Ο Κώστας Χατζηχρήστος της ΤΣΣΚΑ στο δυναμικό της GBA

Η Greek Basketball Academy συνεχίζει να καινοτομεί και να προσφέρει παροχές υψηλού επιπέδου στους αθλητές της. Η συνεργασία με το Κέντρο Αθλητικής Προπόνησης και Αποκατάστασης Performance 22 όπου επικεφαλής είναι ο γυμναστής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κώστας Χατζηχρήστος είναι ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.








Ο εκ των κορυφαίων γυμναστών στην Ελλάδα που έχει δώσει μια άλλη διάσταση στο θέμα της εκγύμνασης των αθλητών μπάσκετ μίλησε στην ιστοσελίδα της GBA (www.gbacademy.gr) για τη συνεργασία αυτή αλλά και για το πώς προέκυψε.

«Η γνωριμία μας με την Ακαδημία έγινε μέσω ενός κοινού μας συνεργάτη, του Γιώργου Βίτκα, ο οποίος με έφερε σε επαφή με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. "Προσωπικά γνώριζα για την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στην GBA. Το κοινό μας όραμα για το μπάσκετ μάς ένωσε γιατί βλέπουμε το θέμα της ανάπτυξης και της βελτίωσης των αθλητών από την ίδια οπτική γωνία», τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Η GBA είναι μια ακαδημία με πολλά μέλη όμως καταφέρνει με εξασφαλίσει υψηλή ποιότητα. Παράλληλα φαίνεται πως επικεντρώνεται και σε θέματα οργάνωσης με μία μακροχρόνια προοπτική. Αυτή είναι η ουσία του πράγματος: Βλέπουν το μπάσκετ στην ουσία και όχι για εντυπωσιασμό. Οι ιδρυτές της Ακαδημίας είναι παιδιά που έχουν παίξει στο πιο υψηλό επίπεδο και ενδιαφέρονται για την παραγωγή και βελτίωση των παικτών. Τους ενδιαφέρει η μεθοδική δουλειά αναγνωρίζοντας ότι μέσα από τις καθημερινές επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες έρχεται στο τέλος η επιτυχία. Για όλους αυτούς τους λόγους, διαπιστώνουμε ότι με τη GBA μας ενώνει κοινή φιλοσοφία».

Ο γυμναστής της πρωταθλήτριας Ρωσίας δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του επικεφαλής προπονητή της GBA, Δημήτρη Νικολαΐδη, αποκαλύπτοντας την πρώτη του γνωριμία μαζί του πριν από πολλά χρόνια. «Τον Δημήτρη Νικολαΐδη τον γνώρισα σε ηλικία 16 χρονών στο καμπ του Θόδωρου Ροδόπουλου, στο οποίο συμμετείχα ως αθλητής. Μου είχε κάνει εντύπωση από τότε ο τρόπος δουλειάς του. Έχει δουλέψει με ορισμένους σπουδαίους παίκτες, οι οποίοι αγωνίστηκαν και στην Εθνική ομάδα και είναι ένας από τους κορυφαίους αν όχι ο κορυφαίος προπονητής στην Ελλάδα στην ανάπτυξη και στη βελτίωση των αθλητών μπάσκετ».

Η συνεργασία με την GBA θα είναι αμφίδρομη όπως εξήγησε ο Κώστας Χατζηχρήστος. «Αυτή η συνεργασία θα ξεκινήσει, βάζοντας κάποιες βάσεις στη φιλοσοφία που έχει η καθεμιά από τις δυο πλευρές στον τομέα της αθλητικής βελτίωσης. Η Performance 22 θα παράσχει τεχνογνωσία και από κει και πέρα θα διοργανώσει διάφορες δράσεις όπως καμπς και σεμινάρια. Θα πρόκειται για μια αμφίδρομη σχέση. Εμείς θα παρέχουμε όπως είπα, τεχνογνωσία και θα μαθαίνουμε ταυτόχρονα από τους ανθρώπους της Ακαδημίας πως θα προσαρμόζουμε το πρόγραμμα σ΄ αυτές τις ηλικίες για να δημιουργήσουμε από κοινού το καλύτερο πρόγραμμα αθλητικής βελτίωσης στην Ελλάδα».

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προετοιμάζεται για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας που θα γίνει στη Μαδρίτη (σ.σ. 15-17 Μαΐου και ο Κώστας Χατζηχρήστος ανυπομονεί να ζήσει αυτή την εμπειρία. «Θα είναι το πρώτο φάιναλ φορ στην καριέρα μου σε αντίθεση με τον Δημήτρη Ιτούδη και τον Λεωνίδα Πιστιόλη που είναι βετεράνοι σ΄ αυτές τις διοργανώσεις και θέλω να το χαρώ και να απολαύσω κάθε στιγμή. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο με τον οποίο έχει κυλήσει μέχρι τώρα η χρονιά στη Ρωσία μετά από ένα μικρό διάστημα προσαρμογής. Είναι μια χρονιά με πολλές προκλήσεις για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που θα κορυφωθεί στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης».


Η ρωσική ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, στον οποίο έχει εργαστεί με επιτυχία στο παρελθόν ο Έλληνας γυμναστής αλλά όπως επεσήμανε σε τέτοιους αγώνες δεν χωρούν συναισθηματισμοί. «Το παιχνίδι θα είναι ιδιαίτερο περισσότερο για τον Μίλος και τον Χάινς που έχουν “δεθεί”με τον Ολυμπιακό αλλά εκείνη την ημέρα τα συναισθήματα θα τεθούν στο περιθώριο. Θα είμαστε όλοι 100% με την ΤΣΣΚΑ».  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια