Κεσαπίδης: «Από τις μεγαλύτερες ακαδημίες της Ελλάδας ο Εσπερος Πάτρας»

Δύο χρόνια απουσίασε ο Έσπερος ΑΟΠΑ από τη Β' Εθνική, αφού χθες κέρδισε το Χαλάνδρι (95-55) εξασφαλίζοντας την επιστροφή του στην τρίτη τη τάξει κατηγορία. Οι Πατρινοί ξεκίνησαν με άλλους στόχους το καλοκαίρι, αλλά στην πορεία της χρονιάς είδαν πως έχουν τα φόντα να διεκδικήσουν την άνοδο.







Κάτι που κατάφεραν, με τον κόουτς Ανδρέα Κεσαπίδη να μιλά στο Sport24.gr για τους λόγους που έφεραν τον Έσπερο ΑΟΠΑ στη Β' Εθνική. Πριν απ όλα όμως, αναφέρθηκε στην επιλογή του να αφήσει τον Άρη (σ.σ.: εργάστηκε για αρκετά χρόνια στα τμήματα υποδομής των «κιτρίνων») για να μετακομίσει στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

«Θεωρώ πως η προπονητική δεν έχει ρίσκα, αλλά επιλογές. Είχε κλείσει τον κύκλο μου στον Άρη. Ο Έσπερος ΑΟΠΑ ήταν το κατάλληλο σωματείο για να κάνω το επόμενο βήμα. Νομίζω ότι δικαιωθήκαμε όλοι από αυτή την επιλογή», σχολίασε αρχικά ο προπονητής των Πατρινών, πριν αναφερθεί στο άγχος που (δεν) υπήρχε σχετικά με την άνοδο.

Ο λόγος είχε να κάνει με το γεγονός πως «θέλαμε να στηρίξουμε τα νέα παιδιά που έχει η ομάδα. Παιχνίδι με το παιχνίδι, μπήκαν κάποιες σκέψεις στο μυαλό μας σχετικά με την άνοδο. Στην πορεία της χρονιάς τροποποιήθηκαν τα πράγματα, όσον αφορά το τι θέλουμε να πετύχουμε σε βαθμολογικό επίπεδο. Ο μοναδικός στόχος που είχε τεθεί εξ αρχής ήταν να αλλάξουμε νοοτροπία στον τρόπο δουλειάς».

Με την ομάδα να πανηγυρίζει την επιστροφή στη Β' Εθνική, η διοίκηση αποφάσισε να επιβραβεύσει άμεσα τον πρωτομάστορα της επιτυχίας. Δεν πέρασαν παρά μερικά λεπτά από τη νίκη επί του Χαλανδρίου, όταν οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για να συνεχίσουν μαζί για έναν ακόμη χρόνο.

Κάτι που, όπως είναι λογικό, δίνει νέα κίνητρα στον Ανδρέα Κεσαπίδη: «Θέλω να ακολουθήσω την άνοδο του Εσπέρου ΑΟΠΑ και να τον βοηθήσω. Η δουλειά μας είναι τέτοια βέβαια, που δεν μπορείς να κάνεις μακρινά σχέδια. Κοιτάς το επόμενο βήμα. Αυτό είναι να είμαστε στη Β' Εθνική και να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Ο Άρης και το μάθημα για τον Έσπερο ΑΟΠΑ

Το ρόστερ έχει πολλά νεαρά παιδιά, με κάποια εξ αυτών να έχουν ήδη ξεχωρίσει. Όπως για παράδειγμα ο Νίκος Δίπλαρος, που πέρσι αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Εφήβων που διεξήχθη στο Ντουμπάι. Πέραν αυτού όμως, το ταλέντο δείχνει να είναι αρκετό προκειμένου ο Έσπερος ΑΟΠΑ να έχει μία βάση παικτών για αρκετά ακόμη χρόνια.

Αυτό που είχε να πει ο κόουτς για την εξελικτική διαδικασία στον σύλλογο ήταν πως «ο δρόμος και ο τρόπος είναι ένας, η δουλειά. Ειδικά όταν υπάρχει η πρώτη ύλη. Αν ακολουθήσουν και πιστέψουν στο πλάνο, μπορούν αυτά τα παιδιά να κάνουν το επόμενο βήμα», πριν επισημάνει πως στον Έσπερο ΑΟΠΑ, «υπάρχει η υποδομή. Είναι από τις μεγαλύτερες ακαδημίες της χώρας. Δεν είναι στη φιλοσοφία του συλλόγου να μπει σε μεταγραφές σε μικρές ηλικίες. Στόχος είναι τα παιδιά που ξεκινάνε από τον Έσπερο ΑΟΠΑ να παίξουν στην ανδρική ομάδα. Αυτό θέλουμε να έρθει μόνο με τα δικά μας παιδιά. Έτσι έγινε γνωστός ο σύλλογος, μέσα από την παρουσία του σε Πανελλήνια πρωταθλήματα».

Του πάει η Πάτρα

Πριν ολοκληρώσει αυτά που είχε να πει, ο Ανδρέας Κεσαπίδης αναφέρθηκε σε κάτι ακόμη. Την Πάτρα, που του ταιριάζει. Βλέπετε, πριν δύο χρόνια είχε στεφθεί Πρωταθλητής Ελλάδος με την εφηβική ομάδα του Άρη (στην οποία αγωνίζονταν -μεταξύ άλλων- οι Λευτέρης Μποχωρίδης και Σάσα Βεζένκοφ), στο ίδιο γήπεδο όπου χθες πανηγύρισε την άνοδο στη Β' Εθνική. Οπότε είχε να πει ότι «είναι μία πόλη που είχα παίξει ως παίκτης σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, έχω κοουτσάρει. Είναι το δεύτερο σπίτι μου», ενώ κατέληξε λέγοντας πως «η εμπειρία μου από τον Άρη, με βοήθησε πολύ. Ήταν ένας μπούσουλας για όσα θα συναντούσα εδώ το περασμένο καλοκαίρι».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια