Αφιέρωμα της Αrena Press στις γυναίκες της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου-Τι δήλωσαν παίκτριες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση

Ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα με συνεντεύξεις δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα Αrena Press με ρεπορτάζ του Πάρη Τρικαλιώτη, για την ομάδα των γυναικών της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου στο οποίο αναφέρονται τα εξής:






Τα κορίτσια της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου μας έκαναν όλους περήφανους! Η συμμετοχή τους στο Final Four του κυπέλλου Ελλάδας και ακόμα περισσότερο η ηρωική προσπάθειά τους στον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στην εμπειρότερη και ποιοτικότερη ομάδα του Ελληνικού, «φώναξε» πως το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης παραμένει δυνατό! Έστω και αν δεν είναι μία από τις ιστορικές ομάδες της πόλης, η Αναγέννηση έδειξε πως ένας σύλλογος, που αποπνέει υγεία, σωστή οργάνωση και λειτουργία, μπορεί να μπει στον δρόμο των επιτυχιών και το κυριότερο, να συνεχίσει να βαδίζει προς αυτήν την κατεύθυνση.  

Η ικανοποίηση και η χαρά ήταν έκδηλες στα μάτια και τα πρόσωπα όλων των παικτριών, οι οποίες κατέθεσαν και την «ψυχή» τους στο παρκέ του κλειστού της Γλυφάδας, προσπαθώντας να φέρουν για πρώτη φορά την «κούπα» στη Μακεδονία, μετά το 1997 και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

«Μαέστρος» των «πρασίνων» η Ελένη Καφαντάρη, που διεύθυνε εξαιρετικά την «ορχήστρα» της, όμως, όπως παραδέχεται και η ίδια στο τέλος, ξέφυγε μια… νότα.   «Από τη στιγμή που περάσαμε στον τελικό ήμασταν υπερευχαριστημένες και προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Ξέραμε τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε… Μας μένει μια πολύ μικρή πικρία, γιατί φτάσαμε πολύ κοντά στο κύπελλο. Κάναμε πράξη αυτά που θέλαμε, όμως η εμπειρία του Ελληνικού, η τύχη, αλλά και η κούραση, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο τέλος.

Φανήκαμε άκρως ανταγωνιστικές και είμαστε πολύ ικανοποιημένες από την παρθενική μας συμμετοχή σε τελική φάση του κυπέλλου», ανέφερε η τεχνικός της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου, τονίζοντας το πιο ευχάριστο γεγονός σε όλο αυτό το ταξίδι μέχρι τώρα: «Η κορυφαία στιγμή ήταν η υποδοχή του κόσμου στο αεροδρόμιο, όταν επιστρέψαμε στη Θεσσαλονίκη. Οι ακαδημίες μας, γονείς και πολύς κόσμος μας αγκάλιασαν με μοναδικό τρόπο, κάνοντας και πολλή… φασαρία με τις κόρνες και τις φωνές τους. Αυτό ήταν η κορύφωση των συναισθημάτων μας, μια δικαίωση και επιβράβευση των κόπων μας και της σκληρής δουλειάς όλων μας». 

 «Δεν μας συγχωρώ το κύπελλο που χάσαμε…»

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε την ομάδα της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου, αφού στο αεροπλάνο της επιστροφής για Θεσσαλονίκη υπήρχε μια συνεπιβάτης, ιδιαιτέρως γνωστή στο ελληνικό πεντάγραμμο. Ο λόγος για την Ελένη Τσαλιγοπούλου, η οποία, όπως μας είπαν τα κορίτσια της Αναγέννησης, ρωτούσε να μάθει για την ομάδα και τι ακριβώς ήταν το κύπελλο που κρατούσαν.

Το κλίμα μέσα στο αεροπλάνο ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστο και γιορτινό με την αρχηγό Ναυσικά Σταυρίδου και την Έζια Λόγκαν να ξεσηκώνουν τον κόσμο, αναγκάζοντας και την Ελένη Τσαλιγοπούλου να χειροκροτήσει, έστω και αν τις… πίκρανε στο τέλος με γλυκό τρόπο, παραφράζοντας τους στίχους του τραγουδιού «Δεν μας συγχωρώ», προσθέτοντας τις λέξεις «το κύπελλο που χάσαμε...».

Ακόμα και έτσι όμως, οι «πράσινες» δεν της κράτησαν… μούτρα, συνεχίζοντας την πλάκα, ενώ στο τέλος βγήκαν όλες μαζί μια αναμνηστική φωτογραφία παρέα με το κύπελλο και τα ασημένια μετάλλια.    

Ασημόπουλος: «Πορεία πέρα των προσδοκιών μας» 

Ο πρώτος μέχρι τον τελευταίο μέσα στην ομάδα του Ρυσίου έχουν συνδράμει για την πετυχημένη πορεία της Αναγέννησης μέχρι τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και ως την τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. Η κόουτς Καφαντάρη και οι συνεργάτες της, Τασούλα Μύρβαλη, Κάλι Αποστολίδου και Χάρης Αποστολίδης, όλες οι παίκτριες μηδεμιάς εξαιρουμένης καθώς και όλα τα μέλη της διοίκησης, προεξέχοντος του γενικού αρχηγού, Δημήτρη Ασημόπουλου, έχουν βάλει το «λιθαράκι» τους, με τον τελευταίο να σημειώνει:  

«Αποτελεί μεγάλη επιτυχία του συλλόγου η συμμετοχή στον τελικό, φέρνοντας πανελλήνια αναγνώριση για το Ρύσιο και πως γεννιέται μια νέα δύναμη στο γυναικείο μπάσκετ. Όλα αυτά φυσικά δεν γίνονται δια μαγείας, καθώς όλοι συνεισφέρουν. Διοίκηση, τεχνικό τιμ και παίκτριες έχουμε φέρει όλοι μαζί την ομάδα σε αυτό το σημείο. Θέλουμε τον δήμο Θέρμης στο πλευρό μας, ούτως ώστε να προβληθεί ακόμα πιο πολύ το άθλημα και να έχουμε εκατέρωθεν οφέλη».  

Όσον αφορά τη μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε για να φιλοξενηθεί η διοργάνωση του Final Four στη Θέρμη και το γήπεδο του Ρυσίου, υπογράμμισε: «Κρίμα που δεν καταφέραμε να φέρουμε τη διοργάνωση στην περιοχή μας λόγω της οικονομικής κρίσης, που επηρεάζει τους πάντες, όπως και τον δήμο μας. Αν γινόταν εδώ, σίγουρα θα είχε πολύ κόσμο και αυτομάτως θα αυξάνονταν οι πιθανότητές μας για την κατάκτηση του κυπέλλου, στην οποία ούτως ή άλλως φτάσαμε μια ανάσα».  

«Η πορεία μας φέτος είναι πέρα των προσδοκιών μας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια του Κώστα Σπανίδη, ο οποίος έφερε ένα νέο φιλόδοξο πλάνο στην ομάδα. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, όλα τα κορίτσια έγιναν φίλες και αυτό βγαίνει και προς τα έξω. Τέλος, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους μας τους χορηγούς, μικρούς και μεγάλους και ειδικότερα σε έναν φίλαθλό μας, τον Ιωάννη Χατζήστρατη, ο οποίος είναι τυφλός και βρίσκεται σε όλους τους εντός έδρας αγώνες, βοηθώντας μας οικονομικά από την πενιχρή σύνταξή του. Ο αγώνας αυτού του ανθρώπου είναι παράδειγμα προς μίμηση και τον ευχαριστούμε θερμά!».    

Τι δήλωσαν οι παίκτριες

4. Εύη Μαραγκού «Πολύ ωραία διοργάνωση και μια όμορφη γιορτή για όλες μας. Πιστεύαμε από την πρώτη στιγμή πως μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση. Δεν έχει σημασία που δεν κερδίσαμε στον τελικό, καθώς δώσαμε τα διαπιστευτήριά μας και για τι είμαστε ικανές να καταφέρουμε. Φύγαμε με ψηλά το κεφάλι!».  

6. Μαρία Παπαβασιλείου «Πρωτόγνωρη εμπειρία, που μας άφησε μια πικρόγλυκη γεύση στο τέλος. Ναι μεν είμαστε χαρούμενες, αλλά από την άλλη χάσαμε στο τέλος και κάπως μας στεναχώρησε. Είμαστε μέσα στους στόχους μας, τέταρτες στο πρωτάθλημα, ενώ φτάσαμε και στον τελικό του κυπέλλου, κάτι που δεν το περίμενε κανένας».  

7. Ευτυχία Γράψα «Είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα μου, αρκετά ικανοποιημένη μιας και σταθήκαμε επάξια απέναντι στο Ελληνικο, που ήταν το μεγάλο φαβορί. Μας συγκίνησε η υποδοχή του κόσμου στο αεροδρόμιο. Το μετάλλιο βρίσκεται πλέον σε περίοπτη θέση στο σαλόνι του σπιτιού μου!».  

8. Άννα Μούρτου «Ηταν μια εμπειρία ζωής και μακάρι να το ξαναζήσουμε όλο αυτό και γιατί να μη φτάσουμε μέχρι την κορυφή! Μας μένει ο ενθουσιασμός και η χαρά αλλά και από την άλλη, μια μικρή στεναχώρια για το τελικό αποτέλεσμα. Τρομερή επιτυχία ότι κοιτάξαμε στα μάτια το πολύ δυνατό Ελληνικό».  

9. Ναυσικά Σταυρίδου «Ζήσαμε τη διοργάνωση με πολύ πάθος και παλμό και γιορτάζουμε σαν να είμαστε πρωταθλητές. Λίγες αυτές οι στιγμές στην καριέρα μας και αξίζει να τις χαρούμε. Υπάρχει μια ιδιαίτερη αγάπη στην ομάδα και η καθεμία βρίσκεται δίπλα στην άλλη. Όλο αυτό ήταν πολύ όμορφο, όμως τώρα πλέον γυρίσαμε στην πραγματικότητα».  

11. Σοφία Βασιλειάδου «Είμαι ευτυχισμένη για το ασημένιο, όμως είναι κρίμα γιατί φτάσαμε τόσο κοντά… Έλεγα στα κορίτσια πριν το παιχνίδι πως ακόμα κλαίω μετά τον χαμένο τελικό με τον ΠΑΟΚ πριν δυο χρόνια και δεν ήθελα να επαναληφθεί αυτό. Στο τέλος αισθάνθηκα μοναξιά, γιατί έπρεπε να φύγω βιαστικά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων…».  

12. Αργυρώ Τζίκου Η μικρότερη της παρέας είχε το ψευδώνυμο «HappyG» και εξηγεί: «Με φώναζαν Happy (χαρούμενη) εδώ και 2 χρόνια γιατί συνεχώς γελούσα, όπως κάνω ακόμα και σήμερα στην ομάδα. Πολύ ιδιαίτερη εμπειρία η φετινή και θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μου. Μακάρι του χρόνου να το σηκώσουμε!».  

13. Ρούλα Μούλη «Εχουμε πολύ καλή ομάδα με μεγάλες δυνατότητες και έπρεπε να κάνουμε το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι. Αυτό έγινε στο κύπελλο! Είμαστε πολύ περήφανες που κοντράραμε το Ελληνικό στα ίσια. Το πιστεύαμε και γι’ αυτό το γράψαμε και στα μπλουζάκια μας».  

14. Φαίδρα Σκιαδοπούλου «Φτάσαμε στην πηγή, αλλά δεν ήπιαμε νερό και αυτό μας αφήνει μια μικρή πίκρα. Εύχομαι να έγινε μια αρχή για το γυναικείο μπάσκετ της Θεσσαλονίκης και να ευαισθητοποιηθεί η ΕΟΚ για να βοηθήσει τα σωματεία της Βορείου Ελλάδας. Και του χρόνου με το χρυσό!».  

15. Έζια Λόγκαν «Από την αρχή που μπήκα στην ομάδα, ήξερα πως θα πετύχουμε κάτι μεγάλο και να που τα καταφέραμε. Απολαμβάνω τη διαμονή μου στη Θεσσαλονίκη και το Ρύσιο. Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα, γιατί έχουμε πολύ καλή ομάδα και μπορούσαμε να πάρουμε την πρώτη θέση!».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια