και τον κύριο Ανωμερίτη, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα, καθώς και όλους τους Έλληνες καλαθοσφαιριστές, που θα πάρουν μέρος».

Γιάννης Καλαμπόκης (Αντιπρόεδρος ΠΣΑΚ): «Τα τουρνουά 3Χ3 στον Πειραιά, αποτελούν μεγάλη πρόκληση για μας. Είναι ένα στοίχημα διότι αναμένεται ρεκόρ συμμετοχών. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που για πρώτη φορά, το μεγάλο λιμάνι της χώρας, θα φιλοξενήσει τους επαγγελματίες έλληνες καλαθοσφαιριστές. Ήδη μας έρχεται στο μυαλό η εικόνα, να βλέπουν μπάσκετ, όσοι αναχωρούν με κάποιο καράβι από τον Πειραιά. Σκεφτείτε πόσοι τουρίστες, θα δουν την αγάπη των Ελλήνων για το μπάσκετ. Πιστεύουμε, ότι το μπάσκετ, θα έχει ακόμη μεγαλύτερη προβολή, με τη διεξαγωγή των τουρνουά στον Πειραιά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Πειραιά και τον Δήμαρχο κύριο Μόραλη Γιάννη, τον υπεύθυνο αθλητισμού Ελληνιάδη Σταύρο, τον ΟΛΠ φυσικά, που χωρίς την παρουσία του, δεν θα μπορούσε να γίνει η διοργάνωση αυτή. Όμως πρέπει να σταθούμε στην προσφορά των απερχόμενου προέδρου Ανωμερίτη Γεώργιου,  Γενικού Διευθυντή κυρίου Χατζάκου, Διευθυντή Διοίκησης κυρίου Σπύρου,  Διευθυντή Χώρων κυρίου Τσίτουρα και όλων των εργαζομένων. Ζήσαμε από κοντά την προσπάθεια τους και πραγματικά άλλαξε όψη ο χώρος της εκδήλωσης. Δεν λυπήθηκαν χρήματα και ατελείωτες εργατοώρες, προκειμένου ο χώρος να είναι λειτουργικός και όμορφος. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, στο Λιμενικό σώμα, την ΕΣΚΑΝΑ και τους μικρούς και μεγάλους χορηγούς, που θα βοηθήσουν γι’ αυτή τη διοργάνωση.
Είναι πολύ σημαντικό να ευχαριστήσουμε επίσης, τον κύριο Ριζάκο Σπύρο, πρόεδρο της ΜΚΟ ‘’Αίτημα’’, η οποία καταπολεμά τον ρατσισμό. Εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία του συλλόγου ‘’Πίστη’’, η οποία φιλοξενεί παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις. Ο πρόεδρος κύριος Βλάχος αλλά και πολλοί ειδικοί, θα είναι για πρώτη φορά μαζί μας, προκειμένου να μιλήσουν στα παιδιά αλλά και τους γονείς, για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν».

Γιάννης Παλλάτος (Πρόεδρος ΕΣΚΑΝΑ): «Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΛΠ για τη φιλοξενία και τον Δήμαρχο Πειραιά. Αισθάνομαι ευτυχής που έχω απέναντί μου τον Τάκη Κορωναίο διότι χάρη σε αυτόν και τους άλλους μεγάλους παίκτες που μας δόξασαν, γίνονται ουσιαστικά τέτοιες εκδηλώσεις. Η προσφορά τους ήταν τεράστια στο ελληνικό μπάσκετ. Είναι πολύ ευχάριστο που θα μαζευτούν τόσα παιδιά και θα χαρούμε τα νιάτα της χώρας μας. Η μόνη ελπίδα είναι ο αθλητισμός μέσα σε αυτές τις δύσκολες ημέρες».

Βαγγέλης Λυμπεράτος (Μέλος Δ.Σ. ΕΟΚ): «Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, γι’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται. Είμαι υπερήφανος σαν Πειραιώτης διότι στον Πειραιά έγινε το μεγάλο μπαμ του ελληνικού μπάσκετ, πριν 28 χρόνια στο ΣΕΦ. Από τότε ήρθαν τα παιδιά στο μπάσκετ και είμαι χαρούμενος που θα είμαι κι εγώ εδώ».

Σπύρος Ριζάκος (Πρόεδρος Μ.Κ.Ο ‘’Αίτημα’’): «Η ΜΚΟ Αίτημα, συνεργάζεται με τους διοργανωτές, προκειμένου να προωθήσει το μήνυμα της καταπολέμησης του ρατσισμού. Χάρη και στην προεργασία που έχουμε κάνει, στο τουρνουά του Πειραιά θα συμμετάσχουν: ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων (Κέντρο Φιλοξενίας Ανηλίκων Προσφύγων), Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας (Θα συμμετάσχουν παιδιά Ρομά και Μουσουλμανικού Θρησκεύματος)».

Χρήστος Βλάχος (Πρόεδρος Συλλόγου ‘’Πίστη’’): «Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΛΠ για τη φιλοξενία, τον Δήμο και το Δ.Σ του Δήμου. Μας αγκάλισαν από την πρώτη στιγμή και θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον ΠΣΑΚ. Τα παιδιά μπορούν να γίνουν καλά. Θα είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε όλο τον κόσμο για τον μυελό των οστών. Θα τους εξηγήσουμε τι είναι. Πιστεύω ότι το τουρνουά θα έχει μεγάλη επιτυχία κι εμείς από την πλευρά μας, θα δώσουμε μεγάλη ώθηση».


Νίκος Γλογοβίτης (Προϊστάμενος Δημοσίων Σχέσεων του ΟΛΠ): «Θέλω να συγχαρώ την πρωτοβουλία του Δήμου, σε συνεργασία με τον ΠΣΑΚ και την ΕΟΚ, να γίνουν αυτοί οι αγώνες στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Είμαστε σίγουροι, ότι όλοι θα απολαύσουν αυτό το τουρνουά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια