Κρητικού: «Κομμάτι της ζωής μου η Νίκη Λευκάδας»

Η αρχηγός της Νίκης Λευκάδας, Δήμητρα Κρητικού, δηλώνει υπερήφανη γι’ αυτά που πέτυχε η ομάδα, της οποίας αποτελεί μέλος από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της.






Η γκαρντ της λευκαδίτικης ομάδας μίλησε στην εφημερίδα «Τα Νέα της Λευκάδας» και στον  Γιώργο Δευτεραίο, για την σεζόν-όνειρο που έφερε την άνοδο, θυμάται μαζί μας την στιγμή που της φάνηκε «αιώνας», αποκαλύπτει την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τα σουτ τριών πόντων, ενώ κάνει αναφορά και στο πως θα πρέπει να είναι η Νίκη της Α1:

Που αποδίδεις την επιτυχία; Ποιο ήταν το στοιχείο «κλειδί» που βοήθησε στην επίτευξη του στόχου;

«Η επιτυχία ήρθε μέσα από την προπόνηση. Από τον Αύγουστο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος δουλέψαμε σκληρά όλοι μαζί μέσα και έξω από το γήπεδο. Οι προπονητές μας, μας ετοίμαζαν για το κάθε παιχνίδι όσο καλύτερα γινόταν σαν να ήταν τελικός. Οι κοπέλες μεταξύ μας είχαμε καλή χημεία όχι μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω. Ήμασταν όλοι μαζί αυτό που λένε οικογένεια».

Πηγαίνοντας βήμα βήμα στα έξι χρόνια παρουσίας στην Α2, η Νίκη πέτυχε αυτό που κάποτε έμοιαζε ακατόρθωτο. Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, τι κρατάς απ’ όλη αυτή την πορεία, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό;

«Η κάθε χρόνια ήταν ξεχωριστή. Κάθε μία για τον δικό της λόγο. Ανεβήκαμε ένα ένα τα σκαλοπάτια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όμως, την πρώτη χρονιά που θέλαμε τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι, αλλά θέλαμε και το αποτέλεσμα από έναν άλλον αγώνα, για να μείνουμε κατηγορία. Τελείωσε το παιχνίδι μας αλλά το άλλο παιχνίδι ήθελε ενάμιση λεπτό ακόμη για να ολοκληρωθεί. Εκείνο το ενάμιση λεπτό δεν περνούσε με τίποτα, μου φάνηκε αιώνας».

Είσαι η αρχηγός της ομάδας, από τις παλαιότερες παίκτριες αυτού του συνόλου, με παρουσία συνεχής και αδιάλειπτη. Η συμβουλή σου στις νεάνιδες, στις κορασίδες και γενικά στα κορίτσια που ακολουθούν ποια είναι;

«Είμαι από την πρώτη μέρα που υπάρχει η ομάδα, δεν έλειψα ούτε μέρα. Ήταν δύσκολο σε συνδυασμό με την δουλειά μου, θυσίασα και στερήθηκα πράγματα, αλλά η αμοιβή έρχεται πάντα στο τέλος. Έχω να πω στα κορίτσια πως ό,τι αγαπάμε το κυνηγάμε και προσπαθούμε για το καλύτερο. Όλα στη ζωή γίνονται με κόπο, θέληση, θυσίες και προπόνηση. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει μόνο δεν θέλω».

Έχεις μια ιδιαίτερη έφεση στο να σκοράρεις έξω από τα 6,75. Υπάρχει κάποιο μυστικό ή είναι απλά και μόνο θέμα προπόνησης;

«Πρέπει να σας πω ότι έχω πρεσβυωπία και δεν βλέπω καλά από κοντά (σ.σ. η απάντηση συνοδεύεται από πολλά χαμόγελα)».

Ποιες είναι οι σκέψεις που κάνεις για την πρώτη παρουσία στην Α1; Στην λήξη της επόμενης σεζόν με τι θα είσαι ευχαριστημένη σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο;


«Θέλω να έχουμε μια ομάδα ανταγωνιστική και να έρχεται όσο γίνεται περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Η γεμάτη κερκίδα μεταμορφώνει μια ομάδα. Προσωπικά θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ, γιατί είναι ένα κομμάτι της ζωής μου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια