Σταμολάμπρου: «Δε μετανιώνω για την επιλογή μου»

Οι Ελληνίδες παίκτριες είναι ένα πολύ καλό εξαγώγιμο προϊόν για το μπάσκετ της χώρας μας. Τόσο στους άνδρες, αλλά και στις γυναίκες πολλά είναι τα Πανεπιστήμια που έρχονται για να παρακολουθήσουν και να κάνουν προτάσεις-υποτροφίες στα λεγόμενα ταλέντα.





Αν κάνει κάποιος μία απλή έρευνα, θα διαπιστώσει ότι τα νέα κορίτσια και αγόρια δε διστάζουν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Στις ΗΠΑ έχουν αναγάγει την σωματική και πνευματική εξέλιξη των αθλητών τους σε επιστήμη. Είναι κορυφαίοι σε αυτόν τον τομέα και δεν υπάρχει δεύτερος.

Ένα από αυτά τα παραδείγματα είναι η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου, που συνεχίζει την παράδοση που ξεκίνησε η Άρτεμις Σπανού. Σκόρερ με τα όλα της, γκαρντ που αν την αφήσεις θα σου κάνει μεγάλη ζημιά. Επέλεξε το Robert Morris και μάλλον δικαιώνεται.

Η Σταμολάμπρου οδήγησε το Robert Morris σε σπουδαίες εκτός έδρας νίκες επί Fairleigh Dickinson και LIU Brooklyn ανεβάζοντας το κολέγιό της στην δεύτερη θέση της περιφέρειας με συνολικό ρεκόρ 12-11 και 10-2 κόντρα στις ομάδες της NEC.

Η πρώην παίκτρια του ΠΑΟΚ έκανε τη διαφορά στη regular season, με τους αριθμούς της να είναι ενδεικτικοί της δράσης της στο παρκέ. Πιο συγκεκριμένα, είχε 15.4 πόντους (με 44.5% εντός παιδιάς, 43.6% στα τρίποντα και 70.1% στις βολές), 5.6 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ ανά παιχνίδι, σε 34.8 λεπτά συμμετοχής.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να επιλεγεί στην καλύτερη πεντάδα της περιφέρειας (NEC), στην οποία αγωνίζονται οι «Colonials», συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια η Άρτεμις Σπανού, που αποφοίτησε το καλοκαίρι του 2014. Η φέρελπις παίκτρια μίλησε στη «Metrosport» και τον Στέλιο Παρθενάκη από το μακρινό Πίτσμπουργκ.

-Δικαιώνεσαι για την επιλογή σου να μεταφερθείς στην άλλη μεριά του Ατλαντικού;

«Σαφώς και δικαιώνομαι για την επιλογή μου γιατί από την πρώτη κιόλας χρονιά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα στην NEC Conference της πρώτης κατηγορίας του NCAA, μιας περιφέρειας που είναι πολύ ανταγωνιστική με υψηλό επίπεδο και πολύ καλές παίκτριες. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έκανα αυτό το σημαντικό βήμα γιατί στην Αμερική το μπάσκετ το βλέπουν με άλλη οπτική και πραγματικά οι εμπειρίες που έχω αποκομίσει εδώ είναι πραγματικά μοναδικές .Έζησα και ζω μοναδικές στιγμές αντιμετωπίζοντας παίκτριες που είχαν και θα Έχουν  υψηλές θέσεις στο draft του WNBA».

-Τι δυνατότητες υπάρχουν για μία Ελληνίδα αθλήτρια και για ποιο λόγο επέλεξες το Κολέγιο που αγωνίζεσαι;

«Μετά τα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα κορασίδων και νεανίδων με πλησίασαν πολλά πανεπιστήμια ίσως και μεγαλύτερα από το Robert Morris όπως το Syracuse, το Miami, το Auburn και μου προσέφεραν υποτροφίες. Οι προπονητές του Robert Morris οι οποίοι έκαναν το υπερατλαντικό ταξίδι και ήρθαν στην Θεσσαλονίκη να με γνωρίσουν και να μου κάνουν την πρόταση τους καθώς και η παρουσία της Άρτεμις Σπανού έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να επιλέξω το Robert Morris.

Μετά τα δυο χρόνια εδώ στο Πίτσμπουργκ πιστεύω ότι η επιλογή μου με δικαιώνει καθημερινά καθώς οι συνθήκες για να παίξει κάποιος μπάσκετ είναι πραγματικά ιδανικές. Όσον αφορά τις δυνατότητες που έχουν οι Ελληνίδες παίκτριες πιστεύω ότι με δουλειά θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του NCAA».

- Έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου τις εθνικές ομάδες και τι μπορεί να γίνει στον τομέα διάκριση;

«Οι εθνικές ομάδες έχουν παίξει και παίζουν μεγάλο ρόλο στην ζωή μου καθώς έχω περάσει από όλες. Πιστεύω ότι  η εθνική ομάδα μπορεί να έχει διακρίσεις και στο παρόν, αλλά και στο μέλλον».

-Είσαι δεμένη με τον ΠΑΟΚ και αναδείχθηκες σε αυτόν; Τι έχεις να πεις για την ομάδα τώρα που είσαι μακριά και τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις;


«Σαφώς είμαι δεμένη με την ομάδα καθώς πέρασα αρκετά χρόνια σε αυτήν με πολύ καλές αναμνήσεις, με τρεις κατακτήσεις και μια δεύτερη θέση σε πανελλήνια πρωταθλήματα  ,καθώς επίσης και  την συμμετοχή στον τελικό του  Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου ο οποίος χάθηκε σε μια λεπτομέρεια. Παρακολουθώ την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ και παρότι υπήρξαν ατυχίες και πολλές αλλαγές στο ρόστερ πιστεύω ότι η θέση που έπρεπε να έχει ο ΠΑΟΚ είναι υψηλότερη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια