Στην προπόνηση της GBA ο Τσαρτσαρής

«Παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι», χαρακτήρισε την Greek Basketball Academy ο Κώστας Τσαρτσαρής.













Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, ο πρώην διεθνής παίκτης αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση του Λάζαρου Παπαδόπουλου και έδωσε το «παρών» σε μια από τις προπονήσεις της Ακαδημίας.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της GBA (www.gbacademy.gr) ο παλιός συμπαίκτης του Λάζαρου δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στην Ακαδημία. «Είναι παράδειγμα προς μίμηση ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί και δουλεύει η GBA. Έχουν κάνει πολλά πράγματα για τα παιδιά. Αυτό που είδα ήταν ένα ολοκληρωμένο «πακέτο» και θα έχω να λέω», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Μου έκανε ιδιαίτερη και ευχάριστη εντύπωση η οργάνωση της Ακαδημίας, το πολύ καλό κλίμα που επικρατούσε εντός κι εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Ακόμη ο επαγγελματισμός όλων, προπονητών και παικτών παρότι οι αθλητές είναι πολύ μικροί σε ηλικία. Είναι κάτι που δύσκολα το συναντάς. Επίσης, το πάθος του Λάζαρου Παπαδόπουλου για την Ακαδημία που έχει δημιουργήσει αλλά και οι γνώσεις του κόουτς Νικολαΐδη».

Ο Τσαρτσαρής είχε ακούσει πολλά για τη δουλειά και τις γνώσεις του Δημήτρη Νικολαΐδη όμως κατά την επίσκεψη του στην προπόνηση της GBA είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δια ζώσης τον τρόπο, με τον οποίο δουλεύει. «Είχα την ευκαιρία να δω ένα μικρό δείγμα της δουλειάς του γιατί η προπονητική απλώνεται σε ένα μεγάλο φάσμα. Απ' αυτά που είδα πρόκειται για έναν προπονητή που γνωρίζει πολύ καλά την λεπτομέρεια και ξέρει πως να τη μεταδώσει. Η πειθαρχία που επιζητά είναι κι αυτή πολύ σημαντική γιατί σε ένα ομαδικό άθλημα όπως είναι το μπάσκετ τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτή. Έχει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα και αποπνέει μια ηρεμία».

Η GBA χρόνο με τον χρόνο «μεγαλώνει», προσελκύοντας ολοένα και περισσότερα παιδιά κι όπως τόνισε ο πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού και του Περιστερίου αυτό δεν συμβαίνει συμπτωματικά. «Αυτό σημαίνει πως ο κόσμος και οι γονείς αναγνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται. Επιβραβεύεται η πολύ καλή και μεθοδική δουλειά που γίνεται από την ημέρα που δημιουργήθηκε η Ακαδημία.


Είναι πολύ σκληρός ο χώρος αλλά επειδή γνωρίζω πολύ καλά τον Λάζαρο και απ' όσα μου είπε, θέλει συνεχώς να βελτιώνεται η Ακαδημία. Έχει καινούργιες ιδέες και προσπαθεί να προσθέτει πράγματα προκειμένου να είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό. Στόχος του είναι να δημιουργεί πρώτα απ' όλα χαρακτήρες και μετά αθλητές, κάτι το οποίο χρειάζεται όχι μόνο ο αθλητισμός αλλά και η κοινωνία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια