Η τελετή Έναρξης στο Πανελλήνιο Εφήβων

Η τελετή έναρξης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πτολεμαϊδας, μετά το τέλος των δύο πρώτων αναμετρήσεων της πρεμιέρας και πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.










Το γήπεδο της πόλης γέμισε και χειροκρότησε θερμά τις έξι ομάδες, τις οποίες καλωσόρισαν ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ, Λάζαρος Σαββίδης, ο Δήμαρχος Εορδαίας, Σάββας Ζαμανίδης και ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης.

Λάζαρος Σαββίδης (πρόεδρος ΕΚΑΣΔΥΜ): "Έγινε ένας μεγάλος αγώνας από πολλούς ανθρώπους για να κάνουμε αυτή τη διοργάνωση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη ΔΕΗ , την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Εορδαίας και την τοπική ομάδα, αλλά και όλους εσάς που είστε εδώ για να παρακολουθήσουμε τους αγώνες. Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες".

Σάββας Ζαμανίδης (Δήμαρχος Εορδαίας): "Εκ μέρους του Δήμου Εορδαίας θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΚ για την επιλογή της διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην πόλη της Πτολεμαϊδας. Και την τοπική ομάδα και όσους συνέβαλλαν στη διοργάνωση αυτού του πρωταθλήματος στην πόλη μας. Θα ήθελα να καλωσορίσω τους επισκέπτες, τους αθλητές των ομάδων που είναι η ελπίδα για την πρόοδο για τη συνέχεια και για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες του μπάσκετ. Είστε το μέλλον μιας μεγάλης ιστορίας της χώρας μας για τον αθλητισμό. Η Καρδιά του μπάσκετ είναι η Πτολεμαϊδα αυτές τις μέρες και ως Δήμος δίπλα σε κάθε τέτοια εκδήλωση. Καλή επιτυχία στη διοργάνωση, η οποία φαίνεται ότι είναι άψογη και καλή επιτυχία στις ομάδες με την ευχή το πνεύμα του αθλητισμού να φανεί ότι στην Πτολεμαϊδα είναι σε υψηλό επίπεδο. Όλοι θέλουμε να χειροκροτήσουμε την καλύτερη ομάδα και να χαρούμε αυτές τις μέρες μπάσκετ όλοι οι πολίτες της Πτολεμαϊδας".

Αριστείδης Γολέμης (Αντιπρόεδρος ΕΟΚ): "Είστε οι έξι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, είστε το μάλλον των μεγάλων εθνικών ομάδων, που τόσα χρόνια πρωταγωνιστούν στο παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό στερέωμα. Η Ελλάδα διακρίνεται πολλά χρόνια. Θα θέλαμε να γίνει μια πολύ καλή διοργάνωση, ο καλύτερος να κερδίσει, αλλά και ο τελευταίος δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι είναι η έκτη καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Το γήπεδο είναι γεμάτο, αλλά όχι τόσο μεγάλο για τέτοιες διοργανώσεις. Οπότε, παρακαλώ τις αρχές να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα μεγαλύτερο γήπεδο, να μαζεύουμε περισσότερα παιδιά κοντά στο μπάσκετ, γιατί το μόνο που διασώζει τη χώρα μας είναι ο αθλητισμός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο της πόλης, τον Περιφερειάρχη και τη ΔΕΗ που έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον, μας κάλυψε το μεγαλύτερο κομμάτι των εξόδων και πήραμε και μια υπόσχεση ότι όλες οι διοργανώσεις που θα γίνονται εδώ το κόστος θα αναλαμβάνει η ΔΕΗ".

Η ΔΕΗ ΑΕ στηρίζει ενεργά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Εφήβων (Πτολεμαϊδα 2015)

Ένας από τους κύριους σκοπούς της ΔΕΗ είναι η πραγματοποίηση κοινωφελούς χαρακτήρα δράσεων σε περιοχές έντονης δραστηριοποίησής της, συμβάλλοντας, μεταξύ άλλων, στην υποστήριξη σημαντικών αθλητικών αγώνων.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πολύ μεγάλη η τιμή για τη ΔΕΗ να συμβάλλει ενεργά στην πραγματοποίηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Εφήβων που διεξάγεται φέτος στην Πτολεμαϊδα, περιοχή με την οποία έχει μακρές σχέσεις εποικοδομητικής συνεργασίας.

Μέσω αυτής της υποστήριξης η ΔΕΗ προσβλέπει στην προβολή και ανάπτυξη του αθλητισμού μεταξύ των παιδιών και των νέων της περιοχής και της Ελλάδας γενικότερα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των αθλητικών ιδεωδών σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα.

Το άθλημα της καλαθοσφαίρισης έχει προσφέρει πολλές διεθνείς διακρίσεις στη χώρα μας και μεγάλες συγκινήσεις στους φιλάθλους.

Μέσα από τη διεξαγωγή των αγώνων η ΔΕΗ στοχεύει και στην τουριστική προβολή της Δυτικής Μακεδονίας, αναδεικνύοντας το μοναδικό κάλλος, τις τουριστικές υποδομές και τις μεγάλες δυνατότητες φιλοξενίας, που διαθέτει για πραγματοποίηση αγώνων διεθνών προδιαγραφών.


Επίσης, αναδεικνύεται η μοναδική συμβολή των λιγνιτοπαραγωγών περιοχών και της ΔΕΗ για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια