Τι έγινε στην σύσκεψη των σωματείων της Α1 γυναικών-Νωρίτερα οι δηλώσεις συμμετοχής και η κλήρωση του πρωταθλήματος-Δύο ξένες αλλά με συναλλαγματική για..σιγουριά-Καταργείται η κατάταξη για τις θέσεις 5-8

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΟΚ η συζήτηση για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων από Τερψιθέα Γλυφάδα και Ιπποκράτη Κω, των οποίων το μέλλον είναι αβέβαιο.






Όπως γράφει το www.sportshero.gr οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ εξήγησαν ότι υπάρχει αλλαγή καταληκτικής ημερομηνίας για τις δηλώσεις συμμετοχής των  σωματείων της Α1 από τις 30 στις 20 Ιουνίου. Αυτό γίνεται για να έχει τα περιθώρια  η επιτροπή πρωταθλήματος να έχει χρόνο για να διερευνήσει τους πιθανούς αντικαταστάτες κάποιων συλλόγων που θα δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής η θα τηρήσουν σιγή ασυρμάτου. Θυμίζουμε ότι ο Ιπποκράτης έχει τρεις συνεχόμενες αναβολές της γενικής συνέλευσης για μεταστέγαση συλλόγου ενώ στην Τερψιθέα το μέλλον είναι τόσο αβέβαιο και σκοτεινό που με τα τωρινά δεδομένα μόνο με θαύμα θα έχουμε ομάδα στην Γλυφάδα.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει ως τα μέσα Ιουλίου. Οι κληρώσεις παραδοσιακά γίνονται τις πρώτες μέρες του εκάστοτε Σεπτέμβρη αλλά για να προλάβουν οι ομάδες βάσει προγράμματος να εκδώσουν αεροπορικά εισιτήρια (ο προγραμματισμός είναι αναγκαίος για χαμηλό κοστολόγιο) μεταφέρθηκαν νωρίτερα.

Επίσης όπως ήταν γνωστό εδώ και καιρό και ανακοινώθηκε και επίσημα  η ΕΟΚ καταστάλαξε στις δύο ξένες αθλήτριες αλλά έβαλε μια  ασφαλιστική δικλείδα που δεν αφήνει περιθώρια για …ταρζανιές όπως έχει συμβεί παλιότερα. Η απόκτηση κάθε αλλοδαπής πέραν του συμβολαίου της στην ΕΟΚ θα συνοδεύεται ως ρήτρα και από μια συναλλαγματική του ύψους του ποσού του συμβολαίου της.

Αν η αλλοδαπή αντικατασταθεί η εκδιωχθεί πριν ολοκληρωθεί η σεζόν και αφήσει οικονομικές εκκρεμότητες το σωματείο, τότε η συναλλαγματική εκπίπτει και όποιος υπογράφει θα έχει κυρώσεις (όχι μόνο οικονομικές) ενώ το σωματείο θα πρέπει να τιμήσει την σφραγίδα του διαφορετικά θα έχει σοβαρές συνέπειες. Εν ολίγοις κανείς δεν θα μπορεί να πάρει ξένη αν δεν έχει πρόθεση να την κρατήσει μέχρι τέλους και το κυριότερο να είναι συνεπής απέναντί της .

Επίσης καταργούνται οριστικά  τα πλέϊ άουτ για την κατάταξη στις θέσεις 5-8 ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα πλέϊ οφ να ξεκινούν από 0-0 και να μην μετράνε τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου. Αυτό πάντως δεν αποφασίστηκε οριστικά απλά υπάρχει θετικό από τα σωματεία και θα τεθεί στα υπόψη της ΕΟΚ με δεδομένο μάλιστα ότι η διάρκεια του πρωταθλήματος συρρικνώνεται αισθητά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια