«Ερυθρόλευκες» αναμνήσεις από το Νέστορα

Τα πολύ όμορφα αφιερώματα στις Ιστορικές ομάδες της Θεσσαλονίκης συνεχίζονται από το http://www.eurohoops.net και τον Γιώργο Μπακόλα με τη σημερινή αναφορά στο Νέστορα την οποία αναδημοσιεύουμε:

Το χθες: Η ομάδα του Νέστορα ιδρύθηκε το 1966 κάνοντας το ντεμπούτο της στο χώρο του μπάσκετ από τα τοπικά πρωταθλήματα της Θεσσαλονίκης. Το 1982 έφτασε ένα βήμα πριν από την πρόκριση στην Α’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της, ωστόσο η ήττα από τον Πιερικό με 57-61 στο μπαράζ ανόδου που διεξήχθη τον Απρίλιο στη Λάρισα τής στέρησε αυτή την ευκαιρία.

Από την ομάδα του Νέστορα ξεκίνησαν την πορεία τους στο χώρο του μπάσκετ παίκτες όπως οι: Μανόλης Σουανίδης, Νίκος Παναγιωτίδης, Άγγελος Κατσίβελης, Αλέξης Μπακόπουλος, Χρήστος Κουντουράκης, Γιάννης Γάκης και Βασίλης Αγγέλης, ενώ με την ερυθρόλευκη φανέλα ολοκλήρωσε την καριέρα του ο Δημήτρης Καρατζουλίδης.

Ο μακεδονικός σύλλογος έχει συνδέσει το όνομά του με τον πρώτο μηδενισμό που έχει καταγραφεί στην Α2, καθώς τη σεζόν 1990-91 επικράτησε του Αμαρουσίου με 2-0 στα χαρτιά επειδή οι άνθρωποι της αθηναϊκής ομάδας δεν είχαν μαζί τους τα δελτία των παικτών. Επί σειρά ετών, εξάλλου, διετέλεσε προπονητής ο Νίκος Κεραμέας.

Η πτώση: Το 1996 κι ενώ ο Νέστορας έχει συμπληρώσει 6 παρουσίες στην Α2, αρχίζει η πτωτική πορεία, καθώς υποβιβάζεται στη Β’ Κατηγορία, την οποία και αποχαιρετά αμέσως, αφού δεν καταφέρνει να πετύχει ούτε μία νίκη! Το 2000 η ομάδα πέφτει για πρώτη φορά στις τοπικές κατηγόριες (Α’ ΕΚΑΣΘ).

Το σήμερα: Φέτος οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονται στον τρίτο όμιλο της Γ1 ΕΚΑΣΘ (έδρα το κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας), δίνοντας βάση στα τμήματα υποδομής. Προς το παρόν τουλάχιστον ο σύλλογος συνεχίζει να λειτουργεί σε ερασιτεχνικό επίπεδο με τα οικονομικά ανοίγματα να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια