Η Καστοριά κέρδισε το δικαίωμα στην ελπίδα της ανόδου στην Β΄ Εθνική

Μια νίκη που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη, πήρε η Καστοριά, αν την ιστορία βάλουμε στην σκέψη και στο μυαλό μας φέρουμε όλα όσα έγιναν τα καλοκαίρια που μας πέρασαν.







Όπως γράφει στο www.infobasket.gr η Ευα Τοπάλογλου, «οι παίκτες του Γιώργου Σούλιου επικράτησαν του πολύ μαχητικού και αυτή τη φορά Ιωνικού Ιωνίας με 74-71, στον αγώνα μπαράζ που έγινε σήμερα στην Βέροια για την επιλαχούσα θέση ανόδου στην Β΄ Εθνική όσον αφορά τον Βορρά. Έτσι έχουν τον πρώτο λόγο σε περίπτωση που κάποια από τις ομάδες που κέρδισαν την άνοδο τους δηλώσει αδυναμία συμμετοχής.

Άλλωστε, τις χρονιές που μας πέρασαν αυτές που «χαμογέλασαν» και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στην παραπάνω κατηγορία δεν ήταν μόνο οι δύο ομάδες που κέρδισαν απευθείας εισιτήριο ανόδου αλλά και η μια ή σε κάποιες περιπτώσεις και οι δύο που έπαιξαν μπαράζ για να διεκδικήσουν τις δικές τους ελπίδες. Έστω και αν χρειάστηκε να περιμένουν αρκετά, την «μοίρα» τους για να μάθουν (μέσα καλοκαιριού). Η ευχάριστη αυτή εξέλιξη έχει κατά κάποιο τρόπο δημιουργήσει ένα θετικό προηγούμενο δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους παίκτες του Γιώργου Σούλιου να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το «αύριο» και αυτό φάνηκε και στους έντονους πανηγυρισμούς όλων στο μεγάλο φινάλε.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Καστοριά ξεκίνησε καλά με τον Ιωνικό όμως γρήγορα να επιστρέφει και μάλιστα σιγά- σιγά να δημιουργεί μια διαφορά που έφτασε μέχρι και τους 16 πόντους! Όμως από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου οι (τυπικά)γηπεδούχοι βελτίωσαν σε μεγάλο βαθμό την άμυνα τους, «ροκάνισαν» την διαφορά και στο τέλος κατάφεραν να πάρουν και την νίκη και να κάμψουν την αντίσταση των παικτών του Ιωνικού που πάλεψαν σκληρά ως το φινάλε.


Δεκάλεπτα: 22-20, 36-39, 53-58, 74-71
ΚΑΣΤΟΡΙΑ(Σούλιος): Δαραβίγκας 3 (1), Λέκκος Γ, Δίτσιος, Γυμνόπουλος 11 (2), Τεπετίδης 10, Πανταζής 3, Ντάλης 13, Τασιούδης 6, Αντωνιάδης 23 (5), Τσαούσης, Μπασακίρος, Κόκκουρας 4, Κρανιάς.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΑΣ (Μπαξεβάνης): Ρούζιος 6, Παναγιώτου 14 (2), Τερσενίδης 16, Ζειμπέκης 5 (1), Παπαβασιλείου 3 (1), Φλιάτης Γιάννης 17 (2), Φλιάτης Γιώργος 4, Ακριτίδης 6.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια