Προβάδισμα τίτλου στην Α1 γυναικών για το Ελληνικό

Το Ελληνικό με «όπλο» του την άμυνα, έδωσε χαρακτήρα θριάμβου στο πρώτο ματς των τελικών κόντρα στον Παναθηναϊκό, επικρατώντας με 71-46 για το 2-1 στην σειρά, παίρνοντας προβάδισμα τίτλου για στην φετινή Α1 Γυναικών.





Εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γεμάτο κλειστό της Αργυρούπολης, με αρκετούς φίλους του Παναθηναϊκού να δίνουν ώθηση στην ομάδα τους. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά την Τετάρτη στην Λεωφόρο.

Όπως γράφει το www.superbasket.gr το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και για τις δύο ομάδες, οι οποίες συμβάδιζαν στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός έβρισκε λύσεις στην επίθεση κυρίως μέσω της εξαιρετικής Έιβερι, η οποία είχε 10 πόντους μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Τα επιθετικά ριμπάουντ κρατούσαν το Ελληνικό σε θέση ισχύος και στο 10’ προηγούνταν με 22-17.

Στην δεύτερη περίοδο το Ελληνικό πίεσε περισσότερο στην άμυνα, η Μπόνη κατάφερε να βγάλει εκτός ρυθμού την Έιβερι και αυτό βοήθησε τις γηπεδούχες να αρχίσουν να ανοίγουν την διαφορά στο σκορ, η οποία στο 18’ έφτασε στο +10 (35-25), που ήταν και στο σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πιέσει περισσότερο αλλά ήταν δύσκολο να καλύψει την διαφορά, καθώς το Ελληνικό συνέχιζε να ελέγχει το παιχνίδι. Στο 26ο λεπτό η ομάδα της Καπογιάννη είχε προηγηθεί με 47-31 και φαινόταν πως «καθάριζε» σιγά σιγά το παιχνίδι, καθώς κάθε προσπάθεια των «πρασίνων» να μειώσει, έβρισκε απαντήσεις από τις γηπεδούχες, που στο 30’ ήταν μπροστά στο σκορ με 54-35.

Με την Ολιβερ να έχει μείνει στα «χαμηλά» ο Παναθηναϊκός δεν φαινόταν ικανός να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα, τα ποσοστά του μετά το πρώτο δεκάλεπτο «έπεσαν» και το Ελληνικό εκμεταλλευόμενο τα λάθη των φιλοξενουμένων και «χτυπώντας» με αιφνιδιασμούς, παρέμενε σταθερά σε θέση οδηγού.  Το Ελληνικό με «όπλο» του την άμυνα έδωσε στο ματς διαδικαστικό χαρακτήρα στο τελευταίο δεκάλεπτο και έφτασε τελικά στη νίκη με 71-46.

Δεκάλεπτα: 22-17, 35-25, 54-35, 71-46
Διαιτητές: Σκούτας-Διμπινούδης
ΕΛΛΗΝΙΚΟ (Καπογιάννη): Γκοτζή 4, Σταμάτη 5 (1), Καλογήρου 6 (1), Κοσμά 9 (1), Παπαμιχαήλ 6 (9ρ), Μπαλτά 6 (2), Χαλιβέρα 12 (3), Τζόνσον 12 (10ρ), Μπόνη 11, Φουράκη Β., Φουράκη Σ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρέκας): Καλέντζου 3 (1), Δανούση 2, Αυτζή 7 (2), Καλημέρη, Κόνιαλη 2, Ολιβερ 8 (11ρ), Σλούκα 4, Έιβερι 17 (3), Γλυνιαδάκη, Κυριακοπούλου 3.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια