Δουβίτσας: «Ημασταν σίγουροι για την άνοδο»

Πανευτυχής ο προπονητής της Νίκης Λευκάδας, Νίκος Δουβίτσας, δήλωσε μετά την λήξη του νικηφόρου παιχνιδιού με τους Τιτάνες Δράμας, ότι ήταν 100% σίγουροι για την άνοδο, που ήρθε μέσα από πάρα πολλές ώρες δουλειάς, ενώ δεν πίστεψε ποτέ ότι κάτι δεν θα πάει καλά στη πορεία:




«Η Δράμα παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη απ’ ό,τι την περιμέναμε. Για παράδειγμα η Κουτούση έβαλε κάποια καλάθια στην αρχή από αριστερά, όταν εμείς είχαμε πει πως την αφήνουμε να πάει αριστερά και κλείνουμε το δεξί χέρι. Μας έβαλε 6 ή 8 πόντους με αυτό τον τρόπο. Για την Γαϊτάνη είπαμε κλείνουμε το δεξί, αφήστε να πάει από αριστερά, έβαλε δύο λέι απ από αριστερά, οπότε τα σχέδια που είχαμε κάνει στο πρώτο ημίχρονο πήγανε… περίπατο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξέραμε ότι το παιγνίδι θα γίνει εύκολο, λόγω των φάουλ των αντιπάλων και κυρίως της Πελτέκη, ανεβάσαμε την πίεση με τις περιφερειακές μας και μετά τα μισά του 3ου δεκαλέπτου το παιγνίδι είχε κριθεί, ας ήταν η διαφορά στους 10 πόντους. Το περίμενα λίγο πιο εύκολο. Μπήκαμε μουδιασμένοι για άλλη μια φορά».

Στην ερώτηση για το αν περίμενε την άνοδο τη φετινή περίοδο ο Νίκος Δουβίτσας απάντησε:

«Όχι μόνο την περιμέναμε, ήμασταν 100% σίγουροι, γιατί με τη δουλειά που κάναμε από την προετοιμασία, με το σκάουτινγκ που κάναμε από την πρώτη αγωνιστική μέχρι και τώρα και θα συνεχίσουμε στα επόμενα δύο ματς, με τις παίκτριες που φέραμε, ήμασταν σίγουροι ότι στο τέλος θα πετύχουμε. Δεν περίμενα το 20/20. Περίμενα μία ήττα, όχι στη Δράμα, αλλά έξω στη Λάρισα.

Περίμενα στον πρώτο γύρο να κάνουμε το 11-0 από ‘κει και ύστερα θα έβγαινε ο σχεδιασμός μας, δηλαδή να κάνουμε πρωταθλητισμό. Η διοίκηση στην αρχή είπε να πάμε λίγο καλύτερα από πέρυσι. Δηλαδή δεύτερη-πρώτη θέση. Εγώ απ’ την αρχή είπα στις κοπέλες ότι δεν έχουμε άλλο στόχο από την πρώτη θέση. Γιατί η δεύτερη θέση έχει τα μπαράζ με ομάδες όπως της Αθήνας που παίζουν αρκετά ντέρμπυ, σε αντίθεση με εμάς που παίξαμε 3-4».

Για το αν πίστεψε στη διάρκεια της πορείας αυτής ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά, δήλωσε:

«Δεν πιστέψαμε ποτέ κάτι τέτοιο. Και βασικά δεν περιμέναμε ότι θα παιχτεί σήμερα το πρωτάθλημα, γιατί περιμέναμε μία ήττα στις Σέρρες για την ομάδα της Δράμας. Αν γινόταν έτσι , σήμερα το παιγνίδι θα ήταν διαδικαστικό με τη Δράμα να έχει δύο ήττες στο πρωτάθλημα μέχρι τη σημερινή μέρα. Είχαμε εμπιστοσύνη στις κοπέλες και ξαναλέω, πολύ δουλειά. Αμέτρητες ώρες δουλειάς, στο σπίτι οι προπονητές και πολλές ώρες οι κοπέλες δουλειά στο γήπεδο. Γιατί πέρα από την καθημερινή προπόνηση είχαμε και 3 πρωινές προπονήσεις την εβδομάδα. Λίγες ομάδες το κάνουν αυτό».

Σε ερώτηση για το πότε θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά ο προπονητής της Νίκης απάντησε ότι:

«Ο σχεδιασμός αρχίζει από αύριο. Έχουμε στο μυαλό μας ποιες κοπέλες θα κρατήσουμε. Θέλουμε να τις κρατήσουμε όλες, Λευκαδίτισσες αλλά και κοπέλες που έχουν έρθει απ’ έξω, έχουμε στο μυαλό μας ποιες παίκτριες θα έρθουν να μας βοηθήσουνε, από ‘κει και ύστερα ο σχεδιασμός θα ξεκινήσει από αύριο. Επειδή έχω και γούρια, θεωρούσα κακό να σχεδιάζω κάτι πριν να υλοποιηθεί ο στόχος».

Ενώ για τον κόσμο είπε:

«Ο κόσμος σήμερα ήταν πολύ καλός, περίμενε το τελευταίο ματς της χρονιάς για να μας βοηθήσει, ας ελπίσουμε ότι του χρόνου που η ομάδα θα είναι Α1 θα έχουμε τόσο κόσμο. Είναι κρίμα γιατί οι παίκτριες που έχουμε στη 12άδα, και άλλες 3 έξω στην 15άδα είναι 10 ντόπιες Λευκαδίτισσες και είναι και 5 τα κορίτσια που έχουν έρθει γιατί δεν γίνεται χωρίς αυτά. Οπότε ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει και το γυναικείο μπάσκετ και γενικώς να στηρίζει τις ντόπιες ομάδες, είτε τη Δόξα, είτε τις ομάδες του ποδοσφαίρου. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια