Ψυχογιού: «Είμαι περήφανη για τη Νίκη Λευκάδας»

Συνέντευξη στο http://www.lefkadasportnews.gr/ έδωσε μετά το τέλος του αγώνα με τους Τιτάνες Δράμας, μια από τις παίκτριες που είχαν καθοριστική συνεισφορά στη μεγάλη επιτυχία της Νίκης Λευκάδας, την άνοδο στην Α1 γυναικών και δεν είναι άλλη από τη Μαντώ Ψυχογιού. Να τι δήλωσε:




«Πιστεύω ότι επιτέλους έφτασε αυτή η μέρα που την περιμέναμε από την αρχή της χρονιάς, γιατί κακά τα ψέματα από την αρχή είχαμε πει ότι αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν φανταστήκαμε όμως ποτέ ότι θα ήταν ένα αήττητο η σχετικά μια εύκολη πορεία, αν εξαιρέσουμε 3-4 ματς κυρίως εκτός. Και μαθηματικά πλέον είμαστε πρωταθλήτριες.

Είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα και για την ομάδα και για το ίδιο το νησί. Μόνο περηφάνια μπορώ να νιώσω. Το έχω ξανανιώσει και με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, αλλά αυτό εδώ είναι πιο γλυκό, πιο όμορφο, πιο συναρπαστικό ήταν και είναι όλο το ταξίδι που έχουμε κάνει, γιατί είμαστε μια οικογένεια και το έχουμε δείξει και εντός και εκτός γηπέδου».

Πίστεψες ότι θα έρθει αυτή η στιγμή πριν από τρία χρόνια που ήρθες στην ομάδα

«Να σας πω την αλήθεια όχι, το πρώτο χρόνο δεν το πίστεψα. Αλλά επειδή μπήκα στην νοοτροπία και στην ψυχολογία της ομάδας και κατάλαβα αυτοί οι άνθρωποι κάποια στιγμή αυτή την ομάδα θέλουν να την δούνε ψηλά, καταλάβαινα ότι χρόνο με το χρόνο βάζαμε ένα λιθαράκι παραπάνω. Δηλαδή τη πρώτη χρονιά σωθήκαμε, τη δεύτερη είπαμε να κάνουμε μια καλύτερη πορεία από τις προηγούμενες και πέρυσι αν θυμάστε φτάσαμε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιαμε στα τελευταία δύο παιχνίδια. Φέτος θέσαμε από την αρχή ότι ο στόχος ο μοναδικός είναι η άνοδος.

Οπότε κάθε χρονιά βελτιωνόμασταν και σαν άνθρωποι και σαν αθλητές. Και το αποδείξαμε νομίζω. Αφού μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια φάνηκε η δουλειά μας και των προπονητών και τις διοίκησης που δουλεύει πολύ σκληρά σε μια τέτοια δύσκολη εποχή. Είμαστε από τις λίγες ομάδες που είμαστε τόσο υγιείς και διοικητικά κυρίως, γιατί κακά τα ψέματα όλοι κοιτάνε το οικονομικό κομμάτι, και είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι και για τη ζωή και για τον αθλητισμό. Και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί δεν τα έχουνε βρει έτοιμα και ούτε τα βρίσκουν. Τα παλεύουν κάθε μέρα και αυτοί σε μια τέτοια εποχή, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις υποχρεώσεις που έχουν».

Ποιο στοιχείο ήταν αυτό που δεν σας έκανε να εφησυχάσετε

«Την πρώτη ομάδα θέλουν όλοι να τη χτυπήσουν και αποκτά ένα κίνητρο παραπάνω για να κερδίσουμε το πρώτο και το έχουμε δει σε πολλές έδρες. Στις Σέρρες για παράδειγμα, όσο εύκολο και να φάνηκε το σκορ, στο πρώτο ημίχρονο βρήκαμε πολλές δυσκολίες, το ίδιο και στην Λάρισα που ήταν η άμεση διεκδικήτρια μας, το ίδιο και τη Πυλαία. Δηλαδή θέλω να σας πω, ότι πάντα όλες οι ομάδες θέλουν να μας νικήσουν μόνο και μόνο για θέμα γοήτρου. Για να πούνε ότι κερδίσανε τον πρώτο. Αλλά τι γίνεται.

Όπως είδατε και σήμερα η Δράμα ήρθε μόνο με μία ήττα που σημαίνει ότι δεν είχαμε περιθώριο να κάνουμε έστω και αυτή την ήττα, γιατί σαν φαβορί που είμαστε έχουμε και το άγχος του πρώτου, έχουμε και το άγχος του πρωταθλητισμού γιατί κάναμε όσο μπορούσαμε πρωταθλητισμό, μέσα από όλα τα προβλήματα που είχαμε. Έτσι, δεν είχαμε εφησυχασμό καθόλου, γιατί ξέραμε οποιοδήποτε στραβοπάτημα θα μας κόστιζε ίσως και την άνοδο. Και πηγαίναμε με το "μαχαίρι στο λαιμό" για να έρθει το αποτέλεσμα».

Πες μας κάτι για την σημερινή συμπαράσταση του κόσμου

«Εγώ τρία χρόνια είμαι στην Λευκάδα, τόσο γεμάτο το γήπεδο δεν το έχω ξαναδεί. Μας έδωσε πολύ μεγάλη ώθηση, ψυχολογική κυρίως. Να τους πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και αν όλα πάνε καλά και του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ που πιστεύω ότι η ομάδα δεν θα αλλάξει σχεδόν καθόλου. Θα θελα να τους πω, ότι αξίζει να μας στηρίζουνε και αξίζει να μας παρακολουθούν σε κάθε παιχνίδι».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια