Ο Αλέκος Κοντοβουνίσιος στο Μουσείο της ΧΑΝΘ

Μια μεγάλη μορφή του Ελληνικού μπάσκετ, τον Αλέκο Κοντοβουνίσιο, βετεράνο διεθνή καλαθοσφαιριστή του Παγκρατίου και του Τρίτωνα φιλοξένησε στο Μουσείο της η ΧΑΝΘ.










Ο Αλέκος Κοντοβουνίσιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937, ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ σε ηλικία 15 ετών και εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους γκάρντ της εποχής φορώντας την φανέλα του Παγκρατίου (που ήταν και η μεγάλη του αγάπη) και του Τρίτωνα. Αγωνίσθηκε στην Α΄ Εθνική για εννέα χρόνια (171 παιχνίδια με 1.699 πόντους) και έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο «ζογκλέρ» εξαιτίας των εκπληκτικών του ασίστ και του καλού χειρισμού της μπάλας. Φόρεσε την φανέλα με το εθνόσημο από το 1959 μέχρι το 1967 ενώ διετέλεσε και αρχηγός της(με 67 συμμετοχές και 188 πόντους).

Αναφερόμενος στις εντυπώσεις του από την επίσκεψη του στο Μουσείο, ο Αλέκος Κοντοβουνίσιος (που ξεναγήθηκε από τον Γιωργή Μπουσβάρο) μεταξύ άλλων έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών της ΧΑΝΘ τα εξής:

«Μπράβο στη ΧΑΝΘ για την έμπνευση του Μουσείου, κάτι που δεν έκανε η πολιτεία. Έμεινα ενθουσιασμένος γιατί κανένας δεν λέει την πραγματική ιστορία του μπάσκετμπολ. Εύχομαι να γίνουν μερικά έργα που δεν έχουν τελειώσει. Με πολύ αγάπη και συγκίνηση».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια