Ένα απόγευμα με το Γιώργο Τσαλμπούρη στις ακαδημίες Πιερικού Αρχέλαου-Φωτορεπορτάζ

Ο Γιώργος Τσαλμπoύρης επισκέφθηκε την προπόνηση των ακαδημιών του Πιερικού Αρχέλαου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πρώην προπονητές, συναθλητές αλλά και με νεαρούς αθλητές του συλλόγου και να μοιραστεί μαζί τους τις εμπειρίες του από τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα του NCAA με την ομάδα του φημισμένου πανεπιστημίου IOWA STATE.




Ο Γιώργος Τσαλμπούρης αφού συνομίλησε με τα παιδιά της ακαδημίας συμμετείχε μαζί τους στην προπόνηση ενώ αργότερα τους μοίρασε δώρα, αναμνηστικά και υπέγραψε αυτόγραφα.

Ο διεθνής καλαθοσφαιριστής προχώρησε στις εξής δηλώσεις: «Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος και συγκινημένος που βρίσκομαι και πάλι σε γνώριμα μέρη και συγκεκριμένα κοντά στην ομάδα όπου έμαθα τα βασικά του αθλήματος και με ανθρώπους που με βοήθησαν πάρα πολύ. Θεωρώ τον Πιερικό Αρχέλαο ως τη δεύτερη οικογένειά μου και εύχομαι να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών εξακολουθώντας να είναι από τους σημαντικότερους συλλόγους παραγωγής ταλέντων στη χώρα μας».

Ο υπεύθυνος των ακαδημιών του Πιερικού Αρχέλαου Δάμης Χρυσίδης δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά και μας τιμά ιδιαίτερα πως ο Γιώργος μας επισκέφθηκε με την πρώτη ευκαιρία και εξακολουθεί να θεωρεί τον Πιερικό Αρχέλαο ως τη δεύτερη οικογένειά του. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του και  φυσικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων στο οποίο θα λάβει μέρος με την εθνική ομάδα της χώρας μας στις 27 Ιουνίου».

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης θα ενσωματωθεί στις 25 Μαΐου στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας εφήβων και θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης από  27 Ιουνίου ως 5 Ιουλίου. Ο Πιερικός Αρχέλαος του εύχεται καλή επιτυχία!

Ποιος είναι ο Γιώργος Τσαλμπούρης

Αναδείχθηκε στον Πιερικό/Αρχέλαο, αλλά πλέον, κατοικοεδρεύει στις ΗΠΑ. Αποφάσισε να ταξιδέψει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και να αγωνιστεί στο Κολέγιο του Άιοβα Στέιτ. Ο φέρελπις νεαρός, τον οποίο τσέκαραν από κοντά οι «αιώνιοι», αλλά και ο Άρης, έχει γεννηθεί στις 22 Ιουνίου του 1996 κι έχει ύψος 2,15 μέτρα. Ο 18χρονος ύψους 2.15 φόργουορντ του Πιερικού ήταν «μήλον της έριδος» για πολλά πανεπιστήμια στις ΗΠΑ (ανάμεσα τους και οι πρωταθλητές του NCAA, Uconn του Κονέκτικατ).

Ο νεαρός Έλληνας σέντερ αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες, αφού συνδυάζει μεγάλο ύψος, με πλαστικότητα στις κινήσεις. Παράλληλα, έχει πολύ καλό μακρινό σουτ,  κι ένα στιλ που παραπέμπει στον Γκρεγκόρ Φούτσκα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ήταν σίγουρο πώς θα τραβήξει την προσοχή πολλών κολεγίων, με τους «Κυκλώνες» να είναι τελικά εκείνοι που τον έκαναν δικό τους.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια