Κυπελλούχοι ΑΣΕΘ για το 2015 οι Μηχανικοί-Φωτορεπορτάζ

Σε μια επανάληψη του τελικού της Ευρωλίγκα του 2012 μεταξύ Ολυμπιακού και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οι Μηχανικοί κατάφεραν την ολική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν το Κύπελλο του ΑΣΕΘ για το 2015.




Τι κι αν παρατάχτηκαν με επτά μόνο παίκτες στο γήπεδο λόγω προβλημάτων τραυματισμών και απουσιών απέναντι σε έναν πλήρη αντίπαλο; Τι κι αν βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 21 πόντους στο ημίχρονο (43-22);  Κάνοντας μία καταπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και σκοράροντας 57 πόντους στο διάστημα αυτό κατάφεραν τελικά να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη και να κερδίσουν το τρόπαιο για δεύτερη φορά στα τρία τελευταία χρόνια.

Στο κλειστό της Ευκαρπίας το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Ιπποκράτη να επιβεβαιώνει τον τίτλο του  μεγάλου φαβορί και να προηγείται με 29-10 στο πρώτο δεκάλεπτο, κυριαρχώντας ολοκληρωτικά σε άμυνα και επίθεση. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε πολύ, απλά η αστοχία των γηπεδούχων δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να ξεφύγουν στο σκορ παραπάνω και το ημίχρονο έκλεισε με 43-22. Τίποτα δεν έδειχνε να μπορεί να αλλάξει με δεδομένη την έλλειψη λύσεων της ομάδας των Μηχανικών και την κούραση των παικτών της.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η αλλαγή της άμυνας των Μηχανικών σε μαν του μαν και το πέρασμα του Ρέμπελου στη θέση 4 έφεραν τα πάνω κάτω. Η ομάδα βρήκε λύσεις στην επίθεση από όλους τους παίκτες και κυρίως από τον Βλαχάκη, που απελευθερώθηκε και σκόραρε 13 πόντους στο διάστημα αυτό. Η διαφορά μειωνόταν σταδιακά και 5 λεπτά πριν το τέλος το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με το σκορ στο 69-65.

Η αποβολή του Βλαχάκη με πέντε φάουλ δε στοίχισε στην ομάδα όπως αναμενόταν, αντίθετα ένα καλάθι του Ρέμπελου και ένα τρίποντο – μαχαιριά του Βακάλη έδωσαν το προβάδισμα στους Μηχανικούς με 69-70, τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Δύο συνεχόμενα πολύ κρίσιμα καλάθια του Παπαθανασίου μετέτρεψαν το 71-72 σε 71-76 στα 40’’, μία βολή του Βακάλη έκανε το 73-77 στα 26’’, δύο βολές του Προδρομίδη έφεραν τον Ιπποκράτη σε απόσταση βολής στα 15’’, αλλά το λέι απ οφσάιντ του Βακάλη έδωσε τέλος στην υπόθεση νίκη στα 9’’, καθώς οι γηπεδούχοι δεν ευστόχησαν στο σουτ τριών πόντων που επιχείρησαν μετά.

Από τους νικητές διακρίθηκαν και οι 7, καθώς υπερέβαλαν εαυτό στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βλαχάκης, κυρίαρχος της ρακέτας σε άμυνα και επίθεση σκόραρε 25 πόντους και πήρε πολλά ριμπάουντ. Από κοντά του ο Ρέμπελος με 21 πόντους, έχοντας ηγετική θέση στην αντεπίθεση της ομάδας του και κάνοντας τα πάντα μέσα στο γήπεδο αγωνιζόμενος σε όλες τις θέσεις. Ο Γιαγκόπουλος συμπλήρωσε άλλους 12 πόντους πετυχαίνοντας και 2 «τρελά» τρίποντα, από αυτά που αποτελούν σήμα κατατεθέν του.

Ο Τζίκος οργάνωσε μαεστρικά την ομάδα στην επίθεση για 40 λεπτά, αλλά και σταμάτησε τον Προδρομίδη στην τελευταία περίοδο παίζοντας  καταπληκτική άμυνα. Ο Ζελελίδης είχε αλάνθαστη παρουσία στο τρίτο δεκάλεπτο σε άμυνα και επίθεση, προσφέροντας και 5 κρίσιμους πόντους. Ο Βακάλης πέτυχε τους 6 πόντους του σε κομβικά σημεία και ήταν πολύ καλός αμυντικά στο δεύτερο ημίχρονο και τέλος, ο αρχηγός Παπαθανασίου, ήταν πολύ καλός κάτω από τα δύο καλάθια και ευστόχησε και στα δύο πολύ κρίσιμα σουτ από μέση απόσταση που πήρε στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Από τους ηττημένους ξεχώρισαν ο Προδρομίδης με 23 πόντους, ο Πάγκος με 20 και ο Χουτουμανίδης με 16, ωστόσο συνολικά η γεύση που τους άφησε ο τελικός ήταν πικρή λόγω της κακής εμφάνισης του δευτέρου ημιχρόνου.

Να σημειωθεί επίσης ότι το παιχνίδι διεξήχθη σε άριστο κλίμα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, παρά τη μεγάλη κρισιμότητά του.  Οι νικητές πανηγύρισαν δεόντως την κατάκτηση αυτή ανοίγοντας σαμπάνιες στα αποδυτήρια και τραγουδώντας.

Δεκάλεπτα: 29-10, 43-22, 58-51, 75-79
Διαιτητές: Χατζίδου-Τοκμακίδης
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (Κουμαράς): Μαυρίδης 1, Δρίζης 3(1), Σιόλας, Προδρομίδης 23(1), Θεοχάρης 7(1), Χουτουμανίδης 16, Δαλαμπίρας, Χιτ, Χαλατσάκος, Πάγκος 20(1), Νίκου 5(1).
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (Παπαθανασίου): Τζίκος 3(1), Παπαθανασίου 7, Βακάλης 6(1), Ζελελίδης 5(1), Ρέμπελος 21(2), Βλαχάκης 25, Γιαγκόπουλος 12(2).



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια