Έιβερι: «Χωρίς καρδιά, δεν έχεις τύχη»

Η αγωνιστική άνοδος της Νίκι Έιβερι στο β' ημίχρονο του δεύτερου τελικού με το Ελληνικό, έπαιξε σημαντικό ρόλο στον «άσο» του Παναθηναϊκού. Η ομογενής γκαρντ μίλησε στο Sport24.gr για το πάθος, που παίζει πάντα μείζονα ρόλο σε ένα παιχνίδι.










Αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει το Ελληνικό φέτος και να το βγάλει εκτός στόχων, αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Αποδεδειγμένα! Οι «πράσινες» κέρδισαν με 60-56 στον δεύτερο τελικό της Α1 Γυναικών και έχουν μπροστά τους μία -τελευταία- ευκαιρία για να επιστρέψουν στον θρόνο του Πρωταθλητή Ελλάδος. Το Σάββατο (25/4, 14:00) στην Αργυρούπολη.

Η ομάδα του Πέτρου Πρέκα έκανε το 2/2 εντός έδρας απέναντι στις «μπλε», αλλά αυτό δεν αρκεί για να κατακτηθεί ο τίτλος. Για την ακρίβεια, θα πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα σε σχέση με τα παιχνίδια που προηγήθηκαν στο ίδιο γήπεδο και έφεραν δύο βαριές ήττες (79-61 και 71-46).

Η Νίκι Έιβερι τόνισε στο Sport24.gr πως το «διπλό» θα έρθει μόνο αν «έχουμε την ίδια ένταση και ενέργεια. Πρέπει να παίξουμε με καρδιά. Ξέρεις υπάρχει ένα μότο του Λε Μπρον Τζέιμς που λέει «no heart, no chance» (=χωρίς καρδιά δεν έχεις τύχη). Αυτό ισχύει για το πέμπτο παιχνίδι».

Όταν κλήθηκε να εξηγήσει γιατί ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται τόσο διαφορετικός μακριά από τη Λεωφόρο, αυτό που είχε να πει ήταν ότι «εδώ (σ.σ.: στη Λεωφόρο) έχουμε τους οπαδούς μαζί μας. Όταν παίζουμε στη Λεωφόρο έχουμε το αίσθημα της ευθύνης, για να πάρουμε τη νίκη. Δεν γίνεται να χάνουμε στην έδρα μας».

Όσο για τα στοιχεία που έφεραν τη νίκη και την ισοφάριση (2-2) στη σειρά των τελικών; «Παίξαμε με καρδιά και πάθος μέχρι το τέλος του αγώνα", δήλωσε αρχικά η πλεϊμέικερ του Παναθηναϊκού, για να συνεχίσει λέγοντας: «Ήμασταν πολύ καλές στην άμυνα, περιορίσαμε αρκετά τα ατού του Ελληνικού. Κι όταν φτιάξαμε λίγο τα ποσοστά μας στην επίθεση, καταφέραμε να πάρουμε το προβάδισμα».


Για το τέλος, είχε να πει ότι «οι παίκτριες του Ελληνικού έχουν την πίεση πλέον. Θα πρέπει να παίξουμε σκληρά, για να μεγαλώσουμε μέσα στη διάρκεια της αναμέτρησης το άγχος που λογικά θα έχουν».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια